Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

URL Hatalarını Blogunuzdan Kaldırın

Blogger bloglarınızda yazılarınıza verdiğiniz başlık veya yazı bağlantı linklerinde yapılan hataları Web Yönetici Araçları’ndan kaldırma...

...
Web Yönetici Araçları
Blogger bloglarınızda yazılarınıza verdiğiniz başlık veya yazı bağlantı linklerinde yapılan hataları Web Yönetici Araçları’ndan kaldırmanız gerekmektedir. Web Yönetici Araçları’nda yapılan açıklama, “Sitenize zarar vermez, deneyim kazanırsınız” şeklinde olsada, Arama motorlarınca tanınamayan linkler bence sitenize zarar verir.  Konuyu biraz daha açalım.
Okuyucu bir arama terimi yazdı, bu terim de sizin sitenizi işaret edecek nitelikte. 


Okuyucu tıkladığında siteye giremeyecek.  Farklı bir alana gidecek.
Şimdi bu anlattığım konuda zararlı olan kimdir ? Siteniz mi ? Sizin takip etmediğiniz linkleriniz mi ? Konu böyle olunca, sizinde linklerinizi Web Yönetici Araçlarında takip etmeniz gerekmekte.
Yapılacak işlemler nelerdir ;
1. Web Yönetici Araçları’na giriş yapıyorsunuz.
2. Blogunuzu seçin
3. Tarama hataları yazan kısmın hemen altında URL hatası yazan kısma bakın
Hata var ise burada göreceksiniz.
4. Sunucu hatası, bulunamadı adı ile hata sayısını belirten bir alandır.
5. Tarama hatalarına tıklayın.
Bulunumadı yazan kısımda hata varsa yapılacaklar işlemler ;
a. Bulunamadı sekmesine tıklayın, hemen altındaki linke tıklayın, açılan pencerede en üstte URL yanındaki linke tıklayın.
Sayfa yeni bir sekmede açılacaktır. Linkiniz hatalı ise ve önceden hatalı linkler ile ilgili arama sonucunda görülmesi gereken bağlantıyı yaptı iseniz aşağıdakine benzer bir sayfa ile karşılacaksınız.

b. Blogunuzda bu sayfayı bulup, kontrol edin ve linkini düzeltin.
6. Sayfayı bulamıyorsanız veya arama motorlarınca görülmemesini istiyorsanız sayfayı önbellekten kaldırmanız gerekmektedir.
404 Sayfa bulunamadı
Önbellekten kaldırmak için yapılacaklar ;
Optimizasyon tıklayın. Url’leri kaldır tıklayın ve yeni bir pencere açılacak.
Daha önce link kontrolü için tıkladığımız sayfamızın URL’sini tarayıcınızdan kopyalayın.
URL kaldırma sayfasında yeni bir kaldırma isteği oluştura tıklayın.Hatalı linki buraya yapıştırarak devama tıklayın ardından, istek göndere tıklayın.
URL’niz kaldırılmak üzere eklendi yazısını göreceksiniz. Hemen altta hatalı linki ve yanında da beklemede ifadesi görülmektedir. Kaldırma işimiz bitti ancak hatalı link sayfa penceresine dönüp, yapılan işlemi düzeltildi diye tıklamanız gerekmekte. Tıklama işleminden sonra hatalı link sayfanızdan kalkacaktır.
Sonuç :
Hatalı linki bulduk, (düzelttik veya) kaldırma isteğinde bulunduk, düzeltildi diye belirledik ve sayfamızda görülen hatalı linkin kalkmasını sağladık.


Konu biraz karışık gelebilir. Fakat uygulamayı yapmaya başladığınızda açılan sayfalar size yardımcı olacaktır sizi yönlendirecektir.Çekinmeden bu işlemi yapın arkadaşlar.Bir problem yaşarsanız yazacağınız yorumun hemen cevabını alacaksınız. Her zaman olduğu gibi yorum yazılmayacağını da biliyorum. Çünki Ben Web oyunlarını oynamıyorum. Hiçbir yöntem kullanmadan olduğum gibi yazıyor ve organik hayatımı yansıtmaya çalışıyorum.Konuları direk yazıyorum. Konuya yorum yazmanızı sağlayacak taktikler kullanmıyorum.
Konu hakkında takdir ve şükran sizindir.

4 yorum

  1. Öncelikle elleriniz dert görmesin hocam.,
    ! aydır süreki tema değiştirmeden doğan hatalık link sorunu hem google sıralamamı hemde index puanımı etkilemekteydi.
    Sizin yazdıklarınız harfi harfine uyguladım ancak bir kaç sorum daha var;
    İçeriği google'a URL kaldırılması yönünde yaptığım çalışma sonunda ne olarak?
    Düzeltildi diye işaretledim bu tekrar olursa konuyu yeniden mi güncellemeliyim?(yeniden başka bir sayfa yazmak gibi)
    Bir sonraki index taraması sırasında gerçek sayfa bu sefer indexlenecek mi?
    Hatalı URL sitemap'in içindede bulunamadı diye bir bölümde var site map neden konuyu içeriye almadı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Eyüp Erdoğan
      Bey,Teşekkür ederim. URL kaldırılması ve Site haritası gönderme hakkında bir yazı hazırlıyorum.5 Gündür yaptığım çalışmaların sonucunu bekliyordum.Başarılı olarak tamamladım.Bu konuda bir yazı hazırlıyorum Büyük bir ihtimalle bugün yada yarın yayınlayacağım.

      Sil
    2. Hazırlarsanız bu yorum kısmından yada epsilonelittr@gmail.com adresinden benide haberdar ederseniz sevinirim.2 Aylık bir çalışma bir hataya kurban gitmesin diye didinip duruyorum. :) Günlük 5-6 ziyaretçi beklerken 300-600 geliyor.Yazınızı mrekla bekliyorum. İyi yayınlar...

      Sil
    3. @Eyüp Erdoğan :
      Bey merhaba yazı şu anda ilk sıraki yazı olarak yayında.Size link gönderiyorum.Biraz uzun oldu ama böyle olması gerekiyordu.Ben 5 blogda denedim ve sonuçlar olumlu.
      http://guney59.blogspot.com/2013/11/blogger-icin-sitemap-sorunun-cozumu.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.