Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'ın Akıllı Gözlüğü Glass Enterprise Edition 2 Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Google 'ın kurumsal müşteriler için üretmiş olduğu akıllı gözlüğü Google Glass Enterprise Edition 2 resmen duyuruldu.  Sektörel a...

...
Google'ın kurumsal müşteriler için üretmiş olduğu akıllı gözlüğü Google Glass Enterprise Edition 2 resmen duyuruldu. 

Sektörel anlamda kullanıcılar için büyük fayda sağlayan Google Glass Enterprise Edition 2'in fiyatı ise 999 dolar olarak belirlendi.


Google, giyilebilir teknolojik ürünler üzerinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan Google Glass Enterprise'ın ikinci sürümünü resmen duyuran Google, bu kez çok daha güçlü bir akıllı gözlük ile karşımızda. Tıpkı birinci versiyonu gibi kurumsal şirketlere yönelik olarak üretilen Google Glass Enterprise Edition 2, bugün itibarı ile satın alınabilir.


Ürünün teknik özelliklerine bakacak olursak, Google bu sefer yeni bir yapay zeka motoruna sahip olan Snapdragon XR1 platformunu akıllı gözlüğüne entegre etmiş durumda. Google bu sayede artırılmış gerçeklik konusunda bir kaç adım daha öne geçmeyi amaçlıyor. Çok çekirdekli yapısı sayesinde XR1, hem çok daha iyi bir performans sunuyor hem de daha kaliteli bir kamerayla karşımıza çıkıyor.

Google Glass Enterprise Edition 2'yi satın almak için doğrudan bir adres bulunmuyor. Bu cihazı satın alabilmeniz için Google'ın satış ekibiyle irtibata geçmeniz ve özel olarak sipariş vermeniz gerekiyor. Bunun nedeni de akıllı gözlüğün kullanılacağı ortama uygun olarak dizayn edilebiliyor olması. Daha net bir ifadeyle, bu gözlüğün kullanılacağı yer bir hastane ise normal bir çerçeveye sahip oluyorsunuz ancak fabrikada kullanılacaksa ortama uygun olarak yeni bir çerçeve tasarlanıyor. 


Ürünü satın almak isteyen kurumsal müşteriler Google Glass Enterprise Edition 2 için Google'a 999 dolar (yaklaşık 6 bin TL) ödeme yapmak durumundalar.

Bu gözlük ne işe yarıyor? Nerelerde Kullanılabilir?

Bu gözlük, farklı iş sektörlerinde farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Örnek vermek gerekirse hastane ortamında bu gözlüğü kullanan bir doktor, hastasının verilerine gözlük üzerinden ulaşabiliyor. Fabrikalarda çalışan işçiler, üzerinde çalıştıkları mekanik ürün ile bilgiler alabiliyor hatta işin uzmanı olan bir kişi, bu gözlük yardımıyla talimatlar verebiliyor. Fabrika işçisi de bu talimatlara uyarak sorunları çözebiliyor. Google bu konuyla ilgili YouTube üzerinden de bir tanıtım videosu yayınladı. O videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak:  
https://www.fonearena.com/blog/282754/google-glass-enterprise-edition-2-price.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.