Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yapısal Veri Test Aracı Kullanımı

Google Web Yönetici Araçları “ Webmasters tools ” sitesinde, yapısal veri test aracını kullanırken Blogger profil resminiz görülmüyor,...

...
Web yönetici araçlarında yapısal veri aracı nasıl kullanılır
Google Web Yönetici Araçları “Webmasters tools” sitesinde, yapısal veri test aracını kullanırken Blogger profil resminiz görülmüyor, Google Plus profil’ine bağlı olarak, Yayıncı, Yazarlık rel=author İşaretleme hatası alıyorsanız okumaya devam edin.Google’un kısa süre önce arama sonuçlarında web site veri ve biçim sonuçlarını daha anlamlı döndürebilmesi için Web Yönetici Araçlarına veri formatları olan, “yapısal veri > hentry (işaretleme: microformats.org), hatom (işaretleme: microformats.org), BlogPosting (işaretleme: schema.org) ve blog (işaretleme: schema.org)” araçlarını eklediğini görmüşsünüzdür. Bu veri bilgilerini görmeyen yazar arkadaşlar, Google Web Yönetici Araçlarına giriş yapıp web sitesine tıklayarak “Arama görünümü → Yapılandırılmış veri ismine tıkladıklarında yapılandırılmış veri hatalarını ve veri formatlarını alt kısımdan görebilirler.
Google Web Yönetici Araçları, “Yapısal Veri Test Aracı’nı” kullanacaksanız, web site Url’lenizi tarayıcınızdan kopyalayıp Yapısal Veri Test Aracı’na yapıştırarak önizleme yaptığınızda profil resminiz ve yazar bilginiz görülmeyecekdir. Alt kısımlara doğru indiğinizde şu hataları da göreceksiniz.
Web yönetici araçları yapısal veri test aracı neden hatalı görülüyor
Yazarlık Testi Sonucu :
Yazarlık ilişkilendirmesi bu web sayfası için çalışmıyor.
Yazarlık rel=author İşaretlemesi :
rel=author işaretlemesinin bu web sayfası için yazarlık ilişkilendirmesini yaptığı doğrulanamıyor.
Yayıncı :
Bu, doğrulanmış bir yayıncı biçimlendirmesi değil.     
Yukarıda anlatılan Yapısal Veri Test Aracı kullanım hatalarını düzgün kullanabilmeniz için aşağıdaki anlatım şeklini inceleyin.
Örnek URL :
Hatalı kullanım örneği :
http://guney59.blogspot.com.tr/
Doğru kullanım örneği :
http://guney59.blogspot.com

10 yorum

  1. Adnan bey hepsini yaptım bitti sayeniz de Html i görüntülrdim eklemem gerek var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mustafa dertli; Bey sarı renkli çıkan kodu yazı başlığına veya sonuna yapıştırın.(Yazınız Html modunda iken)

      Sil
  2. Merhaba benim bloğumda da bu hatalar çıkıyor nasıl düzelte bilirim acaba yardımcı olurmusunuz
    Hata: Missing required field "updated".
    Hata: Missing required hCard "author".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sefa guler; Merhaba bu konuda bir çalışma yaptım ancak yazıya dökmedim. 48 saat beklemem gereken bir konu vardı ve sonuca ulaştım. Yazıyı hazırlıyorum.Bugün veya yarın yayınlayacağım.Bu hata blog şablon kodlarındaki bir hatadan kaynaklanıyor.Testlerimin sonucu iyi çıktı.Yazımı yayınladığımda uygulamayı yapabilirsiniz.takipde kalın.

      Sil
    2. çok saol kardeşim Hata: Missing required field "updated". bunu halleddim sayende
      Hata: Missing required hCard "author". bunun için de yardımcı olurmusun acaba rica etsem.

      Sil
    3. @sefa guler; Bey, Merhaba ; "updated" sorununu çözdüğünüze sevindim. "hCard" olarak görülen aslında "vCard" bu konuda da kısa zamanda yazı hazırlayacağım. Google+ ile size bilgi gönderirim.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Adnan bey ne yaptıysam Eksik: author
    Eksik: entry-title
    Eksik: updated hatalarını düzeltemedim. yardımcı olurm usunuz? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynur hanım merhaba, aşağıda verdiğim linkleri inceler misiniz lütfen. Bu konu için özel yazıldı. Sonucu bildirirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim.
      1. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/05/blogger-eksik-update-veri-sorun-ve.html
      2. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/05/blogger-hcart-yapsal-veri-hata-sorunu.html

      Sil
  4. Hocam, vermiş olduğunuz linklere bakıp araştırma yaptım, fakat wordpress php özelliği olduğu için uygulamada sıkıntı yaşıyorum. Wordpresste yazarlık eklentisi de var, benim aklıma temanın desteklemediği geliyor, ama sizin başka fikriniz veya bilginiz varsa memnuniyetle kabul edebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynur hanım merhaba, sitenizi belirtmediğiniz için ben blogger olarak algıladım ve ona göre cevap yazmıştım. Kusura bakmayın. Şu anda sitenizi yine bilmiyorum.Ancak Ücretsiz WP de kullanıyorum. Daha önce bakmamıştım.Haklısınız vcart ve update sorunu veriyor.Ücretsiz wp bloglarda sunucuya giremediğimden bu sorunu araştıracağım.Vcart sorunu için ön bilgi verebilirim. Yazdığınız yazı altında Gönderen olmadığından vcart yani yazar hatası alınıyor.Bu tamamen tema ile ilgili.Gönderen seçenekli bir tema kullanılarak çözülebeilir. Update için sunucuya ulaşmak lazım. Bu kodlar ilede bir yazı hazırlayacağım ancak deneme ve sonuçlarını ücretsiz wp olmadığından görme şansım yok. Am siz deneyebilirsiniz.Notuma alıyorum ve size bilgi vereceğim.Blogger kodları ike wp kodlarını sakın karıştırmayın temayı bozarsınız. daha önce ücretli wp kullandım biliyorum.Birde şuna dikkat edin. Gönderen yazar ile Google profil yazar aynı değildir. Yazı post sırasında gönderen yazar temanızda varsa şablon kodlarındaki eksik yapılandırmadan kaynaklanan bir hatadır.Bakacağaım ve size Google+ da bilgi atarım.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.