Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yardımcı medya oynatma ve yeniden adlandırılabilir sanal masaüstü Chrome OS 83 yayınlandı

Yardımcı medya oynatma kontrolü ve yeniden adlandırılabilir sanal masaüstü bilgisayarlarla Chrome OS 83 yayınlandı Coronavirus salgını karış...

...
Yardımcı medya oynatma kontrolü ve yeniden adlandırılabilir sanal masaüstü bilgisayarlarla Chrome OS 83 yayınlandı

Coronavirus salgını karıştırdı Chrome ve Chrome OS biraz yayınladı, bu nedenle Google güncellemeleri kısa bir süre için duraklattı, hatta 82 sürümünü tamamen atladı. Ancak şimdi şirket yoluna devam ediyor ve Chrome OS 83'ün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu hafta ilk kişilere yayına başlayacak ve masaya bir dizi düzgün iyileştirme getiriyor. Bunların hiçbiri, 81. versiyonda gördüğümüz hareket navigasyonunun eklenmesi kadar büyük değil.

Giriş yaptığınızda ilk değişikliği hemen fark edeceksiniz. Şifrenizi veya PIN kodunuzu doğru yazdığınızdan emin değilseniz, yeni bir ' Şifreyi göster 'simgesini tıklayın.


Şifre göz atma.

Güncelleme ayrıca sanal masaüstlerini yönetmeyi de kolaylaştırıyor - onlara özel adlar verebileceksiniz. Genel "Masa 1", "Masa 2" vb. Yerine, örneğin "İş" ve "Boş Zaman" gibi istediğiniz herhangi bir etiketi kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için göreve genel bakışta masa adına dokunun veya tıklayın.

Medya oynatımı artık Google Asistan üzerinden kontrol edilebilir. Telefonunuzda veya akıllı hoparlörünüzde olduğu gibi, ses veya video içeriğini oynatmayı duraklatmasını, devam ettirmesini, atlamasını veya durdurmasını söyleyebilirsiniz. Tüm yeni Chrome tarayıcı özellikleri de Chrome OS'ye geçecek: Özellikle, tarama oturumunuzu sekme gruplarıyla düzenleyebileceksiniz. Güncellemeden sonra ne yeni Asistan denetimleri ne de sekme grupları canlıydı, ancak ikincisini bir bayrakla etkinleştirebilirsiniz: chrome://flags/#tabgroups.

Yeniden adlandırılabilir masalar.


Chromebook'ları Google for Families aracılığıyla yöneten kişiler nihayet, Chrome OS 83'ün Dev sürümünde daha önce fark ettiğimiz ebeveyn onayıyla istedikleri herhangi bir uzantıyı yükleyebilecekler - bu, yalnızca küçük bir seçim yükleyebildiğiniz için kesinlikle gerekliydi. beyaz listeye eklenen eklentiler. Ayrıca, aile tarafından yönetilen bir Chromebook'a bir okul hesabı ekleyebilir ve Play Store uygulaması kullanım sınırları belirleyebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi, yeni Chrome OS sürümü aşamalı olarak yayınlanmaktadır, bu nedenle Chromebook'unuza ulaşması birkaç gün sürebilir. Güncellemeleri kontrol etmeyi deneyebilirsiniz - Ayarlar -> Chrome OS hakkında , ancak 83 sürümünü hemen alacağınızın garantisi yoktur.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.