Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Kullanım Rehberi

Dinamik Blog, nasıl kullanılır? Arama penceresi nasıl kullanılır?Aradığınız yazıyı nasıl bulursunuz?Blog’u nasıl izlemeye alırsınız?...

...


Dinamik Blog, nasıl kullanılır? Arama penceresi nasıl kullanılır?Aradığınız yazıyı nasıl bulursunuz?Blog’u nasıl izlemeye alırsınız? Google+ Plus çevrelere nasıl katılırsınız? Dinamik blogger yapısı gereği, Klasik blog’lardan çok farklı kullanış biçimi sergiler. Dinamik blog’un en önemli özelliklerinden biri de okuyucunun istediği konuya çabuk ulaşması ve açılış hızıdır.Birçok okuyucu yorumlarından, çıkardığım sonuç; Okuyucu kitlesinin neyi, nerde, nasıl, arayacaklarını bilmemelerinden kaynaklanmaktadır.

Okuyucu kitlesinin aradığını bulması çok önemlidir. Bende olsam aradığımı bulamadığımda çok da değerli yazılar olsa blog’u terk ederim. Dinamik blogger, blog için yazdığım bu yazı aradığınız konuyu bulmanıza, arama kutusunun en verimli şekilde kullanılmasına ve ne yapmanız gerektiği konusunda sizlere yol gösterecektir.

Dinamik blog kullanımında sizlere yardımcı olacak konular :

1. Arama penceresinin kullanımı
2. Menü çubuğu kullanımı
3. Yazı Sidebar kullanımı
4. Dinamik blog klavye kullarak sayfalar arasında gezinme
5. Dinamik blog kategorileri kullanma
6. Dinamik blog e-posta aboneliği
7. Dinamik blog sorunlar köşemiz
8. Dinamik blog görünümü düzeltme
9.Dinamik blog’u değişik görsellerde izleme
10. Dinamik blog neden önemlidir
11. Dinamik blog kurulumu

Yukarıda yazılan konu başlıklarının kısa açıklamaları :

1. Arama penceresinin kullanımı :
Arama penceresine ilgilendiğiniz konu ile ilgili kelimeleri yazdıktan sonra enterlemeyin. blog aradığınız kelimeleri filitreleme yaparak ilk 7 yazıyı size aşağıda verecektir. Show all tıkladığınızda sol tarafda diğer yazılar ile birlikte daha fazla seçenek yüklenir. Daha fazla bilgi için bağlantı linki
Örnek arama kelimeleri :
Menü, kategori, link, resim sınır, sınır, dikey çubuk, google+, plus, vs.gibi.
2. Menü çubuğu kullanımı
Menü çubuğu, yazılara verilen bağlantı etiketleri (kategoriler) mevcuttur. Aradığınız konuya bu bağlantılara tıklayarak çok çabuk ulaşılabilir. Aranılan konular bu bağlantılardan daha çabuk bulunup incelenebilir.
Okuyucular birçok konuyu ararlar ancak her nedense menü çubuğunda o konu başlığını açıklayan tüm yazılara bağlantı veren kelimeye tıklayarak aradıklarına ulaşmazlar.
3. Yazı Sidebar kullanımı
Dinamik ve Klasik blog tüm yazılar yeniden, eskiye doğru bir hiyararşi içinde alt kısma doğru kayarlar.Dinamik blogda önce ve sonra yazısı yoktur. Bu nedenle en alt yazıya tıklandığında bir sonraki ilk 5 yazı açılır. Aynı işlemi yaparak bir alt sekmeye gidilir.
4. Dinamik blog klavye kullarak sayfalar arasında gezinme
Dinamik blog sidebar yazılarına, klavye kısa yollarını kullanarak da ulaşabilirsiniz.
Bu kısa yollar :
Klavye tuşları ve işlevselliği :
J : Eski yayın tuşu
K: Yeni yayın tuşu
Veya ok tuşlarınıda kullanmanız mümkün Yukarı ok → Aşağı ok
Esc : Farklı görselde eski yayınlara geri dön
Home : Başa dön
Pg Up : Sayfa başı
Pg Dn : Bir alt sayfa
End : Sayfa sonu
X : Farklı görsellerde kullanacağınız eski görünüme dönme
Daha fazla bilgi için bağlantı linki
5. Dinamik blog kategorileri kullanma
Dinamik blog sağ tarafta sabitlenmiş sidebar menüsü içinde bulunur. 2. Maddede yapılan açıklamaların daha fazla seçenekler ile sunulmasıdır. Aradığınız konulara kategoriler sekmesinden de çok kısa zamanda ulaşabilirsiniz.
6. Dinamik blog e-posta aboneliği
Dinamik blog’un tema kurulumuna göre sağ tarafında en alt kısımda bulunan Subcribe yazısına tıkladığınızda açılan penceredeki kutuya email bilginizi girerek gönder (Submid) sekmesine tıklayın.İlişkili olduğunuz site abğlantısını seçin ve aboneliğinizi tamamlayın. Daha fazla bilgi için bağlantı linki
7. Dinamik blog sorunlar köşemiz
Dinamik blog’ta aradığınızı bulamıyor musunuz? Sormanız gereken bir konu var ne yapmanız gerektiği konusunda zorlanıyormusunuz ? Buradan sorabilirsiniz.
8. Dinamik blog görünümü düzeltme
Dinamik blog görünümünde sorunlar yaşayabilirsiniz. Siyah bir görünüm görülmeyen iconlar, sidebar’ın görülmemesi gibi, sorunlarınızı çözmek için bağlantı linkini inceleyiniz. Dinamik blog görüntüleme hatası ve çözmü. Sorun çözüldü.
9.Dinamik blog’u değişik görsellerde izleme
Dinamik blog’ çok farklı görsellerde izleme ayrıcalığına sahipsiniz. Tek yapmanız gereken sol üst kısımda menü çubuğunun yanındaki ok iconuna maus’u yanaştırın ve açılan menüden görsel seçiminize tıklayarak izleyin. Çekinmeyin deneyin.
10. Dinamik blog neden önemlidir
Dinamik blog, klasik blog kullanımına nazaran çok hızlıdır.Arama motorları hızlı blog ve siteleri çok çabuk indexler. Google’un en çok sevdiği konulardan birkaç örnek vermek gerekirse, hız sadelik,özgün yazı ve içerik kurallarıdır. Bu kurallar arama sonuçlarında çok hızlı görülmenizi sağlar. Blog dizayn kalitesini ve kuarallarına ne kadar dikkat ederseniz başarıya da o kadar çabuk ulaşırsınız.
Daha fazla bilgi için bağlantı linki
11. Dinamik blog kurulumu
Dinamik blog konusunda yazdıklarım hoşunuza gitmiş olabilir. Sizde hemen Dinamik blog kurmak isteyebilirsiniz. Dinamik blog kurulumu hakkındaki yazıya bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Hadi başlayın!
Dinamik blog hızını merak edenler için, PageSpeed (by Google) uzantısı sonuçlarını aşağıdaki resimden inceleyin. Tüm sorularınızı yorumlarda belirterek yardım alabileceğinizi unutmayın. Sorularınız en kısa zamanda cevaplanacaktır.
Dinamik Blog Pagespeed

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.