Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, öğrencilere burs verecek!

Hindistan , yazılım konusunda ciddi anlamda güçlü. Bu durumun geç de olsa farkına varan Google , öğrencilere burs verecek. Sadece öğrencil...

...
Hindistan, yazılım konusunda ciddi anlamda güçlü. Bu durumun geç de olsa farkına varan Google, öğrencilere burs verecek. Sadece öğrencilerle kısıtlı kalmayan bu burs programı, geliştiriciler de dahil olmak üzere toplamda 130.000 kişiyi kapsıyor.

Sanal gerçeklik, yapay zeka ve bulut konularında öğrencileri destekleyecek olan Google, bu hamleyle sektördeki açığı kapatmayı ve geleceğin Google çalışanlarını yetiştirmeyi planlıyor.

Google, öğrencilere burs verecek ama ne kadar?

Bu konuda net bir açıklama yok ama burs verilecek olan 100.000 kişinin Pluralsight, 30.000 kişinin ise Udemy üzerinden eğitim göreceği belirtilmiş. Sadece seçilecek 1.000 kişinin okul masraflarının karşılanacağını belirten Google, net bir miktardan bahsetmiyor.

Hindistan‘daki potansiyele güvendiğini belirten Google, bu hamlesinin dünyaya sanal gerçeklik, yapay zeka ve bulut konularında büyük yenilikler katacağını düşünüyor. Umarız ilerleyen dönemlerde Google, ülkemiz için de benzeri bir program başlatır.

Google’ın bu projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak:https://shiftdelete.net/google-ogrencilere-burs-verecek


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.