Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Özel Tema Slayt Resmi Nasıl Yapılır

Blogger tema veya özel şablonlarda kullanılan Slayt resimlerini kısa sürede çok basit şekilde hazırlayın. Blogger yazarı iseniz mutlaka re...

...
Windows Paint resim düzenleyicisi ile resim nasıl düzenlenir
Blogger tema veya özel şablonlarda kullanılan Slayt resimlerini kısa sürede çok basit şekilde hazırlayın. Blogger yazarı iseniz mutlaka resim editörü kullanıyorsunuzdur. Biz hiçbir resim editörü kullanmayan veya bundan sonra kullanmayı düşünen, Windows ücretsiz Paint resim düzenleme aracı kullanarak çok kısa sürede slayt resimleri hazırlayacağız. Windows Paint resim düzenleyici nerede buluruz.

Windows Paint resim düzenleme Proğramını açın :

1. Başlat → Tüm proğramlar → Donatılar → Paint tıklayarak açın. Proğramı sağ fare özelliği ile başlat sekmesinde elinizin altında görmek için ayarlayabilirsiniz.
2. Örnek olsun diye masa üstü arka plan resimlerinden birini masa üstüne alın.
3. Yaklaşık alacağınız .jpg resim 1024x768 Px. ebadında ve 85 Kb. boyutunda bayağı büyük bir resimdir.
4. Bu ebatta bir resmi blog slayt boyutlarımıza göre tasarlayalım. Slayt ebatlarımızın şöyle olduğunu düşenelim. (615x300 Px.) Siz kendi ölçülerinizi kullanacaksınız.
5. Görünüm sekmesinin hemen altında bulunan, 2. kutu yeniden boyutlandır'a tıklayın.
6. En boy oranını koru tik’i kaldırın.
7. Pixel işaretleyin, yatay kısma 615, Dikey kısma 300 değerleri yazarak tamam’a tıklayın. Resminiz şu anda 615x300 Px. değerlerinde ayarlanmış olmalı.
8. Görünüm sekmesinin altında 1. seçenek kırp kutusuna tıklayın. Resmimiz gerçek boyuttan, istediğimiz boyuta hiçbir değer kaybı olmadan küçültüldü. Resmimizi masa üstüne kaydedelim. Sıraları karışmasın diye 1 ve 5 rakamlarını kullanabilirsiniz.
9. Üstte mavi renkli paint sekmesine tıklayın.Farklı kaydet seçeneklerinden sağ tarafta bulunan JPEG RESMİ sekmesine tıklayın ve masa üstüne kaydedin.
Blog slayt’ınızda kaç adet resim ekleyecekseniz bu şekilde 10 dk.da tüm resimleri hazırlayabilirsiniz. Yukarıda hazırlanmış örnek resmi görüyorsunuz. Bu resim aslında 1024x768 Px. ebadında, ancak 615x300 Px. 69 Kb. olarak hazırlanmıştır. Resime tıklarsanız gerçek boyutunu göreceksiniz. Blogger Özel Tema Tasarımı Düzenleme ile ilgili diğer konular.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.