Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Malware Tarama ile Güvensiz Site Durumunu Öğrenme

Google’ın Güvenli Tarama teknolojisi ile güvenli olmayan, şüphe duyulan web sitelerini analiz etmek için bilgisayarınızdan kontrol ederek...

...
Google’ın Güvenli Tarama teknolojisi ile güvenli olmayan, şüphe duyulan web sitelerini analiz etmek için bilgisayarınızdan kontrol ederek güvenli bir şekilde web internet ortamında sörf yapabilirsiniz. Google güvenli olmayan Malware tarama sitemi ile her gün milyarlarca link yapısı olarak da bilinen URL’yi inceleyerek güvenli olmayan binlerce web sitesini bulmaktadır. Bulduğu bu web siteleri arasında resmi meşru siteler de yer almaktadır. 

Google güvenli olmayan bu web sitelerini tespit ettiğinde, Google Arama sonuçları ve Web tarayıcılarında uyarılar göstererek kullanıcıları önceden bilgilendirir. Kötü amaçlı Malware uygulamalarının tespit edilmesi sonucu kişisel ifademle bir Filtre havuzu oluşturularak devamlı takip edilirler.

Malware nedir?

Kötü amaçlı yazılım veya Malware (İngilizce: malicious software [kötü amaçlı yazılım] kavramının kısaltması), bilgisayar sistemlerine zarar vermek, bilgi çalmak veya kullanıcıları rahatsız etmek gibi amaçlarla hazırlanmış yazılımlara genel olarak verilen ad. Bu yazılımlara örnek olarak virüsler, solucanlar, truva atları, rootkitler verilebilir. Genellikle yazılım (software) olarak tanımlanmalarına rağmen bazen basit kodlar halinde de olabilirler.

Bazen scumware (kirli yazılım) olarak da ifade edilen kötücül yazılımlar, hemen hemen her programlama veya betik (script) dili ile yazılabilmekte ve birçok farklı dosya türü içinde taşınabilmektedirler.

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ile bilgi ve bilgisayar güvenliği konusunda en ciddi tehditlerin başında kötü amaçlı yazılımlar gelmektedir. Bu yazılımlar bulaştığı bir bilgisayar sisteminde veya ağ üzerindeki diğer makinelerde zarara yol açmak veya çalışmalarını aksatmak amacıyla hazırlanmış yazılımların genel adıdır.

İnternetin yaygınlaşması ve internet reklamcılığı sektörünün gelişimine paralel olarak kötü amaçlı yazılımlar rotasını internete erişim vasıtası olan web tarayıcılarına çevirmişlerdir. Bu tip yazılımlar internet genizimi sırasında kullanıcıyı çeşitli reklamlara yönlendirerek gelir elde etmeye çalışmaktadır.

En genel kötücül yazılım türleri şunlardır:

Bilgisayar virüsü
  • Bilgisayar solucanı (worm)
  • Truva atı (bilgisayar) (Trojan horse)
  • Arka kapı (backdoor)
  • Mesaj sağanağı (spam) (Yığın ileti)
  • Kök kullanıcı takımı (rootkit)
  • Telefon çevirici (dialer)
  • Korunmasızlık sömürücü (exploit)
  • Klavye dinleme sistemi (keylogger)
  • Tarayıcı ele geçirme (browser hijacking)
  • Casus yazılım (spyware) 
Kaynak: Wiki

Güvenli Tarama Site Durumu ile ilgili, Malware Denetleyici bir web sitesini Google’un Şeffaflık Raporları sitesinden tehlikeli olup olmadığını görmek üzere, aşağıdaki linkten arama yapabilirsiniz.
Kontrol linki :
https://www.google.com/transparencyreport/safebrowsing/diagnostic/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.