Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube, Ekibinden önemli değişiklikler yapmanız gerekiyor mesajı!

YouTube  Ekibi nden , kullanıcılara kısa bir süre önce Ocak 2020 tarihinde geçerli olacak bir mesaj gönderildi.İşte! Çok önemli olan O , ...

...

YouTube Ekibinden, kullanıcılara kısa bir süre önce Ocak 2020 tarihinde geçerli olacak bir mesaj gönderildi.İşte! Çok önemli olan O, mesajın detayları.

"Yakında para kazanma durumunuzu ve içeriğinizin keşfedilebilirliğini etkileyebilecek önemli değişiklikler yapılacak.
Bugünden itibaren tüm içerik üreticilerin Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası COPPA) ve/veya geçerli diğer yasalara uymak için içeriklerinin çocuklara özel olup olmadığını belirtmesi gerekiyor. Yasalara uyum sağlamanıza yardımcı olmak için YouTube Studio'ya yeni bir kitle ayarı getiriyoruz.
Kanalınızda çocuklara özel ne kadar içerik olduğuna bağlı olarak kitlenizi ister kanal düzeyinde ister video düzeyinde belirleyebilirsiniz. Tek bir tıklamayla kanal düzeyinde ayarlama yapabilirsiniz. Büyük resim, incele

Bu değişiklikler, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve NY Başsavcısı ile yapılan sözleşme uyarınca zorunludur ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) ve/veya geçerli diğer yasalara uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.
Yapılacak değişikliklerin bazı içerik üreticiler için kolay olmayacağının ve bu zorunlu değişikliğe alışmanın biraz zaman alacağının farkındayız. Ancak bunlar yasaya uyabilmeniz için önemli adımlardır.
Yasal yükümlülüklerinizi ve bu seçimlerin kanalınızı nasıl etkileyebileceğini anlamak için lütfen aşağıdaki kısmı okuyun.

Neler değişiyor?

Bugünden itibaren tüm içerik üreticilerin YouTube Studio'da içeriklerini "çocuklara özel" veya "çocuklara özel olmayan" olarak işaretlemesi gerekiyor.
Ocak ayından itibaren yasalara uymak için çocuklara özel içeriklerde topladığımız verileri sınırlandıracağız. 

Bu durumda, çocuklara uygun içeriklerde kişiselleştirilmiş reklamları ve belirli özellikleri (ör. yorumlar, bildirimler ve diğerleri) devre dışı bırakacağız. Çocuklara özel içerik üreten içerik üreticilerin geliri bundan etkilenecek.
Etkilenen özelliklerin listesi için buraya göz atın.

Bu değişiklik neden yapılıyor?

Bu değişiklikler, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve NY Başsavcısı ile yapılan sözleşme uyarınca zorunludur ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) ve/veya geçerli diğer yasalara uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Konumunuz fark etmeksizin bu kategoriye giren videolarınızı "çocuklara özel" olarak ayarlamanızı istemek durumundayız. 

Lütfen bu ayarları en kısa sürede yapın.

Çocuklara özel olduğu açıkça anlaşılan içerikleri bulmamıza yardımcı olması için makine öğrenimi sistemlerinden de yararlanacağız. Tüm otomatik sistemler gibi bizimkisi de kusursuz çalışmayabilir. Bu nedenle, içeriği ayarlama görevini sistemlerimize bırakmayın.
İçeriğinizi ayarlamazsanız veya hata ya da kötüye kullanım tespit edersek kitlenizi sizin yerinize ayarlayabiliriz. 

İçeriğinizi doğru şekilde ayarlayamazsanız FTC veya diğer yetkili kurumlara uyumluluk sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz ve YouTube hesabınızla ilgili işlem yapmamız gerekebilir.

"Çocuklara özel" içerik nedir?

Kesin bir yasal tavsiye veremiyoruz ancak FTC'nin COPPA kapsamındaki talimatlarına göre şu durumun söz konusu olduğu videolar, çocuklara yönelik (biz "çocuklara özel" şeklinde adlandırıyoruz) olarak kabul edilir:

• Videonun birincil kitle olarak çocukları hedeflemesi (ör. okul öncesi çocukları hedefleyen videolar).
• Videonun çocuklara yönelik olması ancak çocukların ikincil kitle olarak hedeflenmesi (ör. birincil kitle olarak gençleri hedefleyip daha küçük yaştaki çocuklara da uygun olan çizgi film videoları).

İçeriğinizin çocuklara özel sayılıp sayılmayacağını belirleyen unsurlar hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bu durumun bazı içerik üreticiler için kolay olmayacağının ve bu zorunlu değişikliğe alışmanın biraz zaman alacağının farkındayız. Yasal tavsiye veremiyoruz ancak bu geçiş sürecinde size yardımcı olmaya hazırız.
Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) kapsamında kendi yükümlülükleriniz ve sizi desteklemek için geliştirmekte olduğumuz araçlar hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
YouTube Ekibi'nin" mesajı bu şekildeydi.

1. Kanalınızı çocuklara özel olup olmama durumuna göre ayarlama

Kanal ayarını seçerek iş akışınızı basitleştirin. Kanalınızı "çocuklara özel" olarak işaretleyip işaretlememeniz fark etmeksizin kanalınızda çocuklara özel olan her videoyu belirlemeniz gerekir. Bu ayar, mevcut ve ileride yükleyeceğiniz videoları da etkiler. Videoların her biri için belirlediğiniz ayarlar, kanal ayarlarını geçersiz kılar.
Bu durumda kanalınızda belirli özellikler de kısıtlanır. Videolarınızın çocuklara özel olup olmadığından emin değilseniz bu Yardım Merkezi makalesine göz atın.

studio.youtube.com adresinde oturum açın.
Sol kısımdaki menüden Ayarlar'ı tıklayın.
Kanal'ı tıklayın.
Gelişmiş Ayarlar sekmesini tıklayın.

Kitle'nin altından şunu seçin:

"Evet, bu kanalı çocuklara özel olarak ayarla. Yüklediğim videoların tümü çocuklara özel."
"Hayır, bu kanalı çocuklara özel olarak ayarlama. Yüklediğim videoların hiçbiri çocuklara özel değil."
"Bu ayarı her video için özel olarak incelemek istiyorum."
Kaydet'i tıklayın.


Videoları çocuklara özel olup olma durumuna göre ayarlama:

Videoları ayrı ayrı "çocuklara özel" olarak ayarlayabilirsiniz. 

Videolarınızdan yalnızca bazıları çocuklara özelse bu seçeneği kullanmak işinize yarayabilir. İçeriklerinizin çocuklara özel olup olmadığından emin değilseniz bu Yardım Merkezi makalesine göz atın. 

Bir videoyu "çocuklara özel" olarak yükleme

Her zaman yaptığınız şekilde video yükleyin.
Ayrıntılar sekmesinde Kitle bölümüne ilerleyin.

Seçiminizi yapın:

"Evet, çocuklara özel".
"Hayır, çocuklara özel değil".
İçeriğinizi yüklemeye devam etmek için Sonraki'yi tıklayın.

Yüklediğiniz video, videolar listenizde "Çocuklara özel (siz ayarladınız)" şeklinde etiketlenir.

Mevcut videoları "çocuklara özel" olarak ayarlama


YouTube'un bazı videoları "çocuklara özel" olarak ayarladığını görebilirsiniz. Şimdiye kadar video veya kanallarınızı "çocuklara özel" olarak ayarlama seçeneği sunulmamış olsa da artık bunu yapmanız mümkün:
studio.youtube.com adresinde oturum açın.
Sol kısımdaki menüden Videolar'ı seçin.
Düzenlemek istediğiniz videoların yanındaki kutuları işaretleyin. Not: Yükleme listenizin en üst kısmındaki "Video" seçeneğinin yanında bulunan kutuyu işaretleyerek tüm videolarınızı seçebilirsiniz.
Düzenle Kitle "Evet, çocuklara özel"i seçin.
VİDEOLARI GÜNCELLE'yi seçin.
Not: Genç kitleleri hedeflediği açıkça belli olan videoları tespit edebilmek için makine öğreniminden de yararlanacağız. İçeriklerini doğru şekilde ayarlayacakları konusunda İçerik Üreticilere güveniyoruz ancak hata veya kötüye kullanım durumunda kitle ayarı seçiminizi geçersiz kılabiliriz. Bununla birlikte, içeriği ayarlama görevini sistemlerimize bırakmayın. Sistemlerimiz, FTC veya diğer yetkililerin "çocuklara özel" olarak sınıflandırdığı içeriği tespit edemeyebilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını doğru şekilde ayarlamamak, yasal olarak veya YouTube'da olumsuz sonuçlara yol açabilir. İçeriğinizin çocuklara özel olup olmadığını belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bu Yardım Merkezi makalesine göz atın veya
 yasal danışmanınızdan bilgi edinin.

Videonuzun kitlesini daha önce belirlediyseniz ve YouTube sistemleri bir hata veya kötüye kullanım tespit ettiyse videonuzun "Çocuklara Özel - YouTube tarafından ayarlandı" şeklinde işaretlendiğini görürsünüz. Bu sınıflandırmaya katılmıyorsanız “Geri Bildirim Gönder” düğmesini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.