Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Arama Sonuçlarına Önemli Bir Güncelleme Getirdi

Google ’ın arama hizmetleri nden sorumlu başkanı Pandu Nayak, arama algoritmaları na yapılacak yeni bir güncellemeyi duyurdu. Artık ilk ...

...
Google’ın arama hizmetlerinden sorumlu başkanı Pandu Nayak, arama algoritmalarına yapılacak yeni bir güncellemeyi duyurdu. Artık ilk sırada karşımıza çıkan açıklamalı sonuç paragrafları daha taze ve konuyla alakalı olacak. Peki “featured snippet” adı verilen bu özellik bizim ne işimize yarayacak.

Son derece sıradan bir şekilde bir şeyi merak ettiniz, Google’a girip arattınız ve karşınıza sonuçlar çıktı. Bilgiye olabildiğince hızlı ulaşma ihtiyacınıza uygun olarak Google, size sonuç sayfasının en tepesinde bir paragraf açıklama gösterdi. Hatta altında “kullanıcılar bunu da sordu” şeklinde konuya ilişkin arama önerileri gördünüz. Herhangi bir siteye tıklamadan istediğiniz bilgiye ulaştınız.

İşte burada yer alan arama sonuçları, Google’ın ana sayfasına çıkan güçlü internet sitelerine ait oluyordu. Ancak bazen en tepede çıkan sonuçlar 2 hatta 3 yıl önce girilen içeriklere ait oluyor. Bu nedenle bilginin tazeliği bozuluyor, hatta bazen o bilgi değişmiş bile oluyor. Google da kendi özelliği yüzünden yanlış bilgiyi kitlelere ulaştırmış oluyor.


Arama performansını arttırmak için algoritmalarını sürekli güncelleyen Google, “featured snippets” adını verdiği bu özelliği güncelledi. Artık hızlı bilgi aldığınız o paragraflardaki bilgiler daha taze olacak. Yani hatalı bilgilerin yayılımı küçük bir dokunuş ile engellenmiş olacak. Google, yaptığınız aramayı bundan sonra daha iyi anlayacak, konuya ilişkin daha bağlantılı ve organik sonuçlar karşınıza çıkaracak.

Feature Snippet özelliği Türkçe aramalar için yeteri kadar anlamlı sonuçlar vermiyor, ancak zamanla bu uyumsuzlukların da giderileceği aşikar. Google arama sonuçları sayfasında daha fazla vakit geçirmemiz için elinden geleni yapıyor. Yapay zeka yazılımları ve dillere uyumlu hale getirilen algoritmalar sayesinde, arama deneyimimiz giderek artıyor.

Featured Snippets nedir?

Featured Snippets, arama sonuçlarının en tepesinde çıkan sonuç kartı ya da "snippet" olarak bilinir. Google, bu sonuca “position zero” adını da veriyor. Kullanıcının istenilen bilgiye daha kısa sürede ulaşılmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.