Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ile Blog yazınızı Genel olarak Paylaşma

Google ürünlerini bir bütün olarak değerlendirirseniz, kullanıcı olarak paylaşımlar haricinde Blogger, Blog yazılarınızı katıldığınız Say...

...
Google ürünlerini bir bütün olarak değerlendirirseniz, kullanıcı olarak paylaşımlar haricinde Blogger, Blog yazılarınızı katıldığınız Sayfa ve Topluluklar da paylaşarak okuyucu kitlenizi genişletebilirsiniz. Yukarıda yazılan kelimelere dikkat ederseniz ; “Kullanıcı (kendi profil paylaşımlarınız), Sayfalar, Topluluklar” bu paylaşımlarınıza seçiminize bağlı çevrelerinizi ekldiğinizde ne kadar büyük bir kitlete hitap edebildiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Ancak tüm paylaşımlarınız bunlar ilede sınırlı değildir.
Blogunuzun sosyal paylaşım butonları ve blog’unuzda bulunmayan paylaşımlar içinde Chrome tarayıcı uzantısı olan AddThis paylaşım eklentisini eklediğinizde paylaşım yapamayacağınız sosyal paylaşım siteleri kalmayacaktır.  Doğru yerde doğru paylaşım nasıl yapabilirsiniz önce bu konuyu sıralama yaparak gerekli açıklamaları belirtelim.
  1. Blogger paylaşım butonları
  2. Google Chrome uzantısı AddThis ile paylaşım
  3. Google Plus Çevreler ile paylaşım
  4. Google Plus diğer Sayfalar ve Topluluklar ile paylaşım
  5. Google Plus kendinizin Sayfa ve Topluluğu ile paylaşım
  6. Sosyal paylaşım sitelerine yetki vererek sizin adınıza yapılan paylaşım
Blogger paylaşım butonları :
Blogger’un varsayılan paylaşım butonları, Twitter, Facebook, Pinterest ve G+1’dir. Bu paylaşımlar için aşağıdaki yazılanları okuyun lütfen.
Twitter : Yetki verirseniz sizin adınıza Facebook zaman tünelinizde paylaşım yapar.Tekrar Facebook iconuna tıklamanıza bile gerek yoktur.Facebook zaman tünelinizde bağlantınızın sonunda t.co gibi gördüğünüzde sizin adınıza paylaşım yapılmış demektir.
Facebook : Zaman tünelinizde paylaşır. Ancak Facebook sayfası açtı iseniz paylaşım pencere üst kısımdan sayfanızı seçerek sayfanıza gönderi yapabilirsiniz. Hatta Gruplarınız varsa aynı seçim sistemi ile grup ve arkadaşlarınıza da gönderide bulunabilirsiniz.
Pinterest : Pinterest sosyal paylaşım sitesine katılmadı iseniz katılmanızı öneririm. Katılım sonrası sayfa board oluşturup, sayfanızı beğenebilir Facebook zaman tüneline de gönderebilirsiniz.
Google Plus G+1 : Google Plus’un en önemli yazı paylaşım butonudur.  Yukarıda açıklama yaptığım c, d, e, maddeleri içinede detaylı açıklama yapılacaktır.
Google Chrome uzantısı AddThis ile paylaşım :
Google Chrome tarayıcı uzantı olan AddThis eklentisi kullanım kolaylığı nedeni ile önerilerim arasında yer almaktadır. Chrome taryıcınızı kurulduktan sonra seçiminize bağlı olarak 11 ad. sosyal paylaşım site icon'u eklemenize ve kırmızı + simgesi ile diğer birçok paylaşım sitelerinde paylaşım yapabilme kolaylığı sunmaktadır. Google Chrome uzantısı, AddThis eklenti kullanım ve ayarları ile ilgili bağlantı linkleri aşağıda verilmiş olup, inceleyiniz.
Google Plus Çevreler ile paylaşım :
Blogger’un varsayılan G+1 paylaşım butonuna tıklayarak seçiminize bağlı çevrelerinizde paylaşım yapabileceğiniz eklentidir. Yazılarınızı görmenizi istediğiniz çevreleri seçerek paylaşım yapabilirsiniz. Paylaşımınız profilinizde ve çevrelerinizin profilinde görülür. Profilinizde yayınlanan yazıları takip edebileceğiniz güzel bir uygulamada diyebilirim.
Google Plus diğer Sayfalar ve Topluluklar ile paylaşım :
G+1 paylaşım butonunun farklı bir kullanım şeklide Sayfalar ve Topluluklar ile paylaşımdır.
G+1 iconuna tıklayın → Çevrelerin olduğu kısımda boş bir yere tıklayın → Gönderi yapacağınız sayfa veya topluluğun üstüne tıklayın → Bir kategori varsa seçin ve göndere tıkladığınızda bir uyarı mesajı alacaksınız “Değiştir” tıklayın. Sadece gönderi yapacağınız sayfa veya topluluğa yazınız. Farklı sayfa veya topluluk gönderilerinizde ayrı ayrı seçim yapmanız gerekir.Bu kısım bana göre biraz daha geliştirilip seçimlerin yanına bir tik kutusu eklenerek bir defada birkaç sayfa veya topluluğa gönderi sağlanabilirdi. Umarım ilerde bu uygulamayı da yaparlar.
Google Plus kendinizin Sayfa ve Topluluğu ile paylaşım :
Bu anlatım yukarıdaki anlatım ile aşağı yukarı aynıdır. Sadece burada topluluklar ile paylaşım yapabileceğiniz seçenekler ile sınırlıdır. Yani sayfanızda paylaşım yapamazsınız. Sayfanızda paylaşımı nasıl yapacaksınız ? Google plus’a giriş sol taraftaki açılır menüden sayfalar seçeneğine giriş yaparak, yazı linkinizi tarayıcıdan kopyalayın ve sayfanızdaki bağlantı ismine tıklayarak linki yapıştırın ve paylaşın. Paylaşım sonrası G+1 ile beğenin. Beğeniniz ana sayfa akışta çıkacaktır.  Blog’unuz için açtığınız sayfa haricinde aynı hesap ile bir topluluk oluştur du iseniz, Topluluk ile sayfanız ilişkilendirilir. Bu defa paylaşımı farklı uygulayarak  hem sayfanızda hemde topluluğunuzda aynı anda yazınızı paylaşabilirsiniz. Yapacağınız işlem yazı linkinizi tarayıcıdan kopyalayın ve topluluk sayfanızda paylaşın. Yazınız hem toplulukta hemde ilişkilendirilmiş sayfanızda çıkacaktır. G+1 ile beğenin Google Plus akışınızda da görülsün.
Sosyal paylaşım sitelerine yetki vererek sizin adınıza yapılan paylaşım :
Sosyal paylaşım sitelerinin çoğunda sizin adınıza paylaşım yapma özelliği vardır. Örneğin : Twitter’e yetki verdi iseniz sizin adınıza Facebook veya Linkedin’e yazınızı gönderebilir. Siz tekrar Facebook veya Linkedin’de yazınızı paylaşmanıza gerek kalmayabilir. Bunları deneme yanılma ile test edin ve sonuçları inceleyerek kendi gözleriniz ile görün. Farklı bir örnek vermek gerekirse; Tumblr ile bir blogunuz varsa Wordpres paylaşım iconlarından yetki vererek  Wordpres yazılarınızın Tumblr micro blogunda çıkmasını sağlayabilirsiniz.
İlginizi çekeceğini düşündüğüm Buffer sosyal paylaşım sitesi ile ilgili yazılarıda okuyabilirsiniz.
Sosyal Eklentiler ile ilgili yazılan diğer yazılar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.