Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

AddThis Share Uzantısı Resimli Anlatım

Blogger bloglarınızda paylaşım butonları olarak kullanılan AddThis Share uygulaması her ne kadar güzel bir uygulama olsa da blog hızınızı...

...
AddThis Share Sosyal Paylaşım Butonu
Blogger bloglarınızda paylaşım butonları olarak kullanılan AddThis Share uygulaması her ne kadar güzel bir uygulama olsa da blog hızınızı (JS) kodlarından dolayı yavaşlatmaktadır. Blog’unuzun hızı Arama motorları için önemli olduğu kadar, izleyici kitlenizi de etkileyen bir unsur teşkil edebilir. Arama motoru robotları, yazı linklerinizi okumaya çalışırken, blog''unuza eklediğiniz kodlar nedeni ile robatların görev yapamamasına neden olabilirsiniz. Büyük boyutlu resimler de bu engel kapsamındadır. Bu engeller arasında çok fazla video, intro müzik, bannerler gibi bazı araçları sıralamak mümkündür.

Peki paylaşım yapmayacak mısınız ? Tabi ki paylaşım yapmadan bir sitenin / blog’un varlığından söz etmek anlamsız olur. Sosyal imleme olan AddThis Share / Bookmark eklentisini farklı bir uygulama ile kullanabilirsiniz. Konunun dogrulugunu Dinamik blog kullanıcılarının sayfalarına baktığınızda paylaşım butonlarından sadece 3 tanesinin olduğunu görebilirsiniz. Bunlar Tweet, Like, G+1 iconlarından ibaretttir.

Google Web mağazasından AddThis Share / Bookmark uzantısını buradan kurabilirsiniz.
Bu uzantının bize sağladığı faydalar nelerdir ?
1.İnternet tarayıcınızın adres kısmının sağ tarafında, kendini aktife eder. Küçük bir alanı kaplar.
2.Ayarlar kısmından istediğiniz icon'ları sıralayarak paylaşım kolaylığı sağlar.
3.Ülke bazında Diliniz hangisi ise, yazıları kendi dilinizde okursunuz.
4.İnternet tarayıcınız hangisi olursa olsun boş bir alanda farenize sağ tıklayıp kendi dilinize çevirme olanağı sağlamaktadır.
5.Dinamik blog kullanıcılarının sayfalarında paylaşım icon''u az olduğundan kesin kullanması gereken bir uzantıdır.
6.Dinamik blog’unuzda yazdığınız yazıları birçok sosyal paylaşım sitelerine rahatca gönderme imkanı bulursunuz.
7.Google Plus kullanıyorsanız tarayıcınız bazen çeviri yapmayabilir. Böyle bir zamanda sağ fare butonunu kullanarak dil çevirisi yapabilme şansınız vardır.
8.Blog yazılarınızın altında AddThis Share eklentisini kurarak kullanmak isterseniz bağlantıdan inceleyebilirsiniz.
9.AddThis Share eklentisi hem Gadget olarak, hemde HTML/ Şablonunuza kodları ekleyerek de kullanmanız mümkün olabileceğini hatırlatmak isterim.
Bu eklentinin faydaları hakkında değişik fikirlerinizi sizde yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

2 yorum

  1. blog kurdum uzun süre anlamadığımdan ellemedim, son dönemlerde kafayı takdım blogları düzenlemeye başladım ki, inanın her gün bir şey öğreniyorum vede haliyle şaşırıyorum, sizlerin sayesinde bir çok özellikler ve yenilikler öğreniyoruz teşekkürler usta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @CUMHUR GEZEN, Bey yorum için teşekkür ederim.Blog biraz üstünde araştırma yaptığınızda günlük arkadaş gibidir.Artık onu hissedersiniz.Hatta uzak kaldığınızda kesin arayacak duruma gelirsiniz.Blogumda her türlü konuyu bulabilirsiniz.Sıkıştığınızda bir yorum yazmanız yeterli.Blogunuzla Dünya ile iletişim ve paylaşım içinde olursunuz.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.