Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazılarını Silme Hataları

Blog'unu yeni açmış birçok arkadaşımızın düştüğü hatalardan biride yayınladıkları yazılarını silmeleridir. Blog yayınlarını silme...

...
Blog Yazı Silme Hataları
Blog'unu yeni açmış birçok arkadaşımızın düştüğü hatalardan biride yayınladıkları yazılarını silmeleridir. Blog yayınlarını silmenin bazı kuralları vardır.Yayınlanmış yazılarınızı silmeyin, düzenleyin ve tekrar yayınlayın.Blog'unuzu ilk açarken, Google Kriterlerini kabul ettiğinizi ve bu Polikalarda ne yazıldığını kimse okumaz. Bu nedenden dolayıda birçok arkadaşamızın blogları kapatılır yada Google Hesapları Askıya alınır. Google hesabınız, askıya alındığında Google Adsense kazançlar sekmenizde artık çalışmaz duruma gelir.Adsenseden kazandığınız geliri alamazsınız. Blogunuzda da reklam gösterimi de durdurulur. Blogumda, Blog Yazarları İçin 20 Altın Kural başlıklı yazdığım yazıda, aslında Google Kriterleri anlatılmaktadır.
Bu Kriterlere uyum sağladığınızda birçok hatayıda yok edebilecek konuma gelirsiniz. Blog'umda, yazdığım birçok konuyu, araştırma ve testler sonucunda yazıya döküyorum.Bu yazıları yazmak için birçok kaynak okuyor ve değerlendiriyorum. Yazılarımda her bir bağlantının size yol gösterecek bir anlamı vardır.Ne yazık ki çok kişi bu bağlantılara bakmaz bile. Unutulmaması gereken bir konuda, bir binada demir yoksa temeli sağlam olmaz. Benim temelimi sağlam tutan demir, okumak,araştırmak,tahlil etmek ve sonuca ulaşmaktır. Ulaştığım bu sağlam sonucu da sizlere aktarmaktır. Blog yazılarım benim kütüphanem, bilgi kaynaklarımdır. Sizde bu gözle blog'unuza baktığınızda ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız.
Blog yazılarınız için yapabilecekleriniz nelerdir ;
→ Blog yazı başlıklarda problem varsa, önce yazı linkinizi Web Yönetici Araçlarından kaldırın. Web Yönetici Araçlarından nasıl kaldıracaksınız inceleyin.
→ Kaldırılan URL den sonra gerekli düzenlemeleri yapın. Yazınızı kaldırıp yeni bir başlık girdiğinizde, eski URL' leniz görülmeye devam eder. Bunun nedeni bilgisayarınızın önbelleğinden görülmesidir. Google ‘a URL kaldırma isteğinde bulunduğunuzda kısa bir süre sonra yeni başlık yazı URL’niz görülmeye başlar.
→ Yazı içinde değişiklik yapabilirsiniz, bir sorun teşkil etmez.
→ Yazı içindeki kelimelerinize bağlantı verdiyseniz, bu bağlantıların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
→ Yazı linkine tıklayın, değiştir yazısına tıklayın, açılan pencerede test et sekmesine tıklayın. Yazıya verdiğiniz bağlantı açılıyorsa sorun yoktur. Açılmıyorsa bağlantıyı düzentin. Kırık link dediğimiz ve Web Yönetici Araçlarında karşımıza çıkan 404 kod'lu hatalar bunlardır. Tabi bunları yapmakla işlem bitmez. Bağlantı linkleri diğer bağlantı linkleri ile çapraz döngülü çalışırlar. Aynı linkten 200 hata kod'unu da alabilirsiniz. Hata kodları hakkında yazıyı inceleyin.
→ Blog’unuzda 404 hata kod'u için yönlendirme yazısını okuyarak, gerekli önlemleri almaya başlayın.
→ Blog URL hataları için yapmanız gereken, blog ayarlarınızı kontrol edin.
→ Hepsinden önemliside bilmediğiniz, teretdüt ettiğiniz konularda yorumlar vasıtası ile yardım alın.
→ Yorum yazarak kendi blogunuza faydalı olduğunuzu unutmayın. Yorumların blog üzerindeki etkileri başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.
Yorum pencereniz mi gözükmüyor ? Yazıyı okuyarak düzeltin.
Blog yorumlarınızı nasıl denetleyeceğiniz öğrenin.
→ Yeni kurduğunuz, blogunuzun ayları nasıl yapılır inceleyin.
→ Blog başlık menüsünde, Seo Rehberi için hazırladığım yazıyı inceleyerek, Google Kriterlerinin tamamını anlamaya çalışın.
Yazılar arasındaki ilgili bağlantı linklerini incelediğiniz de birçok sorununuzu hallederek bilgi sahibi olacaksınız.
Konu hakkında düşündüklerinizi belirtin. Farklı konular için menüde bulunan Blogger Sorunlar Köşemizi kullanabileceğinizi unutmayın

4 yorum

  1. Bendeki sorun blogdan yazıyı sildiğim için değil sanırım çünkü tekrar yayına verdim onları g+ profilimdekileri silip ard arda yayınladığım için reklam içerikli spam addettiler sanırım mail e cevap gelmedi bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Hanım merhaba;
      Yazılar sizin blogdan bağlantı alır.Çok fazla yayınlamada tabiy ki spam kabul edilir.Cevap geleceğini sanmıyorum.Milyonlar ca kişi mail atıyor.Bu nedenle cevaplayamazlar.Kafanıza takmayın.Taslaktan tekrar yayın yaptınız zaten.Sorunu giderdiniz.Rahat olun.Sadece dikkatli olmak gerekli.URL ler Web de geziyor biliyorsunuz.

      Sil
    2. Merhaba Adnan Bey,
      firmamız adını lekeleyen yazılar paylaşılmış blogger sitelerinden nasıl sile biliriz

      Sil
    3. @Barlas :
      Şu linkten inceleme yapabilirsiniz.
      https://support.google.com/blogger/topic/3030094?hl=tr&ref_topic=3339302

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.