Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Adsense Hesabını Aktifleştirme

Google Ürünlerinden olan, Blogger ve Adsense kendi iç dünyasında kardeşçe çalışan iki servisdir. Blogger kullacısı olarak bazı bloglar...

...
Google Ürünlerinden olan, Blogger ve Adsense kendi iç dünyasında kardeşçe çalışan iki servisdir. Blogger kullacısı olarak bazı bloglardan, Adsense reklamlarının etkinleştirmesi konusunda zorluklar yaşandığı bilgisini alıyorum. Blogger, ile oluşturulmuş blogunuz da Adsense reklamını nasıl etkin kılacağınızı, reklamları etkinleştirmek için izleyeceğimiz yolu, reklamın görülmeme nedenlerini aşağıdaki açıklamalar ile inceleyelim.

Blogu yeni açtınız ilk yapılacak işlemler;

1. Blogunuzu ilk açtığınızda hiç acele etmeyin. Blogunuzun verilerinin işlenmesi için önce birkaç özgün yazı yazmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Eskiden iki yazı yazsanız dahi reklamlarınız görülmeye başlayabiliyordu. Şu anda en az 40 yazınız olması ve 6 ay gibi bir süreyi tamamlamanız gerekiyor.
2. Blog açarken zaten Google Gmail hesabınızla kayıt oldunuz. Google Adsense için yeni bir hesap açmanız gerekmemektedir. Tek bir hesaptan birçok blog hesabınızı yönetebilirsiniz
3. Blogunuz için gerekli gördüğünüz tema yerleşimini, gadget yerleşim tasarımını tamamlayarak düzenli olmaya özen gösterin. Düzgün bir blog her zaman tercih nedenidir.
4. Tasarım işleriniz bittiğinde, blog’unuzu Web Yönetici Araçlarına kaydetmemiz gerekiyor.
5.Web Yönetici Araçlarına buradan giriş yapın ve blog için yapılan açıklamayı okuyun.
Bu siteyi doğrulayın yazısını göreceksiniz. Yazıya tıklayın. Açılan pencerede birçok seçenek göreceksiniz. Anlattığım seçenekleri kullanın. Başka seçeneklere incelemek amaçlı bakabilirsiniz.→ Alternatif yöntemlere tıklayın
→ HTML Etiketine tıklayın (Sitenizin ana sayfasına meta etiketini ekleyin yazısını göreceksiniz)
→ 1. Adımda meta etiketini kopyalayın yazısını göreceksiniz.
→ Meta etiketi kopyalayın ve Blog şablon HTML Düzenleye giriş yapın.
→ Şablonunuzda <head> kodunu bulun.
→ Bulduğunuz bu kodun hemen altına aldığınız kodları yapıştırın blogunuzu kaydedin ama blogdan çıkmayın. Yanlış bir yapıştırmada çalışmayacaktır.
→ Web Yönetici Araçlarına dönün, hemen alt kısımda bulunan Doğrula seçeneğine tıklayın
→ Size doğrulamanın tam yapıldığı hakkında onay verecektir.
→ Onay vermezse meta etiketini yanlış yapıştırdınız demektir. Onay alana kadar tekrar edin.
→ Onay aldı iseniz yapmanız gereken başka bir işlem yoktur. Bu etiket veri gönderen bir yapı sergilemektedir. Başka bir şey değildir.
6. Sıra Adsense reklamımızı yayınlamaya geldi.
YerleşimBlog Kayıtlarına tıklayın → Kayıt arasında reklam göster kutusunu işaretleyin ve blogunuzu kaydedin.
Kazançlar sekmesine tıkla → Blog’da reklam göster Evet olarak işaretleyin
Adsense ile giriş yap tıklayın. Zaten Google Gmail hesabı ile giriş yaptığınızdan sizi tanıyacaktır.
→ Adsense hesabınıza gidin. Onay için bekliyor yazısı görürseniz belli süre onay gelene kadar bekleyin. Blogunuz da belli bir süre için çalışma yaptı iseniz hemen reklamlar görülmeye başlayabilir.
7. Google içerik politikalarını inceleyin. Blog tema veya yazılarınızda kesinlikle, Affilate (Satış) reklam içerikli gizli bağlantı vermeyin.
8. Yazılarınız kesinlikle size ait ve özgün 0lsun.
9. Kopya içerik barındırmayın.
Google Adsense reklamları için başka yapmanız gereken hiçbir şey yok arkadaşlar. Google Adsense, neden sizi engellesin ki? Adsense de ticaret yapan bir Google Sitesi. Kimse para kazandığı kolunu kesmez. Yeter ki siz yanlış yapıp kolunuzu kesmeyin.
10. Google Adsense içerik polikalarını bilginiz olması için kesin okuyun. Telif haklarına saygılı olun ve gözetin. Google Adsense veya Adwors içerik politikalarını ihlal eder ve askıya alınırsanız bir daha hiçbir zaman bu sistemi çalıştıramazsınız. 

Lütfen son yazdığım cümleyi iyi okuyun ve arkadaşlarınıza da bu konuda bilgi verin. Farklı bir sorunuz varsa lütfen yorum kısmından not düşün. Kolay gelsin.

11 yorum

  1. Abi ben mağdurum diye yazdın sağolasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bilgili Bey kendini öyle hissetmene gerek yok.Birçok arkadaş bu konuda bilgi bekliyor.Herkese faydalı olsun.Blogumun ismi Guney59 Paylaşım ismine layık olsun.

      Sil
  2. Selamlar Ben Bloguma Adsense Hesabını bağlamama rağmen bloga yerleşimden adsense reklamı eklerken "adsense hesabını ayarla diye bi hata alıyorum ne yapmam gerekıyor ? Cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Burak Kahveci
      Blog yerleşim> blog kayıtlarında Adsense reklamları kutusunu işaretleyin
      Kazançlar sekmesine tıklayın > sağ üstte reklamları göster seçeneğini aktif edin.

      Sil
    2. Blog yerleşim> blog kayıtlarında Adsense reklamları kutusunu işaretleyin
      Kazançlar sekmesine tıklayın > sağ üstte reklamları göster seçeneğini aktif edin. Dİyosunuz ama böyle bı yer yok bloggerda

      Sil
  3. → Yerleşim → Blog Kayıtlarına tıklayın → Kayıt arasında reklam göster kutusunu işaretleyin ve blogunuzu kaydedin.
    → Kazançlar sekmesine tıkla → Blog’da resklam göster evet olarak işaretleyin
    demıssınız ama böyle bır yer gorunmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ayşegül Kökmen,
      hanım merhaba aşağıda verdiğim linki ve videoda nasıl yapıldığığını anlatıyorum inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/05/adsense-reklamn-blogda-calstrma.html

      Sil
    2. hocam hepsını yaptık ama adsenseye kayıt olurken gırdıgım sıtenın yerıne blog adresımı kaydettıremıyorum o zamanda hesabım onaylanmıyor

      Sil
    3. @Ayşegül Kökmen;
      Hanım Adsense için giriş yaptığınızda Adsense bu site sizin mi diye onay ister.Siz site veya blog girişi yapmıyorsunuz.Zaten o anda bulunduğunuz blog hasabınızla giriş yaptığınız için o blogun URL yani blog linki karşınıza geliyor.Siz farklı bir blog linki yazmaya çalışırsanız doğal olarak kabul etmez.Konuyu bana resimleyin açıklamalı gönderirmisiniz.
      Nereye göndereceksiniz.Sağ tarafda sidebar üstünde ilk gadgeti açın Ücretsiz blogunu kur yazan yer orda Guney59 forum yazısına tıklayın.Yeni bir konuya tıklayın burada resim kod herşeyi ekleyebilirsiniz.

      Sil
  4. Selamunaleyküm reis, ben blogum için Adsense başvurusu yaptım ve onaylandı. Ancak blogumu Adsense Sitelerim kısmına eklemeye çalıştığımda "siteler Url olarak eklenemez" hatası ile karşılaşıyorum. İnternette çözümünü aradım ancak hiçbir çözüm bulamadım, lütfen yardım et :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.S. Kazançlar sekmesine tıklayın, Tüm istenen bilgileri tam verdi iseniz açılmaması için neden yok. Açılan sayfada "AdSense hesabına geç" yazan linke tıklayın. Hesap bilgileriniz gelecek giriş yapın. Açılan sayfada, Web siteniz ve alt kısmında blog url'niz görülecek. Bu satırı okuyun ve uygulayın "Kolay kurulum için barındırma hesabınızı AdSense hesabınıza bağlayın. Devam etmek için "İlişkilendirmeyi kabul et"i tıklayın. İlişkilendirme tamamlandıktan sonra barındırma hesabınıza yönlendirileceksiniz."
      Bu aşamadan sonra hatalı bilgi girişi yapmadı iseniz artık Adsense widgeti eklendiğini bildiren mesajı görmüş olmalısınız.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.