Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni İnternet Kanunu Hakkında Bilgiler

Cumhurbaşkanlığı tarafından onanan ve Yeni İnternet Yasası olarak bilinen 5651 numaralı kanundaki değişiklik hakkında bilgilendirme. 5651...

...
Yeni İnternet Kanunu duyuruları
Cumhurbaşkanlığı tarafından onanan ve Yeni İnternet Yasası olarak bilinen 5651 numaralı kanundaki değişiklik hakkında bilgilendirme. 5651 numaralı kanundaki değişiklik uyarınca yer sağlayıcı sıfatı ile hizmet veren Hybrid Cloud Hosting ve Sunucu müşterilerini bilgilendirilme amacıyla bir açıklama yapan isimtescil.net’in müşterilerini bilgilendirici yazısını sizlere aşağıda veriyorum. Şahsımında İsimtescil sağlayıcı firmasında domain bilgileri olduğundan (www.adnanguney.com) konunun önemine müteakip sizlerinde bilgisi olması amacı ile tarafıma gönderilen bilgileri olduğu gibi aktarıyorum.

5651'deki düzenleme uyarınca;
  • Daha önce 6 ay olan yer sağlayıcı tarafındaki trafik bilgilerinin saklanması 2 yıla kadar uzatılmıştır.
  • Daha önce domain bazlı uygulanan erişim engelleme işlemleri URL (sayfa) bazlı düzleme getirilmiş ve gerekmeyen durumlarda tüm yayının engellenmesi durumu ortadan kalkmıştır.
  • Özel Hayatın gizliliğini ihlal dışında mahkeme kararı olmaksızın Trafik bilgilerinin paylaşılması söz konusu olmayacaktır.
Yukarıda belirtilen düzenlemeler ışığında;
Kişisel Bilgilerinizi PAYLAŞMAYACAĞIZ isimtescil.net olarak, bizden yer sağlayıcı hizmeti alan hiç bir müşterimizin, ilgili ve yetkili makamca yasal tebliğ yapılmadan IP ve benzeri trafik bilgisini PAYLAŞMAYACAĞIMIZI ve 5651 ile çizilen çerçeve ve yetkilendirme dışında hiç bir kurum veya kişinin web içeriği yayın engelleme kararı ALAMAYACAĞINI açıkça hatırlatmak ve gizliliğinizin teminatımız altında olduğunu belirtmek isteriz. Daha özgür ve güvenli bir internet için el ele..
Guney59 Paylaşım Blog yazarı ve Admin Adnan Güney tarafından tüm internet kullanıcılarına bilgi amacı ile yazılmıştır.

2 yorum

  1. Adnan bey İyi akşamlar bu yasaya göre blogların yayınları iptal olacak diye halk arasında söylentiler var.Ne kadar doğru,doğruysa ne yapmamız lazım.Blog yayınlarımızın yedeklerinimi almalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Güloanne Mutfakta Gülten:
      Merhaba iyi akşamlar.Halk arasında zaten söylentilerden başka bir icraat olmasıda beklenemezdi.Google bu yasanın çıkacağını aylar öncesinden biliyor ve önlemini alıyordu.TR uzantısı da bu uygulamanın bir parçasıdır.Ancak şu bir gerçek her zaman bir yedek olmasında fayda var.Blogların kapanması yazma özgürlüğünün kısıtlanmasıdır.Bu kadar uzun boylu olacağını düşünmüyorum.Hatta bunu yapacak kişinin de aklından biraz zoru olacağını düşünüyorum.Yasada böyle bir madde yok.Olmasıda mümkün değil.O zaman gazeteleri TV leride kapamaları lazım.TC yi de değiştirmeleri gerekiyor.Bu kadar uzun boylu değildir.Millet konuşur ancak birşey üretmez.Aldırmayın.Hiçbirşey yapılmasa com uzantısı 20 tl yıllık.Alınır yine kullanılır.Her şeyin mutlaka bir çaresi vardır.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.