Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

PC’nizdeki HTTP Hata Kodları Nelerdir

Tarayıcınızdaki HTTP Hata Kodları Neyi ifade ediyor. Bilgisayarımızda sıkça rastladığımız birçok hata kodları mevcuttur. Zaman zaman bu ha...

...

Tarayıcınızdaki HTTP Hata Kodları Neyi ifade ediyor. Bilgisayarımızda sıkça rastladığımız birçok hata kodları mevcuttur. Zaman zaman bu hata kodlarına rastlarız. 
Tarayıcıdaki hata kodları size yol gösteren rakamlardan oluşur. 

Telaşa düşmeden bu hata kodlarını inceleyebileceğiniz ve hakkında bilgi alarak yapmanız gereken konuları uygulayacağınız bilgilerin, linkleri aşağıda verilmiştir. 

Bilgisayarınızda böyle bir hata durum kodu ile karşılaşırsanız, yapmanız gerekenleri okumadan, bilgisayar ayarları ile oynamayın.

Diğer hata kodları için geniş bilgileri Wiki HTTP durum kodları listesinden de inceleyerek bilgi edinebilirsiniz. Bir istek sitenizde bir sayfa (örneğin, bir kullanıcı bir tarayıcıdan sayfanıza eriştiğinde veya Googlebot sayfayı taradığında) için sunucunuzun isteğine yanıt olarak bir HTTP durum kodu döndürür.

Bu durum kodu, isteğin durumuyla ilgili bilgi verir. Ayrıca, bu durum kodu sitenizin ve istenen sayfa hakkında Googlebot'a da bilgi verir.

Yaygın durum kodlarından bazıları şunlardır:

  • 200 - sunucu sayfayı başarıyla döndürdü
  • 404 - istenen sayfa yok
  • 503 - sunucu geçici olarak kullanılamıyor
HTTP durum kodlarının tam listesi aşağıdadır. Ayrıca ziyaret edebileceğiniz, Daha fazla bilgi için HTTP durum kodları hakkındaki W3C sayfasını da inceleyebilirsiniz..

1xx (Geçici yanıt)

Geçici bir yanıt belirten ve istekte devam etmek için harekete geçmesini gerektiren durum kodları.

Bilgisayarınızda bu tür hataları düzeltmek için ilgili bağlantıları okumadan hareket etmemeniz menfatiniz icabıdır. Windows bakım ve Tarayıcı HTTP durum kodları birbirinden farklı kavramlar olduğunu unutmayınız.

10 yorum

  1. Merhaba Adnan Abi,

    Son günlerde çok yüksek derecede aldığım 503 hatası için rahatsız ediyorum seni.

    Webmasters Tools da Tarama Hataları bölümünde son günlerde çok yüksek derecede hata gelmeye başladı. Bir çözüm aradım Google de ama istediğim bilgiye ulaşamadım.

    Aşağıda ki resimde attığım gibi sürekli hata geliyor. Çözümü ne olabilir ?

    Resim: http://i.hizliresim.com/e5vlXq.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unforqiven Zey :
      Özel sunucu kullanıyorsanız yapılandırmaları kontrol edin.503 sunucu hatası olduğuna göre veri akışında veya band genişliğinde kısaca yönlendirmelerde bir problem var demektir. Özel sunucularda aylık bir sınır vardır biliyorsunuz.Bu sınır dolduğunda sunucu veriyi keser.Diğer bir konuda Feed ayralrınızı kontorl edin 576 K kapasite dolumu.Bu dolduğunda xml dosyası okunmayacağından sunucu tarafını tetikleyebilir.

      Sil
    2. Özel sunucu değil abi. Google'nin normal yani. Feed ayarları kısımını da anlamadım abi.

      Sil
    3. Unforqiven Zey :
      Feedburner 576 K konusu için, Verdiğim linkten bir kontrol yapın sonuç ne çıkacak.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/12/feedburner-576k-besleme-hatasn-duzelt.html

      Sil
    4. Adnan abi,

      Verdiğin linkte ki işlemleri yaptım. İşlem başarılı bir şekilde gerçekleşti.

      Blogger 503 hata kodu ve Google indexlenme sorunu çözülmüşmüdür ?

      Sil
    5. @Unforqiven Zey;
      Geçmiş olsun. Senin yerine ben teşekkür ederim.

      Sil
    6. Teşekkürü en son yorumda edecektim Adnan abi. Belki yapılacak başka adımlar vardır diye düşündüm.

      Her olayda, sorunda kısaca başım sıkıştığında zaten ilk seni rahatsız ediyorum abi. Bu güne kadar tek bir sefer bile beni geri çevirmedin. Bu gün yine her zaman ki gibi sorunu geri çevirmeyip bana yardımcı oldun. Bunun için sonsuz teşekkürler abi. Bu güne kadar ki bütün yardımların içinde genel teşekkürler. İyi ki varsın abi :).

      Sil
    7. Meşalcım sorun değil.Bu sadece nezaketdir ve her yerde yapılması gerekir.Yardıma ihtiyacı olan herkese yardım ettiğimi biliyorsun.Teşekkür ederim.Kolay gelsin.

      Sil
    8. Haklısın abi. Herkesin yardımına da koştuğuna bizzat tanığım. İlgin ve alakan içinde tekrardan teşekkürler. İyi geceler abi.

      Sil
    9. Meşal bey teşekkürler size de iyi geceler.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.