Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger İçerik Paylaşım İpuçları

Web sitenizdeki yazılarınızı en kolay şekilde sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak, blog ana sayfa açılış yükünü azalmak ve blog kulla...

...
Web sitenizdeki yazılarınızı en kolay şekilde sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak, blog ana sayfa açılış yükünü azalmak ve blog kullanımını pratik, hızlı duruma getirmek için bazı kullanım ipuçları nelerdir aşağıda inceleyelim. Web siteleri denildiğinde ilk akla gelen Google’un ürünlerinden olan Blogger ismidir. Birçok kişi tarafından önerilen Wordpress de çok gelişmiş araçlar vardır. Ancak özgür olamayan bir site veya blog ne kadar güzel olursa olsun ilk tercih olamaz. Wordpress blog’unu ücretsiz ve ücretli kullanan biri olarak çok iyi bilenlerden biriyim.
Bu nedenle resim yükleme Picasa, Google+ ve Google Drive ile desteklenmiş birçok ürün yelpazesini kullanabileceğiniz özgür ve özgün Blogger blog’unuzun değerini önemseminizi tavsiye ederim. Özenerek hazırladığınız, blog yazılarınızın edit’lemesi bittiğinde yazıların okuyucu kitlesine ulaşması için sosyal paylaşım iconlarını kullanırız. Paylaşım iconları Web Dünyasına açılmanız ve okuyucu kitlenizi geliştirmeniz için en önemli faktörüdür. Blogger’un mevcut sosyal paylaşım icon yapısını değiştirip herhangi bir paylaşım butonları da kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konuyu hatırlatmak isterim.

Ekmeği fırıncıdan al diye bir tabir vardır. Birçok blog yazarı değişik sosyal paylaşım kodlarını alıp kendilerine link veren kodları ekleyip sitelerinde güzel resimler ile anlatım yapıp sizlere sunarlar.
Sizde görünüme aldanıp hemen kodları alıp kullanırsınız. Oysa kodlar fırıncıdan alınmış olup bazı kodlar da eklenerek okuyucuya sunulmuştur. Bu kodları kullandığınızda, Eklentiyi hazırlayan kurnaz vatandaşa sizde bilmeden backlink verirsiniz. Oysa bu kodların ilk hazırlandığı site mevcuttur.

Bu sitede 3. taraf dediğimiz kişiler kapsamına girer. Bu 3. taraf kodlara bir örnek vermek gerekirse şu anda birçok blogger’un kullandığı İzleyiciler gadgeti yani diğer adı ile FriendConnect ismini verebiliriz. İzleyiciler gadget’ini eklediğiniz bölüme giderek 3. taraf diğer ismi ise ( 3. parti ) yazısını görebilirsiniz. Kullandığınız, Sosyal paylaşım icon isimlerinin en iyi analiz yapıldığı yer Google Analistiktir. Google Analistik site girişinizden nelerin organik nelerin organik olmadığının teyidini yapabilirsiniz.

Birçok okuyucu kitlenizin Dünya genelinde olduğunu düşürsek çok fazla abartıya kaçmadan sitenize sayfa açılış hızını yormayacak dikey bir sosyal paylaşım eklentisi eklemenizde en doğru seçenek olacaktır. Linkedin sitesinden gelen bir okuyucunuz yazınızı paylaşmak isteyebilir. Blogger’un mevcut sosyal paylaşım iconları ( Twitter, facebook, pinterest, Google+) 4 ad. olduğundan diğer paylaşım iconlarına gereksinim duyulmaktadır. Peki site açılışını yormayacak ancak değişken okuyucu kitlemizinde paylaşımlarını yapabileceği uygulamalar nelerdir ? Aşağıda bunları görelim.

Dünya genelindeki siteler için kendi paylaşım iconlarınızı kullanabileceğiniz uygulama adımları :

Adım 1 : AddThis Google Chrome uzantısı
Adım 2 : AddThis dikey yüzer sosyal paylaşım eklentisi
Neden AddThis eklentileri : AddThis de diğer sosyal paylaşım siteleri gibi eklenti hizmeti veren araçlardandır. AddThis sitesinden paylaşım eklentisi almak kolaydır, kolay kolay hata vermez ve kullanımı basittir. Beğendiğiniz sosyal paylaşım eklenti kodlarını gadget’inize eklediğinizde hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Diğer incelediğim bir konuda birçok sitede Google Plus ile siteye üye olmadan direk giriş butonunun bulunmayışıdır. Bu durum ticari bir düşünce olabilir ve öyledir. Unuttukları bir nokta da şudur. Google Chrome Translate olmasaydı bu sitelere girseniz de dil bilmediğinizden hiçbirini kullanmazdınız. Ancak biz bu durumu görüyoruz ve unutmadık. Unutanlar, bakıpta göremeyenler sadece ticari gözle bakan bu sitelerdir. Bu neden ile Google’a güvenmeyen giriş için Google butonu kullanmayan, sadece Facebook ve Twitter butonlarını kullananları kınıyorum. Kurulum aşamalarını aşağıdan takip ederek uygulamaya başlayalım.

Adım 1 : AddThis Google Chrome uzantısı :

AdThis, Google Chrome uzantısını Google Web mağazasındaki, AddThis Share / Bookmark uzantısından kurabilirsiniz. Yardıma ihtiyaç duyarsanız !
AdThis, Google Chrome uzantısını kurduğunuzda 11 ad. sosyal paylaşım iconu seçebilir ve tarayıcınızda bulunan paylaşım seçenekleri ile sitelerde olmayan paylaşım iconlarını dahi kullanmanız mümkün hale gelir.
AdThis, Google Chrome uzantısı maus’unuzun sağ düğme seçeneklerine kendini atar. Maus sağ düğmeye tıklayarak da daha önce seçiminize bağlı paylaşım iconları ile yazılarınızı paylaşabilirsiniz.
Sizce kolay bir uygulama değil mi? Düşüncelerinizi sizde paylaşın. Ben kullanıyorum ve memnunun.

Adım 2 : AddThis dikey yüzer sosyal paylaşım eklentisi :

→ Üye değilseniz üstten üyelik için tıklayın ve Google Plus butonuna tıklayın. Size hiçbir sorgu sorulmadan direk üyelik yapılacağını göreceksiniz.
→ Araç galeri ( Tool Gallery ) sidebarda mevcut tıklayın veya buradan Araç galerisine direk giriş yapın.
→ Galeriyi inceleyin. Ücretsiz (Free) Paylaşım kenar çubuğu ( Sharing Sidebar ) ayarlara tıklayın. Dikey yüzer sosyal paylaşım eklenti seçeneklerini düşüncelerinize göre tanzim edin.
→ 5 ad. icon görünüm seçeneği çok uygun bir seçenektir. Sitetinizi inceleyen kişinin kendi seçimlerine göre bu paylaşım iconları değişir.

Tüm özel ayarlarınız bitti ise aşağıda kodunuz çoktan hazırlandı. Kopyalayın ve Blogger kumanda paneline dönün. Yerleşim Gadget ekleHtml/JavaScript gadgetini açın ve aldığınız kodu yapıştırıp blog’unuzu kaydedin. AddThis sitesine dönün ve Güncelle ( Update ) ismine tıklayın.
Bitirdiniz tebrikler. Blog ana sayfanıza tıklayın yeni eklentiniz görülmeye başlasın. Konu hakkında sizinde özel düşünceleriniz varsa yazın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.