Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Klasik Google Sitelerinizi 30 Ocak 2023'ten önce taşıma hatırlatıcısı

Google Workspace müşterilerine klasik Google Sites'tan yeni Google Sites'a geçiş yapmaları için daha fazla zaman tanımak üzere daha ...

...


Google Workspace müşterilerine klasik Google Sites'tan yeni Google Sites'a geçiş yapmaları için daha fazla zaman tanımak üzere daha önce duyurulan zaman çizelgesini genişletiyor:



Google, 30 Ocak 2023'te (önceden 1 Aralık 2022): Alan adınızda kalan klasik Siteleri düzenleme özelliğini kapatmaya başlayacak. Klasik Siteleriniz otomatik dönüşüme kadar görüntülenebilir durumda kalacaktır.

30 Ocak 2023'ten sonra( önceden 1 Ocak 2023): Site sahiplerinin incelemesi ve yayınlaması için kalan tüm klasik Siteleri otomatik olarak yeni Site taslaklarına dönüştürmeye ve statik arşivleri Google Paket Servis'e aktarmaya başlayacak. Klasik Siteleriniz yeni Sitelere dönüştürüldükten sonra silinecek.


Yöneticiler ve site sahipleri, 30 Ocak 2023 tarihine kadar klasik Siteleri manuel olarak Klasik Siteler Yöneticisi'ni kullanarak yeni Sitelere dönüştürebilir; burada klasik Siteleri Paket Servisi kullanarak dışa aktaracak ve ardından klasik siteleri sileceklerdir. Başarılı bir geçiş sağlamak için alan adınızın ayarlarını 30 Ocak 2023'ten önce gözden geçirin.



Not: Dönüştürülemeyen tüm klasik Siteler için Paket Dışa aktarma bölümündeki CSV dosyasına bakın.

Etki alanınızdaki tüm siteler taşındıktan sonra size bildirilir. Bu, sitelerinizin sayısına ve karmaşıklığına bağlı olarak alan adınız için birkaç ay sürebilir. Bu arada sitelerinizin durumunu Klasik Siteler Yöneticisinden kontrol edebilirsiniz.


Başlarken
Yöneticiler ve Google Workspace son kullanıcıları:Klasik bir Siteyi yeni ve geliştirilmiş Siteler işlevselliği de dahil olmak üzere yeni bir Siteye nasıl dönüştüreceğinizi öğrenmek için Yardım Merkezimizi ve kullanıcılarınızın geçiş yapmasına yardımcı olacak Klasik Siteler Yöneticisini ziyaret edin.

Yöneticiler ve son kullanıcılar için Google Siteler Geçiş Kılavuzu'nda klasik Siteler geçişi hakkında bilmeniz gereken önemli noktaları inceleyin.
Sorunsuz bir geçiş sağlamak için sitelerinizi taşırken aşağıdaki en iyi uygulamaları öneririz:Gerekirse daha sonra başvurabilmeniz için Klasik Siteler Yöneticisi'ndeki toplu “İndirme” işlevini kullanarak klasik Sitelerinizin bir arşivini oluşturun.
Paylaşım ayarları yeni Sitelerde klasik Sitelere göre farklı çalıştığından, dönüşümden sonra her zaman paylaşım ayarlarınızı kontrol edin.
Yayınlamadan önce istediğiniz kitleyle paylaştığınızı kontrol edin.
Ortak çalışanların sitenizi diğer kullanıcılarla paylaşıp paylaşamayacağını veya siteyi paylaşım ayarlarında yayınlayıp yayınlayamayacağını kontrol edin. 

Varsayılan olarak, dönüştürülen tüm siteler artık bu ayarı devre dışı bırakmıştır.
Etki alanınızın klasik Siteler paylaşım seçenekleri, Sürücü paylaşım izinlerinden farklıysa, etki alanınız dışındaki tüm kullanıcılar için erişimin doğru ayarlandığını doğrulayın.
Kişisel Google hesabı olan kullanıcılar için bu geçişin zaman çizelgesinin farklı olduğunu unutmayın — daha fazla bilgi için Yardım Merkezi'ndeki bu makaleye bakın.


Kullanılabilirlik
Eski G Suite Basic ve Business müşterilerinin yanı sıra tüm Google Workspace müşterileri tarafından kullanılabilir


Kaynak:https://workspaceupdates.googleblog.com/2022/11/migrate-classic-google-sites-by-january-30-2023.html 
 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.