Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'dan Android Q'nun Merak Edilen Özellikleri Hakkında Açıklama

Google yetkilileri, Reddit üzerinden düzenledikleri bir etkinlikle hem kullanıcıların sorularını yanıtladılar hem de Android Q 'nun ...

...
Google yetkilileri, Reddit üzerinden düzenledikleri bir etkinlikle hem kullanıcıların sorularını yanıtladılar hem de Android Q'nun geliştirilme süreciyle ilgili yeni bilgiler paylaştılar.

Teknoloji devi Google, akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemi Android'in son sürümü Android Q için çalışmalarını sürdürüyor. Gelinen süreçte Android Q'nun beşinci beta sürümünü kullanıcılar için yayınlayan Google geliştirici ekibi, bu işletim sisteminin detaylarını paylaşmak için Reddit üzerinden bir etkinlik düzenlediler.

Reddit'te açıklamalarda bulunan Google'ın mühendis ekibi, kullanıcıların henüz kullanmaya bile başlamadıkları Android Q bir kenara, Android Q'dan sonraki sürüm Android R ile ilgili de açıklamalarda bulundular.

Android Q'nun beta kullanıcıları, Android Q'nun belki de en önemli özelliklerinden birisinin yenilenen ekran kayıt özelliği olduğunu söylemişlerdi. Ancak ilerleyen süreçlerde Google'ın geliştirici ekibi, bu özelliği yeniden kaldırdı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarsa, fazlasıyla kullanışlı bir ekran kayıt özelliğinin, Android R ile kullanılabileceğini gösteriyor.

Açıklamaların diğer bir önemli kısmını ise son dönemlerde neredeyse tüm akıllı telefon geliştiricilerinin üzerinde durduğu karanlık mod ile ilgiliydi. Pek çok Reddit kullanıcısının, Android Q'nun karanlık modunun otomatik olarak aktif olup olmayacağını sorması üzerine Google, bu durumun kullanıcıların tercihlerine bırakacaklarını, kullanıcıların isterlerse bu özelliği ayarlayabileceklerini ancak varsayılan olarak böyle bir özelliği düşünmediklerini açıkladılar.

Reddit'te Google'a yöneltilen sorulardan bir tanesi de gizlilik ve güvenlikle ilgiliydi. Google yetkilileri bu konuda, geçmişte aldıkları bir kararı hatırlatarak uygulama geliştiricilerden özellikle de telefonların çağrı ve mesaj sistemleriyle ilgili izinlerin istenmemesini istediklerini, bu izni isteyen uygulamalarınsa, Google Play'de yayınlanmadan önce kontrol edildiğini ve bu sayede kullanıcıların hassas verilerine erişilmesinin yüzde 98 oranında azaldığını belirttiler.

Google'ın yanıtladığı bir diğer soru ise Android'in hatalarıyla ilgiliydi. Bir Reddit kullanıcısının Google'a normal kullanıcıların da keşfedebildikleri hataları da önemsemesini söylemesi üzerine Google yetkilileri, şirketin sorun çözmeyle ilgili zaten bir ekibinin olduğunu ancak bu fikrin de değerlendirilebileceğini söyledi.

Şimdilik, Android Q'nun sadece beta sürümlerinde sunulan ve Google'ın açıkladığı özelliklerden haberdar durumdayız. Ancak ilerleyen dönemlerde Google'ın, Android Q'nun kararlı sürümünü yayınlamasıyla birlikte Android Q'nun kullanıcılara sunacağı tüm avantajlarını görebileceğiz.
Kaynak: https://9to5google.com/2019/08/01/android-q-engineering-ama-tidbits-screen-recording/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.