Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Çin, 600 KM/S Hıza Sahip Manyetik Treninin Prototipini Sergiledi

Hızlı tren lerden biraz daha  hızlı, uçak lardan ise biraz daha yavaş olacak maglev treni ne ait prototip , Çin Merkez Televizyonu tar...

...

Hızlı trenlerden biraz daha hızlı, uçaklardan ise biraz daha yavaş olacak maglev trenine ait prototip, Çin Merkez Televizyonu tarafından görüntülendi.

Çin Merkez Televizyonu (CCTV), Şandong eyaletine bağlı Çingdao kentinde hizmet verecek olan maglev treninin prototipini montaj hattında görüntüledi ve bu görüntüleri yayınladı. Projenin başındaki şirket olan China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) Çingdao Sıfang Co. Başmühendis Yardımcısı Ding Sansan, yüksek hızlı maglev tren sisteminin önemli teknolojik bileşenlerini prototip sayesinde test edebileceklerini belirtti.

Maglev teknolojisi sayesinde tren, manyetik alan üzerinde hareket ediyor. Manyetik kuvvet trenin raylarla temas etmesini engelliyor ve sürtünme kuvvetiyle karşılaşmayan tren çok daha hızlı ilerleyebiliyor. Dünyanın ilk ticari maglev treni 2005 yılında Japonya’da hizmete girdi. Bu tren, saatte 603 kilometre gibi bir hıza ulaşarak kırılması son derece güç bir rekora imza atmıştı.

CRRC Çingdao Sıfang Co’dan Ding Sansan, “Prototip statik kalkışı yapmayı başardı ve iyi durumda.” diyerek prototipte şu an için her şeyin yolunda olduğunu belirtti. CRRC Çingdao Sifang Co, yüksek hızlı maglev trenleri için deneysel üretim merkezlerinin inşasına devam ediyor. Ding Sansan’a göre yılın ikinci yarısında bu merkezleri hizmete girmesi bekleniyor.

Ding Sansan, Ar-Ge çalışmalarının da olağan şekilde sürdüğünü belirtiyor. Tek vagonlu prototipin, 2020 yılında üretim hattından çıkarak 5 kilometrelik ilk test sürüşüne katılmasının beklendiğini belirten Sansan, 2021 yılında ise maglev trenin kapsamlı testlerini yaparak test sürecinin tamamlanacağını dile getirdi. ortalama 600 km/s hızla gidecek olan maglev treni, 350-400 km/s hıza sahip olan hızlı tren ile 800 km/s hıza sahip olan uçakların ara segmenti olacağı söyleniyor.


Kaynak:  https://tr.sputniknews.com/asya/201905231039134450-cin-saatte-600-kilometre-hizla-gidecek-trenin-prototipini-tanitti/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.