Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Haritalar'ı Sosyal Ağ Haline Getiren Özellik Geldi

Google Haritalar 'a Yeni Özellik: Kullanıcılar Birbirlerini Takip Edebilecekler Google Haritalar 'ı sosyal ağ haline getiren bir ö...

...
Google Haritalar'a Yeni Özellik: Kullanıcılar Birbirlerini Takip Edebilecekler

Google Haritalar'a Yeni Özellik: Kullanıcılar Birbirlerini Takip Edebilecekler

Google Haritalar sosyal ağ haline getiren bir özellik yayınlandı. Kullanıcıların birbirlerini takip edip, bulundukları mekanları paylaşmalarını sağlayan bu özellik, Google Haritalar deneyimini tümüyle değiştiriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, en popüler hizmetlerinden bir tanesi olan Haritalar'ı geliştirmeye devam ediyor. Bugüne dek, popüler hizmetine onlarca yenilik getiren şirket, şimdi yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Bu özellikle birlikte Google Haritalar, artık bir sosyal ağ haline gelmiş oluyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Geçtiğimiz yıllarda, konum paylaşımlarının yapıldığı uygulamalar çok popülerdi. İnsanlar, gittikleri yerlerde check-in yapıyorlar ve hangi mekanda olduklarını o platformlardaki arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlardı. İşte şimdi bu özellik, Google Haritalar'a geldi. Kullanıcılar artık, birbirlerinin nerede olduğunu takip edebiliyorlar. Yani Google Haritalar, artık bir sosyal ağ şeklinde kullanılabiliyor.

Google Haritalar'ın yeni özelliği, uygulamaya Instagram benzeri bir profil sayfası getiriyor. Kullanıcılar, bu profil sayfasında kimleri takip ettiklerini ve kendilerini takip eden kişileri görüntüleyebilecekler. Hatta kullanıcılar, kendileri için bir biyografi bile oluşturabilecekler. Yani bir sosyal ağ kullanıcılara neler sunuyorsa, Google Haritalar da hemen hemen aynı özellikleri sunabilecek.

Google Haritalar'ın yeni özelliği ile birlikte kullanıcılar, yakın çevrelerindeki mekanları keşfedebilecekler. Profillere eklenecek olarak etiketlerle kullanıcılar, yakın çevrelerindeki restoran, kafe ve kamp alanı gibi yerler hakkında bilgi sahibi olma imkanı yakalayacaklar. Bu da kullanıcılar için daha etkileyici bir deneyim sunacak.

Bu arada, Google Haritalar'ın yeni özelliğinde kullanıcı profilleri gizlenebiliyor. Yani tıpkı Twitter ve Instagram'da olduğu gibi kullanıcılar, kendilerini kimin takip edebileceklerini belirleyebiliyorlar. Bu sayede kullanıcıların gizlilikleri de sağlanmış oluyor. İstenmeyen durumlara karşı profilinizi gizli durumda tutmanız, avantajınıza olabilir.


kaynak: https://www.gizchina.com/2020/08/03/google-maps-now-lets-you-follow-other-users/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.