Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Menü Oluşturucu - Ücretsiz Türkçe İndir

Blogger, Klasik Blog menü'lerinizi hiçbir siteye bağımlı kalmadan ücretsiz Türkçe, Saf CSS3 proğramı kullanarak kendiniz oluşturun.Kla...

...
Blogger Menü Oluşturucu ücretsiz Yükle
Blogger, Klasik Blog menü'lerinizi hiçbir siteye bağımlı kalmadan ücretsiz Türkçe, Saf CSS3 proğramı kullanarak kendiniz oluşturun.Klasik Blog yazarlarının menü konusunda çok zorlandıklarını biliyoruz. Blogger’un en büyük eksiklikliği olarak bilinen menüler ile kategori oluşturma eklentisi henüz mevcut değil. Ordan burdan toplama kodlar ile menü yapmak için birçok uğraş veriliyor.

Bu uğraşı, biraz olsun hafifletmek için kendinizin kontrolünde menülerden kategoriler yapabileceğiniz bir proğramı sizlerin görüşüne sunuyorum. Proğram ücretsiz olup, bilgisayarınıza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Proğram hakkında fazla bilgi vermeye gerek duymadım.

Proğramın içindeki dil seçeneklerinden Türkçe’i seçerek kullanabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgileri proğramın geliştirici sitesinden okuyarak kendinizi geliştirebilir yeni versiyonlarını da indirebilirsiniz. Proğramı incelediğinizde, kullanımının çok kolay olduğunu göreceksiniz. Proğram hakkında,çok kısa bir açıklama yaparak biraz bilgi vermek sizleri heveslendirecekdir.

Saf CSS3 Kullanarak menü kategorilerinizi yapmak için uygulanacak adımlar :

1. CSS3nenü.com sitesine giriş yapın
2. Ücretsiz indir paylaşım icon'una tıklayın, açılan pencerede
İsminizi girin
E-Mail bilginizi girin
3. E-mail hesabınıza bilgi gelecektir. Proğramı e-mail hesabınızdan indirebildiğiniz gibi aynı anda siteden de indirebilirsiniz.
4. Proğram 25 MB. olup, zip dosyası biçimde inecektir. Zipten çıkartın ve kuruluma başlayın.
5. Proğram içinde resim icon'u ekleme, alt menü oluşturma, ön plan renkleri, arka plan renkleri, üzerine gelince görülecek renk tonları, yazı font'u, menü ve alt menü yarıçapı, menü genişlik Auto ve %100 genişlik ayarları, menü yükseklik ve genişlik ayarları (px), ekleyebileceğiniz öğe ve daha fazla özelliklerinden oluşmakta.

Yukarıda ki resimde örnek menü görünümlerinden bir kesit görülmekte. Aşağıdaki resimde ise proğram kumanda panelinden bir görünümü görmektesiniz. Kendini geliştirmek isteyen meraklı blog yazarları için incelenmesi gereken bir proğram karşımızda ve ücretsiz.
Fazla söze gerek gerek duymadan şimdiden kolay gelsin diyorum. Konu hakkında, düşünce ve önerileriniz için söz sizde..  Demoları incele,

Saf CSS3 kumanda paneli görünümü:

Saf CSS3 proğram
Resmi büyük izlemek için yeni sekmede açın.
Siyah Dikey Demo - CSS Menu jeneratör ile oluşturulan

CSS Menu jeneratör ile oluşturulan örnek

19 yorum

  1. Elinize sağlık . Kesinlikle menü çubuğu blogerda büyük bir eksiklik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Hanım merhaba, Menü çubuğu Blogger'un en büyük eksikliklerinden biri gerçekten.Devamlı yazıyorum belki bir geliştirici raslarda buna bir cevap yazar diye ancak nafile.Bu nedenle Blog yazarları 3. parti yazılımlara yöneliyorlar.Umarım bu proğram çok kişinin işini kolaylaştırır.Türkçe ve ücretsiz olması, istediğinizi sizin belirleyerek yapmanız çok güzel bir uygulama.Kimseye bağımlı kalmıyorsunuz.

      Sil
    2. hocam iyi güzelde , indirdik diyelim menümüzüde tasarladık diyelim porgramdan , kodu programın neresinden alıcaz , nereye yapıştırcaz ? daha ayrıntılı açıklayabilirmisiniz , yada örnek bir çalışma yapıp progrramla demo bir bloggera uygulayabilirmisiniz ?

      Sil
    3. @emre demirer
      Konu indirmek için gireceğiniz sitede zaten mevcut.Gerekli açıklama ve kod alma hepsi anlatılıyor.Yazımda açıklama gereği duymadım.Çünki gereğinden fazla açıklama mevcut.Demo verim size http://guney8.blogspot.com/

      Sil
    4. hocam öncelikle her yoruma elinizden geldiğinizce yorum yapıp herkesin sorununa derman oluyorsunuz..facebook adresini varmı acaba , sizinle bi konuda görüşmem gerekte blogger ile ilgili ?biraz karışık burdan anlatsam anlatabilceğimi sanmıyorum.

      Sil
    5. @emre demirer
      Facebook pek kullanmıyorum.Gamil hanguat dan da sorabilirsin.Veya kısa özet geçmeye çalışın.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhaba Web Tasarım Dersleride veriyormusunuz ?

    YanıtlaSil
  3. diğer deneme bloguma hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim
      Merhaba, hayırlı olsun ama link vermemişsiniz göremedik.

      Sil
  4. Adnan bey, merhaba ...
    ... bu önerinizi denemek üzere ilgili programı indirdim... bu gün bu konuya odaklanacağım... bu arada, yeni açtığınız sayfanız oldukça etkili ve güzel olmuş ... kutlar, başarılar dilerim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesil bey merhaba, bencede iyi olur.Siz iş amaçlı da kullanıyorsunuz.Biran önce bazı konuların ortana çıkması ve kafanızın rahat olması gerekki.Kaportada biraz gerekir da.Yeni sayılmazda Dinamik blogu kalasik yaptım.Bir sabah 05 de karar aldım 07 de bitirdim.Beğendiğinize sevimdim teşekkür ederim.

      Sil
  5. teşekkürler hocam ya gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci :
      Sağolun Halis bey.Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Merhaba Adnan Bey, programı indirdim ve kendime üst menü oluşturdum fakat blog sayfama aktaramadım html kodlarını nereye eklemem gerekiyor programın sitesinden videolu anlatımlara baktım defalarca ama bi yerde yanlış yaptım galiba blogger temamı hazır olarak indirmiştim fakat ondaki kategorilere sadece bir adet yazı yazıldığı için kategorileri kaldırdım. Bu programla üst menü oluşturduğumuzda kategorilere kolayca yazı ekleyebilecek miyiz?

    YanıtlaSil
  7. @Androıd Garaj;
    Merhaba proğramı indirdiğiniz kısımda ve açtıktan sonra kullanım anında ana sayfada ortada açıklama mevcut.Bu konuda zorlanırsanız en abaist şekilde aşğaıda verdiğim linkten anlatılanaları uygulayarak da yapabilirsiniz.
    Lİnk: http://guney59.blogspot.com.tr/2013/10/blogger-aclr-menu-olusturma.html
    Her iki şekilde uygulama aynı mantık içinde yapılmıştır.Kod düzenleme sırasında yanlışlık yaptı iseni Proje dosyanız kayıtlıdır.Eskisini kaldırıp tekrar yapmaya çalışın.Şu anda test blogumda yaptığım çalışma aşağıda veriyorum.Yalnız test blogu olduğundan zaman zaman bu görüntü değişebilir.
    http://guney8.blogspot.com.tr/
    Hazırladığınız proje neyse hepsini uygulamayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Hocam merhaba. Ben menüyü oluşturdum kodu aldım kafat kodu düzenleyemiyorum. Bana verdiği kodu olduğu gibi bloguma eklediğim zaman kod düzgün gözükmüyor bunu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  9. Hocm merhaba. Ben her şeyi yapıyorum. Css3menu sitesindeki tüm yönergeleri izliyorum ona göre her şeyi yapıyorum fakat olmuyor. Kodu ekliyorum siteme düzgün gözükmüyor. Sadece yazdığım sayfalar var. Resimler ve tasarım gözükmüyor lütfen yardımcı olunç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bay Balık ; Merhaba kusura bakmayın.Hem email hemde yorum atınca emailinizi cevapladım yorumları görmedim.Ancak sitenizde uygulamayı yapmışsınız. hayırlı olsun.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.