Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ve Wordpres Site Yedeklemenin Önemi

Wordpress ve Blogger web site yedeği alınmadığında, web siteniz de kullanmak için eklediğiniz herhangi bir eklenti veya şablon kodlarında...

...
Wordpress ve Blogger web site yedeği alınmadığında, web siteniz de kullanmak için eklediğiniz herhangi bir eklenti veya şablon kodlarında yapılan kod değişim hatası sonucunda web siteniz eski görünümünde açılmayabilir. Web site tasarımını düzenlerken yapabileceğiniz en önemli işlem Wordpress veya Blogger site yedeğinizi almaktır. Sitenizde hangi çalışmayı yaparsanız yapın, mutlaka sitenizin yedeğini almayı unutmamak gerekir. Web site yedeğinin alınması Wordpress için barındırıcı sunuculardan, Blogger için ise blog kumanda panelindeki şablon sekmesinden alınır.

Blogger ile açtığınız blogunuzun yedeklemesi sadece şablondan alınan tema yedeği ile sınırlı değildir. Blogger da iki şekilde yedek alınır. Blogger’un ikinci yedekleme sistemi her ne kadar lazım olmasa da çıkabilecek sorunlar için zaman zaman alınmasında fayda vardır. Blogger yedekleme ile ilgili geniş bilgileri aşağıdaki, bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuz?

Wordpress site yedeği alma işlemleri için birlikte çalışmalarımızı yürüttüğümüz NetworkDizayn.com site sahibi +Fatih Körpe 
bey ile hazırlayacağımız makale ve YouTube video çekimlerimizden izleyebileceksiniz.

Makalenin sonuna gelirken tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Web site yedekleme işlemini kesinlikle basite almayın ve unutmayın. Tema şablon kodlarında en küçük bir kod dahi ekleseniz kesinlikle önceden tema yedeğinizi almayı unutmayın. Yapacağınız en küçük bir hata sonucu temanızı geri yüklemenin kolaylığı ile çalışmalarınızı devam ettirin. Çalışmalarınızda geriye dönük keşke kelimesini kullanmak istemiyorsanız bu küçük ip uçlarını dikkate almanızı öneririm.

Yedekleme ilgili ilgili görsel anlatım video ;


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.