Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Site yazıları için Etiket ve Kategori Oluşturma

Wix sitenizde düzenlemiş olduğunuz yazılarınıza, Google arama sonuçları “ Seo ” olarakta önemli olan Etiket ve Kategori nasıl hazırla...

...

Wix sitenizde düzenlemiş olduğunuz yazılarınıza, Google arama sonuçlarıSeo” olarakta önemli olan Etiket ve Kategori nasıl hazırlanr? Web site yazılarınıza ekleyeceğiniz etiketler arama motorları tarafından değerlendirilirken, eklediğiniz Kategoriler de okuyucu kitlenize yol gösteren web site içi gezinmeyi kolaylaştırarak makale okunurluğunu arttıran iyi bir gezinme aracıdır.

Etiketler arama motorlarına site yazılarınızın ne ile ilgili olduğunu açıklarken, Kategoriler ise okuyucularınıza aradıklarını bulmaları için yol gösterir. Bunun sonucunda web siteniz arama sonuçlarında daha sık çıkarak sitenizin daha fazla değerli olmasını sağlar.

Wix ile oluşturduğunuz sitenize etiket ve kategori nasıl oluşturulur ile ilgili anlatımı aşağıda adım adım takip ederek web sitenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

İlgili makaleler :

a. Yazı editör Aracı Nerede Bulunur?

b. Wix Yeni Yazı Sayfa Oluşturma ve Sayfa Araçlarını Düzenleme

Wix site yazılarınıza etiket ve kategori oluşturma uygulaması :

1. Wix sitenize giriş yapın ve ücretsiz web sitenizi açın.

2. Sol kısımda bulunan (B) Bloğum ismine tıklayın.

3. Açılan pencerede karşınıza ilk seçenek olan, Blog yöneticisi seçili olarak gelecektir.

4. Sağ taraftaki pencere altında bulunan, “Yeni Blog Mesaj Ekle” ismine tıklayın.



Yeni yazı editör pencere görünümü

5. Yeni yazınızı oluşturacağınız, yazı editör penceresi karşınıza gelecektir. Yazınızı hazırladıktan sonra sıra etiket ve kategori oluşturma anlatımına geldi.

Yazı Kayıt, Taslak, Görünüm, Etiket ve Kategori Düzenleme :

Yazınızı nasıl kaydedip, taslak ve önizleme yapabileceğiniz hakkındaki açıklamaları yukarıda verilen bağlantı linkinden takip edebilirsiniz.

1. Sağ tarafta bulunan pencere yazılarınızı taslak olarak kaydetme, yayımlama, önizleme, etiket ve kategori oluşturacağınız araçlar ile donatılmıştır.


Editör etiket ve kategori araçları

2. Tags, Etiket yazan yere tıklayın ve yazınız ile ilgili 10 kelimeyi geçmeyecek şekilde kısa etiket girin. Etiketin ilk baş harfi büyük diğerleri küçük ve kısa olsun.

3. Etiketinizi yazdıktan sonra enter tuşuna tıklayarak ekleyebilir veya yanındaki küçük onay işaretine de tıklayarak ekleyebilirsiniz. Etiket örneği : Wordpress,

4. Categories, Kategoriler, aynı isim olabileceği gibi iki kelimeden de oluşabilir. Yine aynı şekilde, Etiketin ilk baş harfi büyük diğerleri küçük ve kısa olsun.

5. New Category, Yeni kategori, eklemek istediğinizde hemen alt kısımda bulunan mavi renkli

New Category” ismine tıklayarak yeni kategori oluşturabilirsiniz.

Yazı editöründe yaptığınız değişiklikleri “Preview” ismini tıklayarak önizleyebilir, hemen yayınlamak için “Update Post” ismine tıklayabilirsiniz. Wix ile ilgili diğer makaleler  

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.