Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Google Plus Rozet Eklentileri

Google Plus geliştirici sitesinde , çok farklı biçimlemelerdeki Rozet widgetlerini görüp blog’unuza kod olarak ekleyerek özelleştirin.  ...

...
Google Plus Rozet Eklentileri


Google Plus geliştirici sitesinde, çok farklı biçimlemelerdeki Rozet widgetlerini görüp blog’unuza kod olarak ekleyerek özelleştirin. 

Birçok blogger yazarının Google (Geliştirici) Developers sitesini bilmediğini düşünerek, Google Developers sitesini tanımanız ve bu siteden beğendiğiniz farklı Google Plus rozet kodlarını alıp blog’larınız da kullanmanız mümkündür. Google Plus rozet veya beğendiniz diğer eklentileri kullanmanız da hiçbir sakınca yoktur.

Google Plus eklentileri blog okuyucularınızın artmasına yardımcı olan araçlardır. Blogger’un gadget olarak kullanıcılarının hizmetine sunduğu Google+ Followers, Google+ Badge (rozet), +1 buton araçları mevcuttur. Bu üç seçenegi gadget ekle kısmında zaten kullanıyorsunuz. 

Bunların hazırlandığı ve hizmetinize sunulduğu kaynak site Google Developers sitesidir. Aynı zamanda sitede kendinizi geliştirebilecek birçok araç da mevcuttur. Sitede Rozet türlerini özelleştirerek kullanabilirsiniz. Sitede, Google Plus Profil, Sayfa ve Topluluklar, Gayrimenkul türleri, Google+, oturum açma ve birçok değişik uygulamaya rastlamak mümkün. Google Developers sitesine giriş yaptığınızda Google+ Rozet için bir örnek vererek işe başlayalım.
Adnan Güney Google Plus Badge

Google+ Rozet nasıl oluşturulur :

Sitede beğendiğiniz kutucuklara tıklayarak seçiminizin ön izlemesini yapın. Kendi Rozetinizi oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin ;
2. İlginç değil mi ? Blog’unuzun rozeti karşınızda görülüyor. Şimdi bunu özelleştirme nasıl yapacaksınız bu işlemleri inceleyelim.
Google+ User: Açtığınız, Blog sayınız fazla ise burdan seçim yapın
Features (Özellikler) : İcon seçeneği ve Rozet seçeneği
Loyout (Düzen) : Portrait (Portre) veya Landscape (Manzara) yani resim solda açıklama sağ tarafta Width (Genişlik) : Ortada ki çubuğu sağ veya sola taşıyarak genişlik ayarı yapın.
Color theme (Tema rengi) : Blog temanızın siyah ve açık renkli olduğu düşünülerek seçiminizi belirleyeceğiniz bölüm Cover Photo (Fotoğraf kapağı) : Eneblad (Etkin) Disabled (Etkin değil)
Arka planda resminizin etkin olup olmadığına karar veriyorsunuz.
Tagline (Slogan) : Eneblad (Etkin) Disabled (Etkin değil) Blog profil altında yaptığınız kısa açıklamanın görülüp görülmeyeceğini belirler.
Language (Dil seçimi) : Ülke dilini seçin
3. Tüm özelleştirmeleriniz bitti ise sağ tarafta bulunan kodu kopyalayın, Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript yolunu izleyerek yapıştırın. Blog’unuzu kaydedin bitirdiniz.

Google Geliştirici sitesi

4. Google Plus için diğer uygulamaları inceleyin. Uygulama mantığı yukarıda verdiğim örnek gibidir.
5. Diğer uygulamalarda, Google Plus özel profil URL değişimi yaptı iseniz ‘https://’ girişini unutmayın.
Örnek : https://www.google.com/+AdnanGüney55
6. Farklı görünümler seçebilir zaman zaman değişim yapabilirsiniz. Google Developers sitesinde birçok uygulama mevcuttur. Siteyi tarayıcı yer imlerine kaydedin. Yukarıda anlatılan konuyu sevdi iseniz düşüncelerinizi sizde bir yorum yazarak belirtin.

8 yorum

  1. Bana yine kafayı takacak bir konu çıktı...:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim :
      Zaman buldukca bakarsınız. Kafanızı takmayın lütfen bu kadar.

      Sil
  2. Abi süpermiş ya hemen bloguma ekledim tşkler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Halil Bilgili :
      Google+ Badge eklemissin. Google+ Folowers ve G+ butonların ekli değil. Sosyal paylaşım için AddThis akıllı katmanları kullanmanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Abi tavsiyen üzerine ekledim güzel beğendim tşkler..

      Sil
    3. @Halil Bilgili
      Teşekkür ederim

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.