Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Nasıl Kurulur Yapılacak işlemler Nelerdir

Blogger ile Blog Nasıl Kurulur.Blogunuzu kurduktan sonra hangi eklentileri kurmanız gerekmektedir. Kategori, Paylaşım düğmeleri, blog saya...

...
Blogger ile Blog Nasıl Kurulur.Blogunuzu kurduktan sonra hangi eklentileri kurmanız gerekmektedir. Kategori, Paylaşım düğmeleri, blog sayacı, izleyiciler, Alexa widgeti, blog ayarları, Benzer yazılar, Blog Web mülkü, Adsense reklamları, Favico, Dil çevirisi, G+1, Google+ Badge rozet, popüler yayınlar, müzik kutusu, Twitter takip et kuşu, Bağlantı listeleri ve birçok eklentilerin nasıl yapılacağını bu yazımda bir araya toplayarak yapılacak işlemleri kolaylaştırmayı düşündüm. Blog ile ilk tanışan insanlara kolaylık sağlayacak bu yazıda tüm konuları, adım adım takip ederek sıfırdan bir blog kuracak ve ne yapmanız gerektiğini birçok sitede ordan oraya koşturmadan blogunuzu hazır hale getirebileceksiniz.

Uygulamayı nasıl kullanacaksınız :

1.İzleyeceğiniz her adım için verilecek linkleri tıkladığınızda, size yol gösterecek sayfa tarayıcınızda ayrı sekmede açılacaktır.
2.Açılan sayfa da okuduklarınızı blogunuza uygulacaksınız.
3.Blogunuza henüz hiçbir yazı yazmadığınızı düşünerek, uygulayacağınız bu hazırlık safhası blogunuzun temelini oluşturacağından, yazılarınızı yazmaya başladığınızda artık bu sorunlarla uğraşmayacaksınız.
4.Kafanızın karışmaması için adım adım yapacağınız işlemlerle hem kendinizi geliştirecek hemde blogunuzu hazırlamanız kolaylaşacaktır.
5.Bir sonraki aşamada diğer konuları okuma fırsatınız olacaktır.Sayfalar arasında bağlantı verileceğinden zorluk çekmeden tüm işlemlerinizi bitirebilecek konuma geleceksiniz.
Uygulama aşamaları nelerdir :
Uygulama aşamasını basitleştirmek için, iki kategoride oluşturmayı hedefledim.
1.Blog temel yapılandırması (Tema, Tasarım,Gadgetlerin yerleşimi, blog ayarları)
2.Yazılarınızın yapılandırılması (Blog editör kullanımı, resim, video, embed kodları)
Şimdi uygulamalarımıza başlayalım.İlk olarak ;
1.Blog Temel Yapılandırması :
Blog başlığınızı yazdınız, blog URL’nizi tamamladınız ve blog’unuz açıldı.Henüz blog oluşturmadı iseniz, Blog sitesi kurulumu yazımızı inceleyiniz.
Boş blog sayfanızı yapılandıralım.Gadgetleri oluşturalım.
Tasarım ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget Ekle tıklayarak sırası ile tüm gadgetlerden aşağıda listelediklerimi sağ yada sol kenar çubuğunuza rakamsal sıralama şeklime göre, farenizin sol butonunu basılı tutarak taşı mantığı ile kenar çubuğunuza (sidebar) götürün ve bırakarak sayfayı kaydedin. Gadget sıralamasını siz farklı uygulayabilirsiniz.

Öneri sıralaması aşağıda belirtilmiştir ;

1.Blog İstatistikleri, 2. Translate, 3.Bu blogda ara, 4.Kategoriler, 5.+1 Düğmesi, 6.Google+ Rozeti, 7.İzleyiciler, 8.Popüler yayınlar, 9.Twitter Follow 10. Bağlantı listesi isteğe bağlı, 11.Adsense reklamları, 12.Sayfa yukarı ok simgesini ekleyin
Çok fazla eklenti yaparak blogunuzu şişirmeyin.Zaman içinde eklentileri kurabilirsiniz.
Yukarıda sıraladığım maddelerde, kurulumların çoğunda yapmanız gereken bir işlem yoktur.Sizin yapmanız gereken konu numaralarını, aşağıda sıralıyorum.Verdiğim Linklerden nasıl yapıldığını inceleyerek uygulamaları yapılandırabilirsiniz.

Sizin inceleyerek yapacağınız numaralar ;

1. Blog istatiklerinde seçeneklerden hangisi hoşunuza giderse işaretleyerek kaydetmeniz yeterli
3.Bu blogda ara gadget seçenekleri üç adet hepsini işaretleyin ve kaydedin.
4.Kenar çubuğunuzda, Kategori oluşturma link’inden inceleyiniz. Klasik ve dinamik bloglar için uygulama aynı şekilde yapılmaktadır.
6.Google+ Badge (Rozet) : Google Plus profilinize giriş yapın, sağ üstte hesap ayarlarınıza girin, profil ve gizlilik yazan kısma tıklayın.Profil resminizin altında yazan kodu kopyalaraka açılan gadgetteki kutucuğa yapıştırın ve kaydedin.
Örnek :https://plus.google.com/sizin İD numaranız (rakamlar vardır)
8.Popüler yayınlar : Küçük resim ve snippet yazan yeri seçin, görülmesiniz istediğiniz bağlantı adedini belirleyin.Sayısal olarak 10 adetten fazla seçenek vermemektedir.
9.Twitter uygulamanızı, Twiter Rozeti yazımızı inceleyerek kurabilirsiniz.
10.Bağlantı listesi : Sevdiğiniz blogları takibinize alın yazımızdan inceleyiniz.
11.Adsense reklamları : Web mülkü kodu, ile ilgili yazımızı okuyarak Adsense ile olan ilgili bağlantınızı yapılandırın.Adsense Gadgetiniz eklediğinizde, henüz yazılarınız olmadığından göstermeyebilir.Birkaç yazı yazdıktan sonra reklamlar gösterilmeye başlayacaktır.Aynı zamanda analistik hesaplarınızıda görebilmeniz mümkündür.
12. İzleyicileriniz yazılarınızı okurken alt sayfalara geldiğinde “Sayfa Yukarı” olarak isimlendirilen ok simgesine tıkladığında Ana sayfanızın en başına götüren bir eklentidir.Linkten inceleyebilirsiniz.
Blog Kurulumu
Diğer Bağlantıları linklerini inceleyip, Blogunuza uygulayabilirsiniz
1.İzleme sayacı
2.Facebook hayran kutusu
3.Blog Favico
4.Google Analytics
5.Sitenizi Google tanıtın
6.İletişim formu oluşturun
7.Google Paylaş butonu ekle
8.Blog üst kısmında Header Kategori oluşturun
9.Alexa Trafik Widgeti
10.Blog ayarları
11.Blogunuzu acil durumlar için yedekleme işlemini inceleyin
12.Robot TXT konusunda bilgi edinin
13.Blog bağlantı listesi hakkında bilgi edinin
14.Blog şablon değişimini inceleyin
15.Blogunuza Ping atarak yeni yazılarınızı arama motorlarına bildirin
16.AddThis Sosyal imleme kurmak isterseniz nasıl yapıldığını inceleyin
17.Blog meta tag hakkında bilgi edinin ve blogunuzu SEO uyumlu hale getirin
18.HTML bilgisine ihtiyacınız olduğunda yazımızı inceleyin
19.Blogunuzda müzik dinleyebilirsiniz
Yukarıda bahsi geçen konular bir blog için olması gereken konulardan ibarettir.Bu anlatılanları ilk blog kurulumunda yaptığınızda en az 6 aylık bir yol almış olacaksınız.Bu da size zaman kazandırmış olacaktır.Bundan sonraki konumuz yazı editörü ve kullanımı hakkında olacaktır.Yazımda konuları toparlayana kadar siz de blogumdan araştırma yaparak bulabilir ve hemen inceleyebilirsiniz.Sizlere tek önerim ; Yazılarınız özgün ve size ait olsun.Bildiğiniz bir konu üzerinde yoğunlaşarak konuları dağıtmadan yazın.Google Web Yönetici Araçlarını ve yardım forumlarına üyeliklerinizi yapın ve faydalanın. Kısa zamanda yazılarınızın karşılığını alacağınızı garanti edebilirim.
Blog Yazı editörü kullanımı hakkında bilgi almak istermisiniz ?

15 yorum

  1. guzel bi paylasım http://kalbegelenhuzur.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gün doğuşu Merhaba
      Size 3 kez mesaj attım.Anladığım kadarı ile ulaşmamış.Yazının faydalı olacağını umarım.Ancak Faydalı olduğunu blogunuza baktığımda göremedim.Benim burada gördüğüm sadece küçük 2 kelime ve linkiniz.
      Yinede yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  2. ADNAN BEY GERÇEKTEN BIR BLOG HAKKINDA NE YAPILMASI GEREKTIGINI ÇOK GUZEL AÇIKLIYO ELLERINNIZ DERT GORMESIN

    http://kalbegelenhuzur.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gün doguşu
      Teşekkür ederim.Blogun adam olmaya başladı.Eksikleri var ama zaman gerekli.

      Sil
    2. evet adnan be y eksılerımız var zamanla her seyı daha ıyı ogrenıp faliyete geçiyorum ve yenı açmak blog ısteyen arkadaslarıma felan bu sıteyı onercem çünkü her sey detaylı bı sekılde açıklanmıs burada

      Sil
    3. @gün doguşu
      Eksiler bitmez mümkün değil.Teknoloji ile birlikte onlarda güncellenir.Blogun çok güzel oldu.Biraz daha okuduklarınızı dikkatli uygulamanız gerekli.Yorum ve öneri için teşekkür ederim

      Sil
  3. iyi gunler dılerım ben bloggerda yenıyım benım sorunum su yardımcı olursanız sevınırım benım sorunum sayfa eklemek.mesela anasayfanın yanına haberler dıye sayfa ekledım.Fakat yayın gırdıgımde ana sayfaya atıyor haberlere atmıyo yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Cuneyt Oy
      Bey blogunuza baktım.Öncelikle hayırlı olsun.Başarılar dilerim.
      Menü olarak Haberler etiketini koymussunuz.Menü uzantısı doğru.Yazdığınız yazıyı haberler sekmesinde de görmek için aynı özellikle yani Haberler etiketini yazının sağ tarafındaki etiketlere yazarsanız, haberler altında yazdığınız her yazı o menüde çıkacaktır.Ana sayfada her yayın çıkar.O nedenle ana sayfa farklıdır.Sizin sorun Haberler etiketini yazının etiketler kısmına eklemek hepsi bu.Haberler menüsünde 5 yazınız var ve hiçbiri etiket içermiyor.manuel html uzantılı.Mausu yanaştırın sol alt köşede uzantıları göreceksiniz.

      Sil
  4. blogumu bugün açtım ve malesef kullanımında fazlasıyla zorlanıyorum. sandığım kadar kolay bi iş çıkmadı bu :(( bana yardımcı olabilirmisiniz? bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dmt Devran
      Merhaba önce yeni blogun hayırlı olsun.Artık bir arkadaş, dost, sırdaş,iç dünyan ve düşüncelerini (içerik prosedürüne uygun olarak)yazabileceğin resim koyabileceğim bir yaşam seni bekliyor.Blogunu bir medya orda yazın sen de yazar olarak görebilirsen ne demek istediğimi çok iyi anltmış olacağıma inanıyorum. Blog kullanmak kadar basit bir iş yoktur. Tek sorun acele etmeyeceksin, okuyacaksınve okuduklarınıda bakarak uygulayacaksın.Aslında başladığın yazı çık doğru bir yazı.Bir tiyoda benden sana blog menüsüne bak en sağda sana yol gösterecek blogunu kur yazısı var.Hemen yanında bir harita yazısı yer alıyor, ve hepsinden önemlisi bir blog kurulumu için hazırladığım eğitim videoları mevcut.kategoriler sekmesinde kafan karıştı bak.Mesala gadget mi arıyorsun ve bu konuda yardım alacaksın. Arama kutusuna gadgerler yaz enterle bekle veya enterle solda birçok dosya açılacak.Ve sıkı dur bugüne kadar yazdığımı tek alanda toplayacağım yeni blog kurulumunu listeleyerek ve güncelleyerek basit bir şekilde adım adım tekrar yazıyorum.Henüz tam bitirmedim ama verdiğim iki linki inceleyin.
      http://guney59.blogspot.com/2013/06/bloger-blog-nasl-kurulur-videolu-anlatm.html
      http://guney59.blogspot.com/2013/06/blogger-dil-ve-bicimlendirme-ayarlar.html
      Her konuda anlamadığınız yerde yazı içinde yorum yazarak bir hafda da tam bir blogcu olabilirsiniz.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil
  5. blogumu bugün açtım ama sandığımdan daha zor olduğunu fark ettim. kullanımda çok zorluk çekiyorum :(( bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dmt Devran
      Çift yorum olmuş.Sorun değil.Gereken cevap yukarıda verildi.

      Sil
  6. selam adnan bey bende yeni bir blog açtım sizden ögrenmek istedigim indirdigim videoları 4lü hale getirebilirim yani indirdigim videolar alt alta olmasını istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Rüzgar Görünmez :
      Merhaba, yeni blog'unuz hayırlı olsun. Şu bağlantıyı inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2012/03/bloguna-youtube-playlists-ekle.html
      Teşekkür ederim kolay gelsin.

      Sil
  7. http://ruzgargorunmez.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.