Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Mülkiyetini Arkadaşına Devretme

Blogger, Blog açmasını bilmeyen bir arkadaşınıza yardımcı olmak için, kendi Gmail hesabınızla blog açtınız. Açtığınız Blog mülkiyeti'...

...
Blogger Mülkiyetini  Devretme

Blogger, Blog açmasını bilmeyen bir arkadaşınıza yardımcı olmak için, kendi Gmail hesabınızla blog açtınız. Açtığınız Blog mülkiyeti'nden birini arkadaşınıza devredebilirsiniz. Bu devir işlemini nasıl yapacaksınız aşağıda inceleyelim.
Blog Mülkiyeti nedir : Google Hesabınızla, Blogger ile açtığınız Blog sahibini belirleyen, blog kullanımı, analistik, adsense hesapları ve web yönetici araçlarına giriş yapabileceğiniz bir yetkilendirmedir. Bu yetkilendirmeyi de Web Yönetici Araçlarına girdiğinizde blogunuza
ekleyeceğiniz bir kod ile resmileştirirsiniz.
Blog Mülkiyeti Kodu şuna benzer :
UA-26334100-1
Web Yönetici Araçlarında bu kodu nasıl alacaksınız ve kullanacaksınız ;
Blogger Web Yönetici Araçları kullanımı başlık isimli yazımı okuyarak Web Mülkü kodunuzu alıp kullanarak blogunuzu sahiplenirsiniz.
NOT: Web Mülk kodunuzu alıp gerekli işlemleri yapana kadar kurmuş olduğunuz blog’un sahipliği sizde değildir. Herhangi biri tarafından blog sahipliği doğrulanabilir.Bu nedenle yeni blog sahiplerinin ilk yapacağı işlem bloglarının sahipliğini doğrulamasıdır. Bu işlemin yapılması için yukarıda verdiğim bağlantıdan blog sahipliğinizi doğrulamanız gerekmektedir.
Google Hesabınızla, arkadaşınız için açtığınız blog’u arkadaşınıza devretmek için hangi yolu takip etmelisiniz ;
→ Arkadaşınızın Google Hesabı olduğunu var sayarak
Ayarlar ⇒ Temel ⇒ İzinler sekmesinde ⇒ Yazar ekle yazan yere tıklayın
E-Posta bilgisini girin veya kişilerden seçerek “Yazar davet et” sekmesine tıklayarak email göndermeyi sağlayın.
→ E-Postanız davet ettiğiniz kişiye yazar olarak gidecektir.
→ E-Posta gönderdiğiniz kişi, gönderiyi onayladığında size geri bildirim gelecektir.
→ Aynı sekme içinde yetkilendirme seçeneklerini göreceksiniz.
→ E-Posta gönderdiğiniz kişi için Yönetici seçeneğini seçin ve onaylayın
→ Artık Yönetici olarak atadığınız kişi, sizin sahip olduğunuz tüm haklara sahiptir.
→ Yazı yazabilir, yayınlayabilir, birçok değişik kod ekleyebilir, hatta blogu silebilir. Konumuzun en önemli kısmı burdan sonra başlıyor.
→ Yönetici olarak atadığınız blogda iki yönetici görülmektedir.
→ Kendinizi, Blogdaki yönetici kısmından sildiğinizde, artık Blog’un sahibi atadığınız kişidir. Siz artık bloga giriş yapamazsınız.Tüm haklar arkadaşınızdadır.
→ Atanan kişi de yukarıda verdiğim linkten giriş yaparak Web Yönetici Araçlarında Web Mülkü için kodualarak tekrar blog şablonuna eklemek zorundadır. Tabi bir önceki Meta kodunu silerek.Kendi aldığı meta kodunu ekleyip doğrulamasını yaptıktan sonra, resmi olarak blog sahibi olacaktır.
→ Bu işlemler sırasında Web Yönetici Araçlarından her iki kişiyede blog sahipliği değiştini bildiren email gelecektir.Bu sadece bilgi amaçlıdır.
Tüm yapılması gereken işlem anlatılanlardan ibaret olup, blog silmenize gerek yoktur. Kafanızın karıştığı yerde yorumlar sekmesinde sorularınızı sorabilirsiniz.
Blogger Blog , Google Sites , Tumblr Blog , Wordpres blog , uzantılı yazılarımı, Blog başlık menüsündeki Kategoriler sekmesinde, aradığınız konuya en yakın ismi seçerek ulaşabilirsiniz.

6 yorum

  1. Hocam açılan bloğun mülkünün doğrulmasının ne gibi riskleri olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Blog sahibi olduğunuz web araşlarında doğrulamalısınız.Çünki biri herhangi bir nedenle blogunuza giriş yapar ve blogu sahiplenirse blogunuza giriş yapamazsınız.Blogu tekrar aktif edebilmek için bayağı uğraşmanız gerekir.Buda risk demektir.Bu nedenle çok önemlidir.Dinamik Bloglarda otomatik web araçları güncellemesi mevcuttur.Ayarlar temel sekmesinde web mülk numarasını görebilirsiniz Sami bey.

      Sil
    2. Hocam doğrulama yapmıştım yani doğrulamanın olumsuz bir riski var mı diye sormak istemiştim.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey, Doğrulama yaptı iseniz sorun yok zaten.Dinamik blog kullandığınızdan web araçalrı otomatik size web mülkü atıyor.Ana sayfada maus sağ tıkayın sayfa kaynağını göstere tıkladıktan sonra ctrl+f arama ile ga.js yazın ve aratın mülk konudu göreceksiniz.UAxxx numaralardan oluşan kısımdır.Sizin şu anda hiçbir riskiniz yok Sami Bey ben arada blogları kontrol ediyorum.

      Sil
    4. Tamam hocam teşekkür ederim.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey, bende teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.