Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, kimsenin bilmediği gizemli bir cihaz geliştiriyor

Google'ın 60GHz Soli radarına sahip gizemli bir cihaz geliştirdiği ortaya çıktı. Peki bu cihaz tam olarak ne olabilir? Federal İletişim...

...






Google'ın 60GHz Soli radarına sahip gizemli bir cihaz geliştirdiği ortaya çıktı. Peki bu cihaz tam olarak ne olabilir?


Federal İletişim Komisyonu (FCC) başvurularına göre, Google’ın artık kısa menzilli 60 GHz radar teknolojisinin yanı sıra 802.11n Wi-Fi, Bluetooth ve bir çeşit “taban plakası” içeren gizemli bir “kablosuz cihazı” var.

Bu cihaza dair ilk tahminlerden biri, bunun sadece yeni bir Nest Thermostat olduğunu öneriyor ve bu tahmin oldukça mantıklı. FCC başvuruları, bu cihazın 2,4 GHz ve 60 GHz’in dışında radyo kanalına sahip olduğunu göstermiyor. 2020 yılındaki Nest Thermostat da benzer şekilde az sayıda radyo kanalına sahipti ancak termostatın önünde olduğunuzu otomatik olarak algılamak ve aynanın arkasına gizlenmiş ekranı aydınlatmak için Soli radarını kullanıyordu. Ayrıca, duvara monte edilen veya tek başına ayakta duran bir termostatın bir taban plakasına sahip olması da mantıklı olacaktır.



Google'ın en ucuz Nest Mini hoparlörleri bile 5GHz bandını desteklediğinden dolayı, bu cihazın bir hoparlör olmayacağı muhtemelen güvenle tahmin edilebilir.

Google’ın 2021 yılındaki Nest Hub’ına uyku takibi için Soli radarı ekleyen bir güncelleme sunulması ise daha az olası görünüyor. Nest Hub, diğer akıllı ev cihazlarını kontrol etmek için Thread veya Zigbee gibi düşük güçlü bir radyo teknolojisine sahip olsa da, burada ikisinden de söz edilmiyor. Ayrıca bu başvuruda herhangi bir pilden de söz edilmiyor ve bu gizemli aygıt, “kurulum kutusu” aracılığıyla AC gücüne veya dizüstü bilgisayara takılı bir USB kablosuna takılı olarak test edildiği görülüyor.

Google’ın başvuruda verdiği diğer bilgileri (cihazın insan vücudundan en az 20 cm uzakta duracağı gibi) de göz önünde bulundurduğumuzda, muhtemelen yeni bir Nest Thermostat’a baktığımız söylenebilir. Elbette, bu konuda kesin bir şey söylemek için Google’ın resmi duyurusunu beklemekte fayda var.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.