Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Fall Creators Update 1709 Sürüm 16299.19 İş Derlemesi Sürüme Yükseldi

1709 Sürüm, Microsoft Windows kullanıcıları için hizmete açılan dördüncü büyük güncelleme.  Önceki Creators Update sürümünün devamı niteli...

...

1709 Sürüm, Microsoft Windows kullanıcıları için hizmete açılan dördüncü büyük güncelleme.  Önceki Creators Update sürümünün devamı niteliğindeki güncelleme, cihazınıza birçok yenilik ve değişiklik sağlarken güvenliği de artırıyor.
Microsoft tarafından beklenen Windows 10 Fall Creators Update kullanıcılara sunulmuş  olup  yüklemenizi bekliyor.
13 Nisan 2016 tarihinde Windows, "Windows 10 1511 Sürüm 10586-218 İş Derleme Sürüm Yükselmesiyapmıştı. 

Windows 10 Fall Creators Update yenilikleri

Yeni Microsoft Fluent Design System için ilk adımların atılacağı yeni sürüm daha iyi bir kullanıcı arayüzüne geçiş anlamına geliyor. Geleneksel ve sıkıcı düz tasarımın modern bir tasarım diline dönüştürülmesi anlamında önemli bir adım atılıyor diyebiliriz. Çok boyutlu tasarım teknikleri, transparanlık, bulanıklık, ışık ve hareket gibi eklemeler arayüzde fark yaratacak. Öte yandan, bu tasarım dilinin dalga dalga sunulacağının altını çizelim.


Ayrıca, OneDrive dosyaların indirmeden görüntülemeniz mümkün olacak. Dosya Yöneticisi kullanarak bulutta depolanan dosyalara erişebilecek ve sürekli senkronizasyon yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Fall Creators Update ile yeni Fotoğraflar uygulamasına sahip olacaksınız. Tüm fotoğraf organize etme ve düzenleme ihtiyaçlarınızı bu uygulama sayesinde çözmeniz mümkün. Yeni Story Remix özelliği sayesindeyse fotoğraf ve videolarınızı seçip müzik, geçiş ve 3 boyutlu efektlerle harika slayt gösterileri hazırlayabileceksiniz. Bu özelliğin Movie Maker içerisinde yer alacağını belirtelim. Yeni sürüm sanal gerçeklik konusunda da gelişmelere sahip. Uyumlu bir bilgisayar ve sanal gerçeklik başlığı ile bu nimetlerden faydalanabileceksiniz.


Şirket, 3 boyutlu nesneler konusunda da Paint 3D ile geliştirmelere gitmişti. Güncelleme sonrası yeni Karma Gerçeklik Görüntüleyici sayesinde oluşturduğunuz veya herhangi bir 3 boyutlu nesneyi çevrenizdeki dünyada görebileceksiniz. Bilgisayarınızdaki yüzü dünyaya dönük kamerayı kullanarak anında 3 boyutlu nesnenin de yer aldığı bir fotoğraf çekme şansınız da var.

Microsoft Launcher kullanıyorsanız, bilgisayarınız Android akıllı telefonunuzla daha iyi iletişime geçebilecek. Örneğin telefonunuzla başladığınız bir işi, evde bilgisayarınızda devam ettirebileceksiniz. Edgeweb tarayıcısı ile e-kitaplarınıza notlar düşebileceksiniz. Ayrıca, favori kişilerinizi ve websitelerini Görev Çubuğu’na sabitlemek de oldukça işlevsel olacak. Fidye yazılımları için de daha fazla koruma sağlanacağını belirtelim. Windows bilgisayarınızı performans ve batarya süresi tabanlı olarak özelleştirmek de elinizde olacak. Engelli kullanıcılar yeni Göz Kontrolü özelliği sayesinde fare imlecini baktıkları yere hareket ettirme olanağına da sahip olacak.


Cortana ayalarında birçok düzenleme yapılırken, Windows Defender Güvenlik Merkezi yeni veri koruma özelliklerine kavuşacak. Güncelleme sonrasında tabii ki birçok hata ve güvenlik düzeltmesi de bilgisayarınıza yüklenmiş olacak.

Windows 10 Fall Creators Update nasıl yüklenir?

Bu yeni Windows 10 güncellemesi için en az 1 GHz hızındaki işlemci, 32-bit için 1 GB ya da 64-bit için 2 GB RAM32-bit için 16 GB ya da 64-bit için 20 GB boş alana sahip olmanız gerekiyor. Güncelleme öncesinde yedekleme yapmanız da ne olur ne olmaz diye yararınıza olacaktır. Karma gerçeklik gibi kısımlar ilginizi çektiyse daha iyi donanım özellikleri tahmin edeceğiniz üzere şart.


Windows 10 Fall Creators Update sisteminiz için hazır olduğunda Windows Update güncellemeyi indirmeniz ve yüklemeniz için size bildirimde bulunacak. Bildirimi beklemek istemiyorsanız bu adresi ziyaret edebilir Windows 10 Güncelleme Asistanı kullanarak güncelleme yapabilirsiniz.

Windows 10 güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.