Blogger özel tema tasarım, slider şablon kullanan blog yazarlarının sıkca sorduğu soru, slider için resim hazırlayıp blog şablonuna nasıl...
slider için resim hazırlayıp blog şablonuna nasıl ekleneceği konusudur. Blog yazarlarına yol gösterecek slider resimlerinin hazırlanışı ve blog şablon kodlarına eklenerek gösterime sunulması için yapılması gereken işlemleri aşağıda adım adım inceleyelim. Blogger özel tema tasarım geçiş sıralı slider resimlerimizi, resim üzerinde görülecek yazı başlık ismini, yazı açıklamasını ve resmimize tıklandığında ilgili yazının açılmasını sağlamak için yapılması gereken işlemlere başlamak için ilgili konulara bakalım.
Slayt sunumu için gerekli araçlar nelerdir :
A. Blog özel şablon tasarım yapınıza göre resim adetini tespit edin.B. Slayt'ınıza eklemek için tasarımı yapılmamış resimlerinizi başlangıç sırasına göre masa üstüne alın ve karıştırmamak için (1.JPG, 2.JPG) gibi sıralayın.
C. Slayt ebatlarınızı tespit edin. (Her özel şablonda değişebilir.) Örnek : 615x300 Px.
D. Blogger özel tema Slayt resmi nasıl yapılır bağlantısını inceleyerek resimlerinizi slayt ebatlarına göre hazırlayın ve masa üstünde bir klasöre alın ki diğer resimler ile karışmasın.
1. Her ihtimale karşın blog’unuzun yedeğini alın.D. Blogger özel tema Slayt resmi nasıl yapılır bağlantısını inceleyerek resimlerinizi slayt ebatlarına göre hazırlayın ve masa üstünde bir klasöre alın ki diğer resimler ile karışmasın.
Diğer gerekli araçlar şunlardır :
- Blog’unuzun yazı başlık linki.
- Blog’unuzun yazı başlık ismi.
- Blog’unuzun yazı açıklaması.
2. Blogger kumanda paneli şablon → Html’yi Düzenle ile kodlarımızı açalım.
3. Her blogda slayt yapılandırma farklı isimde bulunacağından, örnek olsun diye
Techtown Blogger özel tema tasarım üzerinden anlatım yapacağım.
4. Şablonda aşağıda verdiğim kodu bulun. Genelde açılır menü kodlarının hemen altında yer alır. Tema isimleri değişik olabilir ancak Slide isminden tanıyabilirsiniz.
<!-- Slide 1 Code Start -->
<div class='fp-slides-items'>
5. “(a href=)” ile başlayan satırda (#) şu işaretli olan kısma hangi yazınızı eklemek istiyor iseniz, tarayıcınızda yazınızı açın ve linki yapıştırın. Örneğin, ben buraya, Blogger kopya içerik uyarıları hakkında bir yazı linkini ekleyeceğim. 8. Yazı linkinizden sonra aynı satırda “title” yazan kısma yazı başlık ismini yapıştırın.
9. Yazı açıklamamızı eklemek için “<p> ve </p>” satır arasına yazınızı okuyucunuza tanımlayan açıklamanızı yapıştır. Örnek :
Yazımızın başlığı : Blogger Kopya İçerik Uyarıları Hakkında
Yazımızın açıklaması : Blog yazıları, kopya içerik hakkında, Alıntı sekme kullanımı, Telif hakkı ve DMCA hakkında uyarı açıklamaları.
Tüm slayt'larınızı aynı uygulamayı kullanarak yapılandırın. Diğer alt sekmelerdeki işaretleri ellemeyin. Slayt kodları JS. kodları içerdiğinden değiştireceğiniz bir kod slider’in çalışmamasına neden olacaktır. Yukarıda gördüğünüz ilk resim yapılan işlemleri açıklayan görüntüye sahiptir.Lütfen inceleyiniz. Blogger tema tasarım özel şablon yapılandırması için menü başlığında bulunan Tema Tasarım sekmesine tıklayarak diğer yazılarımı okuyabilirsiniz. Hayat paylaştıkca güzeldir. Sizde emeğe saygınızı paylaşarak belirtebilir, tüm yazılardan haberdar olabilmek için abone ve izleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Bir sorum olacak blog için, masaüstümdeki slayt resimlerine nasıl url verebilirim.
YanıtlaSil@srcbelgesi ; Merhaba, şu bağlantıya bakabilirsiniz.Ayrıca tema tasarım konularında çok daha fazlası mevcuttur. Menü çubuğunda Tema Tasarım ismine tıklayarak incelemeye başlayabilirsiniz. Kolay gelsin.
Silhttp://guney59.blogspot.com.tr/2014/02/blogger-resim-linkleri-nasl-alnr.html
Hocam çok teşekkür ederim.
Sil@srcbelgesi ; Rica ederim.Blogunuzu gördüm çok güzel bir temadır.Hayırlı olsun.Slider de çalışıyor.
Sil