Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Related posts ayarı nasıl yapılır ?

Blogger özel tasarım şablon değişiminden sonra, şablon kodlarınız içinde “ Related posts ” ilgili yayınlar eklentisi var ise, Related po...

...
Blogger özel şablonRelated posts ayarı
Blogger özel tasarım şablon değişiminden sonra, şablon kodlarınız içinde “Related posts” ilgili yayınlar eklentisi var ise, Related posts kod ayarları nasıl yapılır ?Blog şablonumuzda, Related posts ismini nasıl bulacağımız konusunda açıklama yapmıştık. Related posts ismini bulduktan sonra burada bulunan kodlar içinde bazı değişiklikler yaparak, yazı yayın adetini, yazı bağlantı açıklama uzunluğunu (snippet) rakamlarda yapacağımız değişikliklerle özelleştirebiliriz. Bu özelleştirmede bazı açıklamalar yapılacak.
Ancak önerilen özelleştirme için tavsiyem; Görülmesini istediğiniz öneri yazı bağlantı adedinin ne kadar olması gerektiği ve gerekirse yazı bağlantı açıklaması sayısının çoğaltılıp azaltılması ile ilgilidir. Tasarımcılar diğer kodlar ile bu ayarları ilişkilendirmeleri sonucu eklenti sonradan çalışmayabilir. 
Aşağıda Blogger şablon içindeki Related posts ayar kodları görülmektedir :
Blogger şablon içindeki Related posts ayar kodlarının değiştirilme ipuçları
Özelleştirme :
NumPosts : 5  Gösterilecek yazı sayısını belirler. 5 Yazarsanız, 5 bağlantı yazınızı gösterecektir.
Summary Length : 225 Özet uzunluk demektir. 225 Yazı karakterini gösterir. Blogunuzun tasarımına göre özelleştirin.
Thumbnail Size : 80 Resim kalitenizi gösterir.Tavsiye : Ellemeyin.
ContainerId : Blog id numaranızı algılar.Ayarlarını ellemeyin.
More Text : Yazının devamı. (summary Length: 225) Karakterden sonra yazının devamı ismini ekler. Hemen yan tarafında yazılı olan; Read More : Yazısını, Yazının Devamı veya Devamı, şeklinde değiştirebilirsiniz. 
Widget Style : İsminden de belli olduğu gibi widget stili demektir. Bu ayarıda ellememenizi tavsiye ederim. İlgili yazı bağlantısından, Wordpress Related Posts hakkında geniş bilgi edinin. Blogumun, Tema tasarım kategorisinde özel şablon hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Tema tasarım ismini mi arıyorsunuz ? Menü başlık çubuğunda görebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.