Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Şarj Kablonuzdaki bu hantal silindirin arkasındaki Sebep

  Dizüstü bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın şarj kablosunun ucuna neden hacimli bir silindir takıldığını hiç merak ettiniz mi?  Bu sil...

...

 

Dizüstü bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın şarj kablosunun ucuna neden hacimli bir silindir takıldığını hiç merak ettiniz mi? 

Bu silindirler klavye kablolarında da yaygındır. Her muhafaza, kordondaki enerji kaybını ortadan kaldırmak için kullanılan ferrit boncuklar denilen şeyi içerir. Bazen EMI filtreleri veya bobinler olarak adlandırılırlar, ancak her zaman şarj ve güç aktarımını daha verimli hale getirmek için kullanılırlar.


Akım kablodan geçerken, elektromanyetik girişim (EMI) yoluyla sırasıyla büyük bir enerji kaybı olabilir. Ferrit boncuklar her zaman kaynağın yakınına yerleştirilir, bu da tipik olarak kabloların uçlarının yakınında bulundukları anlamına gelir. Her silindirde, yüksek frekanslı elektromanyetik gürültüyü emen az miktarda ferrit seramik bulunur.

Ferrit boncuklar plastikle kaplanmış olsa da, onları kesecek olsaydınız, bir ferrit seramik silindirin 2 yarısını bulursunuz. EMI enerji iletimini durdurmanın yanı sıra, yakındaki cep telefonları veya benzeri güç kaynakları gibi diğer sinyallerden gelen parazitleri de durdurabilirler.

İster dahili ister harici olsun her cihaz bu işlemi yapmak zorunda:



Kaynak:https://interestingengineering.com/reason-behind-bulky-cylinder-charging-cord.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.