Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress Sitenize WhatsApp Sohbet Kutusu Ekleme

Bir web siteniz var ve ziyaretçilerin bir kısmı sizinle iletişim kurmak istiyor. Uzun yıllar boyunca, e-posta bunun için mükemmel bir kana...

...

Bir web siteniz var ve ziyaretçilerin bir kısmı sizinle iletişim kurmak istiyor. Uzun yıllar boyunca, e-posta bunun için mükemmel bir kanaldı. Hala hızlı bir cevabın önemli olmadığı bazı işletmeler için hala iyi bir kanal. Diğer web sitesi kategorileri için olsa bile, e-posta bile eski sayılabilir.

İnternet artık çok daha dinamik. İnsanlar cevap istiyor, şimdi de istiyorlar. Birkaç nedenden dolayı e-postayla sohbet etmeyi tercih ediyorlar. 


Canlı sohbet, iletişim kurmanın sadece daha hızlı bir yolu değil, aynı zamanda çok daha etkileşimli olmasıdır. Ziyaretçilerinizin sorularını netleştirebilir ve cevaplarınızı netleştirebilirsiniz.


Ayrıca, bir satıcı, danışman veya uzman olarak müşterilerinizle ilişki kurmak için daha iyi bir fırsat elde edersiniz. 

İnsanlar sizinle iletişim kurabildiklerinde, iş daha "canlı", yaklaşılabilir ve "insan" hissedecek. Tüm bunlar hem sizin hem de web sitenizin ziyaretçileri için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

WhatsApp'ın 1,5 milyardan fazla kullanıcısı var. Bu onu gezegendeki en popüler sohbet uygulamalarından biri yapar. Sonuç olarak, ziyaretçilerinize bu uygulama aracılığıyla sizinle iletişim kurmaları için kolay bir yol sağlaması için iyi bir fikir olabilir.

WhatsApp Sohbet Eklentisini Kur

WordPress sitenizin  yönetim panelinde oturum açın. 

Sol taraftaki panelde “Eklentiler” i tıklayın. Bir alt menü açılır. Bu alt menüden “Yeni Ekle” ye tıklayın.


Bu sayfanın sağ üst köşesinde, sonraki resimde gösterilen “Eklentileri Ara” metnini gördüğünüz arama kutusuna tıklayın. Buraya “cresta whatsapp” yazın. Sonra, “Cresta WhatsApp Chat” eklentisinde “Şimdi Kur” seçeneğini tıklayın. Tamamlandığında, “Şimdi Kur” butonu metnini “Etkinleştir” olarak değiştirin.


Eklentiyi açmak için “Etkinleştir” e tıklayın.


Bu sizi kurulu tüm eklentileri listeleyen sayfaya götürecektir.

WhatsApp Sohbet Eklentisini Yapılandırma


Cresta WhatsApp Chat” altında Yaralar, “Settings” e tıklayın.


WhatsApp telefon numaranızı ekleyebileceğiniz giriş alanını bulana kadar aşağı kaydırın. 

Numarayı uluslararası formatta ekleyin ve baştaki sıfırları silmeyi unutmayın. Örneğin; numaranız 0720123456 ve ülke kodu +40 ise, alana girdiğiniz numara +400720123456 değil +40720123456 olacaktır. Bunun anlamı, ilk sıfıra 720206456 olan 0720123456’da ve bundan önceki ülke kodunun kaldırılmış olmasıdır.


Ayarların geri kalanı, eklentinin ayarlar sayfasında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Varsayılan olarak, sohbet özelliği her sayfada etkin olmayacak. “Yüzen Kutu” ayarlarını bulana kadar aşağı kaydırın. Tüm sayfa türlerinde sohbet kutusunun etkin olması için tüm alanlara da onay işareti ekleyin.

Tamamen aşağı doğru kaydırın ve “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklayın.

Eklenti Frontend'de Nasıl Çalışıyor?

Şimdi web sitenizin ön sayfasını ziyaret ederseniz, sağ altta bir WhatsApp simgesi göreceksiniz.



Mesajı göndermek için enter tuşuna bastıktan sonra, sohbete devam edebilecekleri kendi WhatsApp uygulamalarına yönlendirilecekler.

Sonuç

Ziyaretçileriniz, en sevdikleri sohbet uygulaması olabilecekleri aracılığıyla sizinle iletişim kurabileceklerinden memnun olacaklardır. 

Benzer bir yöntemle bir Facebook sohbet kutusu eklemek de iyi bir fikirdir. Çoğu insanın, cihazlarında yüklü olan bu iki uygulamadan en az birine sahip olacağını söylemek güvenlidir. 
Konu hakkında mutlu oldu iseniz bunu ifade edebilirsiniz.

Kaynak :  https://www.maketecheasier.com/add-whatsapp-chatbox-wordpress/


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.