Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger HTTPS Protokolüne Geçiyor Blogunuzu Düzenleyin

Blogger , 30 Nisan 2016 tarihinde tüm bloglar için, HTTPS Protokolüne geçiş yapıyor. HTTPS Protokolüne geçmeden önce blog kullacılarını...

...

Blogger, 30 Nisan 2016 tarihinde tüm bloglar için, HTTPS Protokolüne geçiş yapıyor. HTTPS Protokolüne geçmeden önce blog kullacılarının yapması gereken işlemler nelerdir? Blogger’un Kumanda Panelindeki HTTPS Uyarı Mesajını görmüş olmalısınız! Kumanda panelindeki uyarı mesajı dikkatinizi çekmedi ise, ilgili bağlantı linkini okumanızı tavsiye ederim. Google, 4 Nisan 2016 tarihinde Blogger’un HTTPS uygulamsına geçeceği mesajını tüm blogların kumanda panelinde bir mesaj ile belirtmişti.

İlgili mesajı görmeyen veya dikkat etmeyenler için, açmış olduğunuz blog listelerinin görüldüğü kumanda panel girişini açın. Tüm blogların listelendiği üst kısımdaki ileti mesajını okuyun.


Blog kullanıcıları için ileti mesaj penceresi

Blogger’un, 30 Eylül 2015 tarihin deki resmi blog ileti mesajı olan Online Güvenlik başlıklı makale açıklamasında yer almıştı.

Google sunucuları ile Blogger kullanıcılar arasında, Veri bütünlüğü ve Gizliliğini koruyan HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) güncellemesi yapılmadan önce, blog düzeninde birçok değişiklikler yaparak yeni güncelleme için blogunuzu hazır duruma şimdiden getirebilirsiniz.

Hiçbir değişiklik yapmasanız bile, yeni güncelleme mevcut link ve bağlantılarınızı okumaya devam edecek ve bloglar bu konuda sıkıntı çekmeyecek.

Tüm anlatılanlar buraya kadar doğru ancak! Blog yapılandırma ve Seo olarak konuyu ele aldığımızda işin bir de Web yöneticileri tarafı mevcut. Bugüne kadar yapılandırılmış Http protokol link yapısı ile yeni uygulamaya alınacak, Https link yapısı Web yönetici araçlarında karşımıza sorun olarak çıkacak. Yani, blogunuzda manuel olarak eklediğiniz birçok Http bağlantı yazı linkleri Web yönetici araçlarında sorgulu mesaj olarak karşımıza gelecek. Bu hataları hemen görmenizde mümkün.

Chrome Geliştirici modunda Http ve Https hata denemesi :

1. Blogunuzun, Ana sayfa linkine tıklayın.

2. Blog ,Ana sayfanız açıldıktan sonra, F12 Chrome tarayıcı geliştirici tuşuna basın. Chrome tarayıcı geliştirici penceresi açılacaktır. Resme tıklayarak büyük izleyin.


Chrome tarayıcı geliştirici penceresini inceleyin


3. Geliştirici üst ve alt pencereleri tutarak genişletin. Sağ bölüm üstte hata saysını ve pencere içinde ise örnek bir resim linkini göreceksiniz. 

4. Resim linkinin biri http, ile başlarken diğeri Https ise başlıyor. Bu çift protokol ise tarayıcının hata vermesine neden oluyor. 

Tarayıcı nasıl görürse görsün bana ne diye düşünebilirsiniz. Ancak! Google arama bootlarının da blogunuzu okuyacağı biçim farklı olmayacak ve bunun sonucunda Web yönetici araçlarında bolca hatalar alınacaktır. 

Hata iletisi : "This content should also be served over HTTPS.", Bu içeriğin de HTTPS üzerinden servis edilmesi gerekmektedir.

Şimdiden bunun önüne geçmek için aşağıda anlatılan adımları tatbik ederek minimum hata ile çalışmanıza devam edebilirsiniz.

30 Nisan 2016 için Blog Ayarlarınıda Yapabileceğiniz Düzenlemeler :

1. Blogger kumanda paneli → Yerleşim sekmesini açın.

2. Gadget olarak eklediğiniz, Bağlantı listesi, Sosyal paylaşım eklentileri, Menü çubuğu, resim ve yazı linkleriniz de bulunan HTTP bağlantı linkinin sonuna (s) harfini ekleyin. Bu işlemi sol sağ sidebar ve footer alanındaki tüm bağlantılar için gerçekleştirin. 

Ana sayfada iken tarayıcı penceresindeki link yapısını kontrol ederek yaptığınız değişikleri araştırın. Aşağıda örneği verilen “Bağlantı Listesini Yapılandır” link yapısını inceleyin.

Bağlantı Listesini Yapılandır Gadget görünümü

3. Kumanda panelinde, Arama tercihleri sekmesini açın.

4. Blogunuzda ulaşılamayan linkler (404) için yapılandırma yaptı iseniz link içindeki Http protokolünü Https olarak değiştirin.

İlgili makale : Hatalı Url 404 İçin Sayfa Kullanımı

5. Feedburner, “Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si”, RSS bağlantı linkini HTTPS olarak düzenleyin.

Yukarıda anlatılanlar haricinde atladığım yerler varsa sizde yardımcı olmak için yorum yazarak düşüncelerinizi paylaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.