Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Buffer Sosyal Medya Yazı paylaşım Eklentisi

Buffer Sosyal Medya paylaşım eklentisi ile aynı anda dört yerde yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Buffer eklentisi ile tanıştığımda bu kadar...

...
Buffer Sosyal Medya Uzantısı
Buffer Sosyal Medya paylaşım eklentisi ile aynı anda dört yerde yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Buffer eklentisi ile tanıştığımda bu kadar etkin olduğunu düşünmemiştim. Bir tıklama ile dört ayrı Sosyal Medya paylaşımı yapmak herhalde hoşunuza giden bir uygulama olurdu.
İşi biraz daha ileri götürelim ve Google Plus zaman akışında yazılarınız çıktığını kabul edersek eklentinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Blog Yayınlarını Google+ Sayfanda otomatik Paylaşım , Buffer Link Hatası Tekrar Gönderme Seçeneği , Buffer Chrome Uzantısı Yükle başlıklı yazılarımda Buffer hakkında yapılması gerekenleri anlatmıştım. Uzantıyı tarayıcınıza eklediğinizde, maus eklentisi olarak da kendini atamakta olduğundan herhangi bir sitede beğendiğiniz bir içeriği aynı anda 4 yere birden bir tıklama ile gönderebiliyorsunuz.

Bu eklenti ile kardeş gibi çalışan AddThis tarayıcı uzantısı hakkında size bilgi vermiştim. Bu iki uzantı ile paylaşım yapamayacağınız yer kalmayacak. Sadece AddThis düne kadar bu eklentiyi kendi uzantısı içinden çalıştırıyordu. Her nedense rekabet ortamı diyelim bir kaç gündür Buffer iconu AddThis kurulumunda çalışmıyor. Bu nedenle her iki uzantıyı kurmanız gerekiyor. Maus sağ tıklama sonucu SddThis ve Buffer eklentisinin nasıl görüldüğünü aşağıdaki resimde görelim. Yeni sekme açarak resimleri daha büyük izleyebilirsiniz.
Blog, Buffer ve Addthis paylaşım görünümü
Dinamik blog yazı paylaşımı için Buffer kullanmaya ne dersiniz ? Dinamik blog sosyal paylaşım düğmeleri sizlerinde bildiği gibi, Google+, Facebook ve Twitter olmak üzere 3 tanedir. Bizim yapacağımız sadece maus’u sağ tıklamak ve gerek Buffer gerekse AddThis ile tüm paylaşımlarımızı yapmaktır. Geriye bir tek sorun kalıyor. Okuyucu nasıl paylaşacak. Aynı uygulamalar okuyucu kitlesinde varsa sorun olmayacaktır.Ancak olmadığını düşündüğümüzde bunun içinde ilerleyen zamanda herhalde bir çözüm buluruz.

Yukarıda anlatılan Buffer eklentisini kurdunuz, yazınızı paylaşmak için Twitter düğmesine tıkladığınızda eklenti açılan pencerede de çıkmaktadır. Bu kadar değişken paylaşım bence çok güzel. Aşağıda bu görüntüyü inceleyelim.
Twitter ve Buffer Yazı

Sosyal paylaşım uzantılarını tarayıcınıza kurmak için ;

Google Web mağazasına giriş yaparak Buffer uzantısını ekleyebilirsiniz.
Google Web mağazasına giriş yaparak AddThis uzantısını ekleyebilirsiniz.
Yazıyı beğendiniz mi? Yorumlarda beğeni ve sorularınızı iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.