Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türkiye’de üretilen bilgisayarlar hangileri? İşte yerli bilgisayar markaları!

Yerli malını herkes kullanmalı! İşte sizin için derlediğimiz Türkiye'de üretilen yerli bilgisayar markaları ve modelleri listesi... Yerl...

...

Yerli malını herkes kullanmalı! İşte sizin için derlediğimiz Türkiye'de üretilen yerli bilgisayar markaları ve modelleri listesi...



Yerli teknoloji sektörü her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu hususta Türkiye’de yerli üretim yapan akıllı telefon üreticilerinin yanı sıra bilgisayar üretimi yapan firmaları da görmeye başladık. Peki Türkiye’de üretilen yerli bilgisayar markaları hangileri? İşte detaylar…

Türkiye’de üretim yapan yerli bilgisayar markaları!


Küçüklüğümüzde, ilkokul yaşlarımızda yaptığımız yerli malı haftası kutlamalarını hatırlarsınız. Bizlere bu kutlamalar ile ülke ekonomisinin kalkınması için yerli üretimi desteklememiz gerektiği aşılanmaya çalışılıyordu. Yerli üretimin ülke ekonomisi için çok önemli olduğu, bir ülkenin dışa bağımlı olmaması gerektiği bildiriliyordu.



Günümüze baktığımızda ise Türkiye’nin de bu hususlarda çeşitli hamleler yaptığını görüyoruz. Zira ülkemiz ekonomi konusunda dışa bağımlılığını azaltmak için çeşitli girişimler ve projeleri hayata geçiriyor. Yerli otomobil, yerli savaş uçağı, yerli akıllı telefon ve yerli bilgisayar gibi pek çok ürünü üretiyoruz.

Yerli bilgisayar markalarına gelirsek ilk olarak bizleri Monster Notebook karşılıyor. 2000 yılında kurulan şirket yüksek performanslı oyun ve iş bilgisayarları konusunda kendini geliştirdi. Ülkemizde özellikle fiyat performans konusunda oldukça başarılı cihazlar üretmekte. Türkiye içi pazarın dışında Avrupa ve Asya ülkelerine de ürün satışları bulunmakta.



İkinci sırada ise Casper bulunmakta. 1991 yılında üniversiteden yeni mezun olmuş 3 arkadaş tarafından kurulan şirket aktif olarak akıllı telefon, tablet, bilgisayar vb. teknolojik cihazlar geliştirmekte. Bilgisayar noktasında özellikle Excalibur serisi fiyat performans konusunda oyuncuları mutlu etmekte.

Üçüncü Türk markamız ise Exper. Birçok kişinin yakından tanıdığı Exper markası 1994 yılında kuruldu. Bir dönem ürettiği çevre birimleri ile gündeme gelen marka son dönemlerinde ofis bilgisayarları konusunda çalışmalar yürütmekte.




Aktif olarak üretim yapan son markamız ise Hometech. Genel olarak düşük segment cihazlar üreten marka tabletleri ve dizüstü bilgisayarları ile öne çıkmakta. Marka daha düşük fiyat bantlarına hitap etmesiyle oldukça sevildi.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.