Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger İzleyiciler Gadgeti Kaldırıldı

Google Friend Connect kapanıyor mu ? Dinamik Blogger kullanıcıları İzleyiciler gadget’ini artık kullanamayacaklar. Google Friend Connect...

...
Dinamik blogger İzleyiciler gadget'i
Google Friend Connect kapanıyor mu ? Dinamik Blogger kullanıcıları İzleyiciler gadget’ini artık kullanamayacaklar. Google Friend Connect görevini artık Google Plus’a devrediyor. Google’un uzun zamandır çalışmalarını tamamladığı Google+ Followers (Google plus izleyicileri) bu görevi devralmış durumda. Klasik blogger kullanıcıları izleyiciler gadget eklentisini şu anda kullanabiliyorlar.
Tahminlerime göre klasik blogger izleyiciler gadget’i ve Google+Followers alt yapı çalışmaları tamamlandığın da izleyiciler gadget’i de tamamen emekliye ayrılacak. Burada akla şu soru geliyor. Bu izleyiciler ne olacak ?
Öncelikle Blogger için Google Plus Sayfalar devreye girebilir. İzleyiciler profili, blogger kullanıcı kişisel profile bağlanamayacağına göre, izleyicilere bağlantı veren bir sayfa linki ile eşleşmenin yapılması düşünülebilir. Hemen aklımıza ikinci soru geliyor. Blogger kullanıcıları sayfa mı açmalı ? Google’un çok doğal olarak sosyal platform tabanını elinde tutması için, blogger kullanıcılarından Google Plus da sayfa açmalarını ve Blogger bloglar ile sayfaların arasında bağlantı kurmalarını istemesi en olası tahmindir. Yani Blogger URL’nizin Google Plus da açacağınız sayfa ile bağlantılı olmasıdır. Sayfa ile bağlantılı olan blog’unuza izleyicilerin aktarılması da basitleşecektir.
Şu anda dinamik blog’umu izliyorsanız sağ tarafta sidebarda izleyiciler gadgetinin görülmediğini farkedeceksiniz. Oysa izleyiciler gadgeti kumanda panelinde mevcut olup bir gün öncesine kadar görülmekte idi.
Aşağıdaki resimde Klasik Blogger önizlemesindeki izleyiciler gadget’i ve izleyiciler görülmekte. Ancak Dinamik Blogger Ana sayfada görmeniz mümkün değil.

Dinamik blogger İzleyiciler gadget'i
Beğendiğiniz Blog’ları nasıl takip edebilirsiniz ?
Blogger’ın okuma listesini kullanarak blogları takibe alabilirsiniz. Blogger okuma listesini nasıl kullanacaksınız inceleyiniz.
Öneri : Kullanmakta olduğunuz blog’unuz için Google Plus site sayfası oluşturun. Google Plus site sayfası açmak 5 dk zamanınızı dahi almayacak kadar kolaydır.

22 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey,
    Öncelikle hayırlı geceler diliyorum. İzleyicilerin gittiğini ben de fark etmiştim ve bir - iki saat önce yazılarınıza da bir göz atmıştım ne oldu diye :)
    Lakin bir 10-15 dakika kadar önce kullanıcılar geri geldi. Acaba yazıda bahsettiğiniz gibi temelli gitme durumları geri gelmelerine rağmen yine de mevcut mudur?

    Saygılar, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @moralkaan : Bey Merhaba, Teşekkür ederim sizede hayırlı geceler.Kullanıcılar derken herhalde izleyiciler söylemek istediniz.Büyük ihtimalle olmayacaktır.Zaten uzun zamandır kaldırılması düşünülen bir proje olarak bakılıyordu.Google+ Followers bu amaçla yapıldı.

      Sil
    2. Evet, bu satırları yazarken izleyiciler (pardon kullanıcılar demişim) yine yok olmuş. Tavsiyenizdeki gibi google+ hesabımı toparlayıp g+ gadgeti ekledim. Sanırsam izleyicileri g+'a aktarmak mümkün değil, baştan izleyici/follower olmak gerekiyor.

      Sizleri de beklerim Adnan Bey :)
      http://anime-inceleme.blogspot.com/

      Tekrardan hayırlı geceler dilerim.

      Sil
    3. @Kaan Moral :
      Sorun değil. Blogger için bir Google sayfa açın.İzleyicileri siz değil Google aktarır.Sunucular ondadır.Beni blogger istatikler kısmından görebilirsiniz.Zaman zaman giriş yapıyorum.Teşekkürler sizede hayırlı geceler.

      Sil
  2. Son olarak g+ sisteminde bir blogu nasıl takip ediyoruz? Örneğin sizin blogunuzun g+ tuşuna tıkladığımda orada yeşil "çevrelere ekleyin" diye bir tuş var, ona basıp çıkan kategorilerden herhangi birini mi seçiyoruz?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kaan Moral : Bey ekle kısmına kendiniz bir isim kategorisi yapabilirsiniz.Çevreleri bu kısımda toplarsınız.Eklediğiniz Plus da zaten görülür.Örnek gadget linki
      http://guney59.blogspot.com/2012/11/google-followers-gadget-kurulumu.html
      Ayrıca okuma listesindende takip edebilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2013/11/blogger-okuma-listesini-kullanma.html

      Sil
  3. Çok teşekkür ederim. Bir an önce google + sayfası açmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elifinterazisi
      Merhaba, Google+ sayfası şimdi yada gelecekte tüm site sahipleri mutlaka açmak zorunda kalacaklar.
      Biran önce Google Sayfa ile Blog veya site sayfalarını eşleştirmek lazım.Önceden hareket etmek başarıyı ilk yakalamak demektir. İlgili konuya yakınlığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba Adnan Bey,
    Yine rahatsızlık veriyorum ama bu Google+Followers beni iyice allak bullak etti.
    Size iki sorum olacaktı.
    1-)Google plus hesabımda sayfa oluşturdum ve bu sayfayı bloguma widget olarak ekledim. Fakat "Google+ sayfanızı tamamlayın" yazısında "web sitenizi bağlayın" kısmını bir türlü gerçekleştiremedim. "Sitenizin web yöneticisinden aşağıdaki kod satırını sitenizin ana sayfasına eklemesini isteyin" diyor ve bu yapılması gereken bir şey midir?
    2-)Blogumda Google+Followers simgesine tıkladığımda küçük avatar resimleri neden çıkmıyor? "2 kullanıcının çevrelerindeyiz" diyor ama resimleri yok, acaba ilk sorumdaki olayla mı alakalı?

    Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kaan Moral
      Bey merhaba menü çubuğunda Google+ Plus sekmesine tıklayıp en alt yazılardan yukarıya doğru başlıklara baktığınızda size yol gösterecek birçok yazının olduğunu göreceksiniz.Diğer tarafdan rahatsızlık ne kelime olur mu hiç. Memnuniyet duyarım.Üstelik sevdiğim bir konu (anime) üzerinde yayınlarını Dinamik blog olarak yapıyorsunuz.Size verilen doğrulama kodunu şablonda (head) tag altına ekleyin ve kaydedin.Sonrada doğrulamak için Google Plus sayfasında yazıya tıklayın.Onaylandığını göreceksiniz.
      Google Plus yapılandırmanız eksik olduğundan dolayı resimler veya başka eklentiler aktif olmaz.Yukarıda yazılanları yaptığınızda resimlerin kısa zamanda çıktığını görürsünüz.Yorum için teşekkür ederim.Görüşmek üzere.Başarılar dilerim.

      Sil
    2. Adnan Bey, dönüşünüz için teşekkürler ama biraz sıkılarak söylüyorum ki pek bir şey anlamadım.
      Web sitenizi bağlayın dediğinde şöyle bir kod veriyor bana:
      Google+

      bunu ana sayfanıza ekleyin diyor ama işte anlayamadım.

      Google Followers'ların çıkmama sebebi bu mudur?

      Sil
    3. @Kaan Moral :
      Bey, bende teşekkür ederim.Lütfen sıkılmadan rahat olun.Biz bir Blogger Ailesiyiz. Aileler kendi içlerinde birbirlerine yardımcı olurlar.Ben bu görüşle bakıyorum hep.Bu kod sizin profilinize giden bir kod.Tarayıcı uzantısına bakın Google Plus kimliğiniz bu (116619574370855168645) içinde veri olarak Google sunucularında saklanır.Bu kodu bir önceki anlattığım head en üstedir altına eklediğinizde blogunuzla ilişki kuran meta etiketi dediğimiz doğrulama kodunu eklemi olursunuz.Diğer bir anlatımla,bu blog bana ait bu profilde bana ait demektir.Blogun sahibi olduğunuz anlamına gelir.Bu doğrulama sonucunda resimlerde görülmeye başlar.

      Sil
    4. Anlayışınız için teşekkür ederim Adnan Bey,
      Şimdi elimde kodum var, peki bu head nerede? :)
      Zahmet olmazsa madde madde girmem gereken yerleri söyleyebilir misiniz?

      Yeni bir sorum daha var, yandaki bar'a yani izleyenler, hakkımda falan olan yere facebook da eklemek mümkün müdür? Başka bir yazınız olan yayınların altında çıksını denedim ama onu da beceremedim. Bugün bir aksilik var üzerimde :)

      Teşekkürler.

      Sil
    5. @Kaan Moral :
      Aşağıda verdiğim link de nasıl yapman gerektiğini anlatıyorum.Ayrıca blog yazarlık kodunuda yazıyı incelediğinde eklemeyi unutmayın.Her iki kod da aynı şekilde uygulama yapılır.Sorun yaşarsan tekrar görüşelim.
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-profil-resmi-google-aramalarnda.html

      Sil
    6. Adnan Bey Merhaba,

      Verdiğiniz linkteki dediklerinizi yaptım, hatta test etme yerinde oldu da ama sorunuma çözüm olmadı. Acaba bu farklı bir şey mi çünkü benim derdim Googe+Followers resimlerin çıkmaması. İlginç yanı, sayfam değil de Kaan Moral olanı kullandığımda da sadece 1 kişi çıkıyor.

      Örnek resim:
      http://s18.postimg.org/6y7umk7mh/ORNEK.png

      Valla Adnan Bey, bütün akşam benle uğraşıyorsunuz tekrar teşekkür ederim.

      Facebook ekleyemiyoruz değil mi, gadget'a? Yazıların altında görünen hayran kutusu yazısını denedim yine başarısız oldum :D

      Son olarak tepedeki menü çubuğunu renklendirme hakkındaki yazınızı bulamadım. Ortalara dikey çizgi çekme yazınızı buldum ve yaptım ama renklendirme kodlarını vereni bulamadım.

      Çok Teşekkürler.

      Sil
    7. @Kaan Moral
      Dediklerimin hepsini yapmamıssın.Sana verdiğim linkde birçok bağlantılı anlatım var.Sadece bir konuya odaklanmayın.Hepsi birbiri içinde çalışır.hakkında kısmına email ekle.Senden onay isteyecek.Ayrıca profil resmin senin olması gerekiyor.Yoksa avadar resimle onay vermez.Facebook ekliyorsun ama pek de güzel olmuyor.Bu nedenle eklemeni istemem.
      İstersen bu linkten incele.
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/facebook-hayran-kutusunu-dinamik.html
      Renk ayarları
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/dinamik-blog-gelismis-ayarlari-hakkinda.html
      İşimiz uğraşmak sorun değil.Bunları yapın lütfen.

      Sil
    8. Teşekkürler Adnan Bey, artık yarın sakin bir kafa ile tekrar denerim. Lakin neden bu kadar "kasıntı" bir yola gidilmiş anlamış değilim.

      İyi akşamlar.

      Sil
    9. @Kaan Moral
      Merhaba, Web Araçlarına sitenizi eklemediniz herhalde. Bu nedenle biraz uğraş veriyorsunuz.Hepsi birbiri içinde entegredir.Blog'unuzu Web Araçlarına site ekle kısmından eklemedi iseniz ekleyin.Normalde bu kadar uğraşmamanız gerekiyordu.Tamamlanmayan eksikler var demek ki! Tekrar görüşmek üzere teşekkürler.

      Sil
    10. Merhaba Adnan Bey,
      Aynen dediğiniz gibi web araçlarına eklememişim. Web araçlarına ekledikten sonra google+ ile blog da (web sitenizi bağlayın denilen yer) şıp diye bağlandı.

      Bir tek yazarlık e-postası doğrulaması nedir, onu çözemedim. Google+ profili girin diyor ama kendi profilimi giriyorum kabul etmiyor.

      Örnek resimler:
      http://s14.postimg.org/4y6apw1gh/res1.png
      http://s12.postimg.org/d2op56kgt/googe.png

      Gelgelelim asıl problemim hala çözülebilmiş değil, avatarlar yok:) Artık google sistemleri ile alakalı bir şey ve kendi kendine düzelir diye düşünmeye başladım.

      İyi geceler diliyorum, teşekkürler tekrardan.

      Sil
    11. @Kaan Moral
      Bey Merhaba, bayağı hırslısın güzel.Web araçlarına kayıt yapmadığınızı farkettim zaten.Yoksa otomatik kabul etmesi gerekirdi.Diğer konuda şu anda blogda bulunan G+ paylaşım butonudur. Sen gadget eklede Google+ Followers yazan gadget'i eklersen resimlerin görülecektir.3 gadget vardır. İzleyiciler, G+ ve badge yani kartvizit.Hepsini ekle.Avadar resmin senin yüzünün görüldüğü resim olmalı.Diğer yazarlık kısmı tamamlanmış zaten.Resmini de eklediğinde başka birşey kalmayacaktır.

      Sil
  5. Adnan Bey dinamik görüntüye geçsem mi geçmesem mi diye düşünürken blogunuza ulaştım. İyi ki ulaştım:) Paylaşımlarınız için teşekkürler. Hiç anlamadığım bir alan ve yazılarınız çok aydınlatıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Asli Bora : Hanım merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kullandığınız klasik blog'u şu anda dinamik tarzı ile kullanıyorsunuz. Bence de dinamik blog'a geçin.Daha hızlı ve görselleri tam gösterirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.