Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yandex’ten Apple CarPlay müjdesi!

  Apple CarPlay kullanıcıları müjde! Bir süredir sürüş esnasında sunduğu deneyimi artırmak için çalışmalar yürüten Apple , Yandex ile anla...

...

 


Apple CarPlay kullanıcıları müjde! Bir süredir sürüş esnasında sunduğu deneyimi artırmak için çalışmalar yürüten Apple, Yandex ile anlaştı.


Gelişen teknoloji, günden güne hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun en net örneklerinden biri ise arabalarımız için çıkan Android Auto ve Apple CarPlay gibi arayüzler. Telefon kontrolünü kolaylaştırmak, aracınızı daha da akıllandırmak ve güvenli bir sürüş sağlamak için kullanılan bu özellikler, yeniliklerle karşımıza çıkıyor.

Özellikle CarPlay tarafındaki yeniliklerin sayısı ise günden güne artıyor. Gelen bilgilere göre, bir süredir Google ve Apple Haritalar uygulamasını içinde barındıran CarPlayYandex ile anlaştı. Ülkemizde ve dünyada oldukça sevilen ve otomobil sürücülerinin sıkça tercih ettiği Yandex Haritalar, platforma eklendi.

Apple CarPlay, Yandex Haritalar desteği kazandı

Başlı başına bir araç içi işletim sistemi olmayan Apple CarPlay, daha ziyade iPhone‘larda bulunan uygulamaları otomobilin dijital sistemlerine entegre ederek, cihazınızı ve uygulamalarınızı otomobilinizin dokunmatik ekranından kolayca kontrol etmenizi sağlıyor. Ancak bu her uygulamanın telefondaki gibi araçta kullanılacağı anlamına gelmiyor. Kullanıcıların en büyük eksiklik yaşadığı uygulama olarak ise Yandex Haritalar gösteriliyordu.

Neyse ki bekleyiş sona erdi. Şu andan itibaren Apple CarPlay kullanıcıları, Yandex‘in sevilen servisini kullanabilecek. Her ne kadar Apple, Haritalar uygulamasını geliştirmek ve daha iyi hale getirmek için uğraşsa da kullanıcıların büyük bir kısmı Google ya da Yandex’in uygulamalarını tercih ediyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? AppleYandex ya da Google‘a ait haritalar uygulamalarından hangisi sizin favoriniz. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.