Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Geri Bildirim Aracı Nasıl Kullanılır

Blogger, Google Geliştiricilerinin bloglar da hata durumunda bilgi alabileceği arge çalışmarına olanak sağlayan bir uygulamadır. Blogge...

...
Blogger Google Geri Bildirim Sekmesi
Blogger, Google Geliştiricilerinin bloglar da hata durumunda bilgi alabileceği arge çalışmarına olanak sağlayan bir uygulamadır. Blogger, Blog sayfalarınızın sağ alt kısmında yer alan “Geri bildirim gönder” yazısını görmüşsünüzdür. Diktörgen şeklindeki “Geri bildirim gönder” kutusuna tıklayarak blog hatalarını bildirimde bulunabilirsiniz. Bu bildirimler hata havuzunda birikerek, hataların giderilmesi için çalışmaların yapılmasını kolaylaştırır.
Aynı işlemi Google Plus içindede kullanmanız mümkündür.Hataları kısaca özetmelemek gerekirse; G+1 iconu, kayıt sayfalarınızdaki hatalı çalışmalar, iconların çalışmaması, gadget hataları, blog paneline girememe,Google Plus sekmelerinde hatalar, vs. gibi genel durumlardır
Geri bildirim gönder sekmesi nasıl kullanılacak ;
Geri bildirim aracı 7 adımdan oluşan bir kullanıma sahiptir. Bunlar nelerdir ;
  1. Google Geri Bildirim Aracını etkinleştirin
  2. Sorunlarla ilgili açıklama girin
  3. Vurgulayın
  4. Karartın
  5. Önizleyin
  6. Gönderin
  7. Geri bildirimizi görüntüleyin
1. Google Geri Bildirim Aracını etkinleştirin

Google ürünlerinde Geri bildirim gönder veya Hata bildir seçeneklerini tıklayarak Google Geri Bildirim Aracı'nı etkinleştirebilirsiniz.

2. Sorunlarla ilgili açıklama girin

Google Geri Bildirim Aracı etkinleştirildiğinde, bulunduğunuz sayfanın gri renkle devre dışı bırakılmış resmini ve üzerinde Google Geri Bildirim Aracı iletişim kutusunu görürsünüz. Bu iletişim kutusu, geri bildiriminizle ilgili açıklamayı girmenize olanak sağlar. Sorun bildiriyorsanız, iyi bir tanımlama için aşağıdaki bilgilere yer vermenizde yarar vardır:

  • Sorun ortaya çıktığında ne yapıyordunuz?
  • Ne olmasını bekliyordunuz?
  • Onun yerine ne oldu?

3. Vurgulayın

Sayfada geri bildiriminize konu olan bölümleri vurgulamak için Vurgula'yı tıklayın.

İster fare işaretçinizi sayfa üzerinde gezdirin ve görüntülenen otomatik vurguları tıklayın, isterseniz sayfa üzerinde herhangi bir yeri tıklayın ve fareyi vurgulamak istediğiniz bölümlerin üzerinde sürükleyin.

Bir şeyi yanlışlıkla vurgularsanız, vurguyu silmek için vurgulu alanın sağ üst köşesindeki kaldırma simgesini (X) tıklayın.
Google Geri Bildirim Aracı iletişim kutusu vurgulamak istediğiniz bir şeyin üstünü kapatıyorsa, iletişim kutusunu başka bir yere taşımak için kenarını tıklayıp sürükleyin.
4. Karartın
Sayfada isminiz, adresiniz veya başka özel bilgiler bulunuyorsa, sayfanın bu bölümlerini göndermemeyi tercih edebilirsiniz. Karart'ı tıklayarak, geri bildiriminizi göndermeden önce sayfanın istediğiniz bölümlerini gizleyebilirsiniz.
İster fare işaretçinizi sayfa üzerinde gezdirip görüntülenen siyah kutuyu tıklayabilir, isterseniz sayfa üzerinde herhangi bir yeri tıklayıp fareyi karartmak istediğiniz bölümlerin üzerinde sürükleyebilirsiniz.
Vurgulanmış bir alanın bir bölümünü karartmak için vurgulu alanın dışını tıklayın ve fareyi sürükleyerek karartmak istediğiniz alanı seçin.
Bir bölümü yanlışlıkla kararttıysanız, karartmayı kaldırmak için karartılan alanın sağ üst köşesindeki kaldırma simgesini (X) tıklayın.
5. Önizleyin
Göndermek üzere olduğunuz raporu görüntülemek için İleri'yi tıklayın. Geri bildiriminizi göndermeden önce açıklamanızı düzenleyebilirsiniz.Google Geri Bildirim Aracı ekran görüntünüzle birlikte şu bilgileri toplar:
  • E-posta adresiniz
  • Ziyaret etmekte olduğunuz sayfanın URL'si ve başlığı
  • Kullandığınız tarayıcı ve işletim sisteminin yanı sıra, yüklediğiniz her türlü tarayıcı uzantısı
  • Ziyaret etmekte olduğunuz sayfanın HTML yapısı
  • Ürünle ilgili ek veriler
Geri bildiriminizi göndermek için hazır olduğunuzda Gönder'i tıklayın.
6. Gönderin
Geri bildiriminizi alacağımızdan emin olmak için, lütfen onay mesajını görene kadar pencereyi kapatmayın. Google Geri Bildirim Aracı'nı kapatmak için Tamam'ı tıklamanız yeterli.
İşlemi tamamladınız. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz!
7. Geri bildirimizi görüntüleyin
Geri bildiriminizi Raporlarım sayfasında görüntüleyebilirsiniz. Sayfada, Google'ın pek çok Web ürününde kullanılabilen geri bildirim aracıyla gönderdiğiniz bilgileri kontrol edebilirsiniz.
NOT: Geri bildirimlerinizi yukarıda raporlar sekmesine tıklayarak görebilirsiniz.Geri bildirimlerde bildirim cevabı yazılmadığını unutmayın.
Yukarıda anlatılan konu Google Geri bildirim araçları sayfasından alınmış olup, sizleri bilgilendirme amaçlı üst açıklamalar haricinde birebir yazılmıştır.Umarım Blog ve Google Plus hatalarını Geri bildirim yapıp ilgili kişilere ulaştırarak daha temiz bir kullanıma sahip olabilirsiniz.

2 yorum

  1. Hocam yine çok şık bir çalışma sunmuşsunuz.Dikkat etim de arşiv kategorisi eklemişsiniz açılmıyor çok fazla sağlıklı değil kontrol edin lütfen görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey, çok teşekkür ederim.Videosunu da ekleyecektim ancak konu fazla rağbet görmeyince artık ekleyeceğim videolarda fazla zaman harcamak istemiyorum.Herkes biliyor. Bildiklerinden yorum yada öneri yapmıyor.Bu nedenle insanları sıkmama adına videoları bir müdted askıya aldım.Arşiv üzerine tıkladınızmı açılıyorda test amaçlı kullanıyorum şu anda.Onu engelleyen kodları henüz bulamadım.Sonunda onuda bulurum.Bu nedenden dolayı linki bozmak istemedim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.