Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Adsense Hesap Onay Hataları

Blogger, Blogspot uzantılı Blog’unuzu yeni açtınız veya uzun zamandır Adsense hesabınız onaylanmadı iletisini görüyor, Adsense reklamları...

...
Sizin için hizmet vermeye hazırız
Blogger, Blogspot uzantılı Blog’unuzu yeni açtınız veya uzun zamandır Adsense hesabınız onaylanmadı iletisini görüyor, Adsense reklamlarınızı başlatamıyorsanız bu yazımı okumaya devam edebilirsiniz. Google Adsense yayıncı kimliği ile ilişkili olan hesap onaylanmadı bildirimi blogunuzda kazançlar sekmesinde şu şekilde görülür.
Resim 1 : Google Adsense yayıncı kimliği ile ilişkili olan hesap onaylanmadı

Google Adsense yayıncı kimliği iletisi
Yukarıda resimde görülen Adsense onayının verilmemesinin birçok nedeni vardır.Bu nedenleri aşağıda inceleyeleyerek blogunuzla uyumsuzluk sağlayan kısımları tespit edebilirsiniz.
1. Blog’unuzun sizin olduğunu, Web Yönetici Araçlarında doğruladınız mı ?
Blog’unuzun Web Yönetici Araçlar'ında doğrulanması Dinamik ve Klasik Bloglar için farklılık gösterir.
→ Blogunuzu ilk kurduğunuzda, blog teması Dinamik olarak karşımıza çıkar.
Dinamik Blog da Web Mülkünüz otomatik olarak atanır. Tekrar Web Mülkünüzü girmenize gerek yoktur. Google Blog hesabınızı, Google Adsense ve Google Analistik ile entegre ettiğinizde hesablarınız birleştirilir.
Sonuç olarak Web Yönetici Araçların da, Web Mülkünüz aktifdir. Blogunuza eklenen kod sayesinde verilerinizi Google Analistik'den görebilirsiniz. Google Adsense ile hesaplarınızı aktifleştirebilmeniz için açılan forumu doldurup onay bekleyebilirsiniz.
Kısa zamanda onayınız gelecektir. Birkaç yazınız varsa, reklamlarınız hemen başlayabilirde.
2. Klasik blog, Dinamik blogdan farklıdır. Web Mülkü kodunu, Google Analistik’e giriş yaparak ilgili formu doldurup kabul ettikten sonra, blog şablonunuza ekleyerek blogunuzun size ait olduğunu iddia edebilirsiniz.
→ Web Mülkü'nüzü eklemediğiniz sürece, Google Adsense ve Google Analistik verilerini almanız, reklam göstermeniz mümkün olmayacaktır.
→ Kazançlar sekmesinde devamlı aynı iletiyi göreceksiniz. Adsense’nin sizi onaylamadığını düşüneceksiniz. Aslında sizin eksik yapılandırmanız sonucu onaylanmadığını düşünmeniz, doğruyu anlamanıza yeterli olacaktır.

3. Google Adsense için çok önemli olan ve sizinde bu proğram polikalarını bilerek  uymanız ve kabul etmeniz gerekir.
Bu 5 kural nedir ?
1.Kendi reklamlarımı tıklamayacağım ve başkalarını da bunu yapmaya teşvik etmeyeceğim.2.Pornografi dahil, yetişkinlere uygun içerik barındıran sitelerde reklam yayınlamayacağım.3.Telif hakkı kapsamına giren malzemelerin dağıtımını yapan sitelerde reklam yayınlamayacağım.
4.Şu anda bir Google AdSense hesabım yok
Hesabınız varsa burayı tıklayın..
5.Reklamları tıklamaya teşvik eden öğeler içeren sitelerde reklam yayınlamayacağım6.Program politikalarını okudum, kabul ediyorum ve bu politikalara aykırı hareket edilmesinin, reklamların veya hesabın kalıcı olarak devre dışı bırakılmasıyla sonuçlanabileceğini biliyorum.
Hemen alt sekmede sizi uyaran bir bilgi göreceksiniz. Sizi uyaran bu bilgi altı no’lu maddede görülmektedir okuyun lütfen. Bu çok önemli bir bilgidir. Bu kurallara uymadığınızda, Google Adsense proğram politikalarını ihlal etmiş sayılırsınız ve artık hiçbir zaman Google Adsense’i kullanamazsınız. Hatta ihlallerinizin aşırı derecede olması halinde, Google hesabınız, dahi devre dışı bırakılabilir.
Yeni blog kuran blogcular için bazı terimlerin kısa açıklamaları ;
Web Mülkü Nedir :
Web Mülkü, Blog’unuzun size ait olduğunu Google’a bildiren ve birçok verinin alınabileceği bir JavaScript kodudur.
Web Mülkü Nereden alınır :
Web Mülkü, Google Analistik sitesinden alınır.Bağlantıya tıklayarak Web Mülkü’nüzü almaya başlayabilirsiniz.Açılan pencerede Oturum aç sekmesine tıkladığınızda Google hesabınızla hemen açılacaktır.
Web Yönetici Araçları Nedir :
Webmastır’ların kullanılımına sunulan birçok verilerinizi görebileceğiniz, hatalı URL’lerinizi düzeltebileceğiniz kapsamlı bir Google ürünüdür. Site haritanızı, Dizin durumunuzu, site sağlık ve optimizasyon işlemlerinin yapıldığı en önemli araçtır.
Blog kullanıcılarının elinin altında olması gereken en büyük servisdir.Kesin kullanmanızı tavsiye ederim. Web Yönetici Araçları’na giriş için tıklayın. Açılan pencerede oturum aç ile giriş yapabilirsiniz.
Google Analistik Nedir :
Site Analiz bilgilerinizi, detaylı inceleyabileceğiniz Google sitesidir.
Google Analistik’ e sitenizi nasıl ekleyeceksiniz ilgili bağlantıdan öğrenin.
Kazançlar sekmesi Nerededir :
Blog panelinize giriş yaparak Kazançlar sekmesine tıklayın.

Blogunuz için faydalı olan birçok yazıyı aşağıda verdiğim linklerden okuyabilirsiniz.Yazıların bir kısmı resimli ve video’lu anlatımlardır faydalanmanızı öneririm. Ayrıca aradığınız tüm konuları sağ tarafda, açılan menüde kategori sekmesininde muhtelif başlıklarlar altından ulaşabilirsiniz.
Adsense ile ilgili tüm konular
Google Analytics ile ilgili tüm konular
Blog eğitim videoları ile ilgili tüm konular
Bloguna imza ekle
Google dökümanlar ile ilgili tüm konular
FeedBurner ile ilgili tüm konular
google plus ile ilgili tüm konular
Adsense hesabını aktifleştirme  ile ilgili tüm konular
Adsense hakkında bilgiler
Arama motoru optimizasyonu  ile ilgili konular
Blog site haritasını nasıl oluşturacaksınız
Blog URL hataları hakkında
Blog SEO için yapılması gerekenler
Blog Yazar ve Yönetici nasıl eklenir
Blogunuzda Adsense ihlali yaşadıysanız alternatifler
Blog açılış hızınızı kontrol edin ve düzenleyin
Blogger telif hakkı ve DMCA hakkında bilinmesi gerekenler
Blogunuzu yedeklemeyi öğrenin
→ Blogger Blog yazar hataları
Blog yazarları için 20 altın kural nelerdir
Blog yorumlarını cevaplama hataları nelerdir
→ Arama motorlarına profilinizi nasıl göstereceksiniz
→ Blogunuzu yeni açtınız ilk yapılacak işlemler
Acemi blog kurulumu
Blog nasıl kurulur yapılacak işlemler nelerdir
Yukarıda verdiğim kitap değerindeki bilgileri incelediğinizde sizde artık tam bir blogcu olmaya başladınız demektir. Blogumda birçok bilgi mevcuttur. Arama kutusuna kısa kelime yazarak tüm bilgileri listeleyebilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin diyorum. Sorularınızı lütfen ilgili yazı linki altında belirtin.


Yeni Adsense arayüzünü inceleyelim

36 yorum

  1. İyi günler Adnan Bey ben adsense basvurdum ve bana bu mesaj geldı Google AdSense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için AdSense başvurunuzu kabul edemiyoruz.
    Bide adsense kaydoldum o kaydı sılıp yada bılgılerını degıstıre bılıyormuyuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emre Dallı
      Bey kaydı silerseniz al baştan işlem yapmanız gerekir.Google ürünlerini sil tekrar al gibi kullanmanız size zarar verir. Yazıda size neden reklam vermediği ve nedenleride yazması gerekir.Yukarıdaki yazıda bunlar anlatılıyor.Bağlantılarda birer yazıdır.İncelediğinizde blogunuzun yapılandırılmamış yerleri olabileceğini düşünerek hareket etmeniz Adsense onayını hızlandıracaktır.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Adnan Bey ayrdımınız için

      Sil
    3. @Emre Dallı
      Bey, Birşey değil. Yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil
    4. selamun aleykum benim hesap testi yapiyorum olmyor ama hesabimda hic para yok $0.xx var onu yapyrm olmyr yardimci olurmusunuz

      Sil
    5. bekir eritmez;
      AS. Hesap testi nedir anlamadım.Hesabınızda reklamlarınız aktif ise ayarlardan banka hesap ve ödeme biçimini yapılandırmanız lazım.Konuyu tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.Reklamlar uzun zamandır var ise hesabınızda para birikir.Kişisel ayarlarınızdan ne kadar olduğunu görürsünüz.

      Sil
  2. Merhabalar, bende şöyle bir uyarı veriyor:
    "Sayın Kullanıcımız,
    Karşılama e-postamızda belirttiğimiz gibi, AdSense kodunu sitelerinize yerleştirmenizin ardından AdSense başvurunuz üzerinde ikinci bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Bu incelemenin sonucunda, aşağıda belirtilen ihlaller nedeniyle hesabınızı onaylamadık:
    Sorunlar:
    - Site, Google politikalarıyla uyumlu değil."

    Bunun için ne yapmalıyım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @B. B. E.
      Merhaba, yukarıda çerçeve içinde 6. madde Google içeriklerini anlatan bir yazı.Ayrıca birçok nedeni de olabilir.Blog yazarları için hazırladığım ve Google Kriterlerini kapsayan şu yazımı inceleyin lütfen.İçeriklerinizde yazı anlatımına ters olan kısımları not alın ve blog içeriklerinizi düzenleyin.Son şeklinden sonra yeniden değerlendirme isteğinde bulunabilirsiniz.

      Sil
    2. Pardon link vermemişim!
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-yazarlar-icin-20-altn-kural.html

      Sil
  3. Adnan bey öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Blog adresim şu: http://portreteknigi.blogspot.com/2013/10/portre-cizim-teknikleri-ve-siparis.html

    Bana adsense den şöyle bir mail geldi ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim. Başarılar dilerim.

    Yetersiz içerik: AdSense onayını alıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmek için sayfalarınızda, uzmanlarımızın incelemesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.

    Bu sorunu gidermek için lütfen aşağıdaki önerileri inceleyin:

    - Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
    - İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
    - AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
    - Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bu, ana sayfa olmak zorunda değildir, ancak AdSense reklam kodu dışında içerik barındırmayan test sayfaları onaylanmaz.
    - Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
    - YouTube videolarınızdan para kazanmak istiyorsanız, lütfen YouTube'dan para kazanma programına (http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?&answer=2490020) başvurun. Yalnızca video içeren blogların ve web sitelerinin onaylanmayacağını unutmayın.

    Siz gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra başvurunuzu yeniden incelemekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Harun Demirayak : Bey merhaba;
      Çok güzel bir başlangıca imza atmışsınız tebrik ederim.Ancak blog yazılarınız çok az.Arşivinize baktığımda 2 yazınız mevcut.Bu yazılardan ana sayfada görülen sadece resimden ibaret. Bu resimleri anlatan birkaç parafraf yazı yazmanız gerekir.Arama motorları resimleri okuyamazlar.Resim özelliklerinde resim açıklamaları yazmanız gerekir.Size yapılan açıklama karşılı bunlardan ibaret.Adsense'i bir şirket olarak düşünün ve blog'unuza baktığında okuyabileceği hiçbir yazının olmadığını reklamverenlere önerebileceği bir şey olmadığını göreceksiniz.Yani bir ürün sergilediniz ama açıklama ve anlatım eksik.Bu yazıyı arama sonuçlarında hangi isim altında gösterebilirler.Gösteremezler.Herhalde söylediklerimden biraz birşeyler çıkardınız.Bazı yazılarımı okuyun ve en az 30 yazı açıklamalı ve resim özniteliklerini kullandıktan sonra yeniden başvurun. Şu anda çok erken başvurmussunuz.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil
    2. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Ne yapmam gerektiğini daha iyi anlamama yardımcı oldunuz. Umarım sizi takip eden arkadaşlarada faydalı olur. Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
      Başvurum sonuçlanınca tekrar bilgi vereceğim.

      Sil
    3. @Harun Demirayak : Bey merhaba,
      Konuyu araştırarak bilgi almanız çok güzel bir yaklaşım.Evet takip eden arkadaşların birçoğunda reklam görülmeye başladı.Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. sanat bir ayrıcalık ve özelliktir.Her zaman saygımız sonsuzdur.Yapmak istedikleriniz güzel olgular.Başarılar dilerim.Sonucu bekleyeceğim.

      Sil
  4. Ben hesabımı açtım ve bu uyarıyı alıyorum ne yapacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz ?

    AdSense'e hoş geldiniz
    Hesabınızın tamamen etkinleştirilmesi için yalnızca bir adım kaldı.
    Aşağıdaki düğmeyi tıkladığınızda yapmanız gereken bu son işlemler için size yol gösterilir:

    Bir reklam birimini başarıyla oluşturdunuz
    Reklam kodunu http://www.youtube.com/channel/UCaqd4BFPz8i4Jgp-sNEVc1A adresine yerleştirin

    Bundan sonraki işlemleri biz yaparız.
    Son adımlarınızı da tamamladıktan sonra arkanıza yaslanıp rahatlayabilirsiniz. Son adımda hesabınızın tamamen etkinleştirilmesi için biz de çalışmalarımıza başlayacağız. İşlemi tamamladığımızda, bunu size bildiren bir e-posta göndereceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Arda Karamustafaoğlu :
      Bey merhaba ; Ben hesabımı açtım derken hangi hesabı açtınız yazmamıssınız. Büyük ihtimalle blog açtınız.Youtube veriğiniz link şu ismi gidiyor. ( RdKaramE) Sizin Youtube kanalınız ise bu (Arda Karamustafaoğlu) burda bir terslik var. Blog açtı iseniz blog ile Google profiliniz henüz yok.Adsense bu kodu size nasıl verir? Google Plus'a yeni katıldı iseniz tamam sorun yok. Ancak Blog'unuz şu anda blogger.com yönlendirmeli.Youtube kod eklenmesi gerektiğini ilk duydum.Siz ne açtınız nereye ne için başvurdunuz tam açıklama yaparsanız sevinirim.

      Sil
  5. İyi günler Adnan bey ben her türlü html düzenini gerçekleştirdim blogda da elimden geldiğince özgün yazılarla içerik ekledim fakat adsense kaydımı yapamıyorum (yayıncı kimliğiyle ilişkili olan hesap onaylanmadı.) yazısı hala başıma bela ne yapmam gerekir şimdiden cevabınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Samed Kundak
      Bey merhaba, video, tv dizi, filim açıklama yazıları bir yerden alıntı olarak yazılır.Adsense kural ihlallerinin bir maddesinde yer alır.Bu nedenle reklam açmamış olabilirler.Blog konusu değişmenzi tavsiye ederim.Reklam verdiklerini de kapatıyorlar zaten.

      Sil
  6. Adnan Bey , benimde bir oyun inceleme sitem var 2 kez basvurdum ve yetersiz icerik hatasi aldim sitemde az icerikde yok neden olabilir cevabinizi bekliyorum tesekkurler sitem; http://bedavaoyunkodu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Adnan Bey Benimde adsense basvurularinda yetersiz icerik maili almak basimi belaya soktu. Tam 2 kez basvurdum ama yetersiz icerik hatasi aliyorum cevreme bakiyorumda 2 alinti yazi ile adsense aliyolar acaba benim sitemde bir problemmi var yardimci olursaniz mutlu olurum tesekkurler sitem ; http://bedavaoyunkodu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bedava Oyun :
      Blog'unuzda gezdim dış bağlantılarada baktım.Ancak bir hata göremedim.Blogu ne zaman kurdunuz.Yaklaşık 6 aylık bir süre olduğunu biliyorum.Bazı hizmetlerde Adsense değişiklik yaptı.Hizmet politikalarını bir inceleyin.Ayrıca ne kadar içeriğiniz var Arşiviniz olmadığından göremedim.İçerik bol olmalı.Reklamverenler için cazip bir içerik yapısı olamlı ki reklam için talep olabilsin.Aynı oyun konusunda diğer arkadaşımda bayağı bekledi ve sonuçda reklam aldı.Mümkün olduğunca yönlendirmeli linkten kaçının.Birde yönlendirdiğiniz linkler intro açılışı, reklam açılışı, adult diğer sitelere sakın yönlendirme yapmasın.Mutlaka bağlantı verdiğiniz linkleri test ettikten sonra içeriği yayınlayın.

      Sil
  8. Merhaba,
    google mülk ve diğer tüm analitik işlemlerimi yaptım, ancak 6 aydır değişmeyen bir mail var,
    İçerik için AdSense başvurunuz hâlâ inceleniyor. Hesabınız tamamen onaylanana veya reddedilene kadar yalnızca boş reklamlar göreceksiniz. Daha fazla bilgi edinin.
    Başvuruyu iptal edip tekrar da başvuru yapamıyorum ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hazel Çelik ;
      Hanım blogunuza yeni sistem de reklam kodu eklemeniz gerekiyor.Reklam kodunu kanaçlar sekmesine girip reklam kodu alarak gadget şeklinde eklediniz mi? Bunları yapmadı iseniz bu mesaj ekleyene kadar devamlı görülecektir.Bu 1. aşamayı geçtiğiniz ancak reklam kodu eklemediğinizden dolayı reklam veren ve Adsense blog verinizi görememsi sonucu onay vermemeisnden kaynaklanıyor.Reklamları ekledikten sonra o kısımlar boş görülür ve bu reklam kodlarını onay gelene kadar silmememiz ve değitirmememiz lazım.Bu aşamada tekrar başvuru yapmayın zaten.1. aşamayı zaten geçmişsiniz.Bu nedenle başvuru yeiden kontorl anlamı demektir.Buda süreyi uzatacaktır.6 ay olması süreyi tamamlamanız anlamaına gelir.

      Sil
  9. İyi günler Adnan bey
    Ben yeni blogum icin adsense başvurusu yaptım ve 15 20 dakika sonra şöyle bir ileti geldi

    Sayın Kullanıcımız,

    Google AdSense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu incelerken, hesap bilgilerinizin yakın zamanda onaylanan ve prowen***@gmail.com ile ilişkili bir AdSense hesabıyla eşleştiğini fark ettik. Politikalarımız birden çok hesaba izin vermediğinden yeni başvurunuzu şu anda kabul edemiyoruz.

    sevketaydin**@gmail.com adresini onaylanmış hesabınıza giriş e-posta adresi olarak eklemek isterseniz, aşağıdaki adımları izleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

    1. www.google.com.tr/adsense adresine giderek prowenqov@gmail.com ile ilişkili AdSense hesabında oturum açın.
    2. "Ana Sayfa" sekmesinde, sol taraftaki gezinme çubuğunda bulunan "Hesap ayarları" bağlantısını tıklayın.
    3. "Hesap ayarları" sayfasında, sayfanın alt kısmında bulunan "Erişim ve yetkilendirme" bölümüne gidin.
    4. "Oturum erişimine sahip kullanıcılar"ın altında, sevketaydin**@gmail.com adresini girin ve "Davet Et"i tıklayın.

    sevketaydin52@gmail.com adresini giriş e-posta adresi olarak hesabınıza davet ettikten sonra, lütfen bu adrese e-posta daveti gönderilip gönderilmediğini kontrol edin ve bu yeni giriş e-posta adresini eklemek için talimatları izleyin.

    prowenqov@gmail.com adresini kullanarak onaylanmış hesabınıza erişemezseniz, lütfen https://support.google.com/adsense/bin/static.py?hl=tr&ts=2594929&page=ts.cs adresinde bulunan giriş sorun gidericimizdeki adımları izleyin. Bu işlemle hesabınıza erişememeniz durumunda, bizimle iletişim kurma seçeneği görüntülenir. Ardından istediğiniz giriş e-posta adresiyle hesabınıza erişebilmeniz için sizinle birlikte bir çalışma yaparız.

    Böyle bir yanıt geldi prowen***@gmail.com'a adsense sitesine girip giriş yaptım ve karşıma hala onaylanacak bir adsense hesabı geldi. Tam olarak bu gmail hesabı hangi siteme ait bilemicem ve adsense cevap yazana kadar böyle bir hesabımın olduğunu unuttum. Şimdi bu adsense hesabı benım diğer siteme bağlı ile ne yapmam gerekli acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın:
      Bey. merhaba bu çok kolay bir uygulama.Yazının çokluğu kafanızı karıştırmış olmalı. Her iki emeil hesabı ile şu linkten giriş yapın bakalım hangisini kabul edecek.Her ikisinide kabul ederse.Her iki email için girdiğini hesaptan adsense girişi yapın yazıda anlatılan gibi diğer emaile yetki verin.Bunu çapraz olarak her iki bloga uygulayın.Adsese yeni site arayüzünde sağ üst dişliden giriş yapabilirsin.

      Sil
    2. Erişim ve yetkilendirme kısmına tıklayınca ana sayfaya atıyor. yani dediğini tam olarak yapamıyorum.s

      Sil
    3. Şahan bey, şu anda sunucularda herhalde çalışma var geri bildirim de çalışmıyor.Biraz bekleyin lütfen.

      Sil
    4. Hala aynı şekilde haberiniz olsun bu arada Hesab>site yönetimi'nde aklindaki.blogspot.com blogum yazıyo bu hesap ona ait olduğunu anladım ve bu arada sanırsam siteye reklam kodu eklemediğim icin beklemiş olabilir mi bu bu kadar bundan sonra ne yapmamı ön görürsünüz yardım ederseniz iyi olur :D

      Sil
    5. Reklam kodu Adsense ve reklamverenlerin sitenizi izlemesi için konulması gereken bir uygulamadır.Size daha önce reklam kodunuzu koymanız gereken bir yazı gelsi ise hemen reklam kodunu eklemeniz gerekirdi.Yeni koyduysanız beklemek gerekiyor.

      Sil
  10. http://kutuphanecafe.blogspot.com/

    yukarıda kendi blog adresimi verdim. kazanç kısmında aldığım hata ise

    The account associated with publisher ID ca-pub-4732605332671711 has been disapproved. Learn more ( kısacası onaylanmadı )

    bir türlü de onaylayamıyorum. uzun zamandır öylece duruyor. aynı zamanda adsense gatgeti de ekleyemiyorum ne yazık ki. sürekli hataları düzeltin diye bir yazı çıkıyor. bir yardımcı olursanız çok sevinirim kolay gelsin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @A kadir Dogan ;
      Bey merhaba, Adsense kuruluşunu reklam dağıtımı yapan para kazanan ve kazandıran bir şirket olarak görürseniz. Şirkete başvuran kişi de yeterli değilse şirket bu kişiyi kabul etmez düşüncesinden hareketle; Blog yapılandırmanız Adsense başvurusu için gereken web yayınları ile ilgili verileri oluşturup oluşturmadığını bilmek gerekiyor.Burada size reklam verilsede blog yapılandırmasından dolayı para kazanamazsınız ve kazandıramazsınız.Konuya böyle bakın lütfen.Blog'unuz yeni ve birçok eksiği okuyarak araştırarak hataları bulup düzelterek bir yere getirdikten sonra Adsense başvurusu yapmak gerekir.Bu durum hepimiz için geçerli bir olgudur.Sadece size maledilen bir durum değildir.Yanlış değerlendirmeyin lütfen.Zaman araştırma, tıklanma gibi süreçler için bir zaman gerekir.Adsense onaylanmadığı için gadget ekleyemiyorsunuz.Eklesenizde reklamlar görülmez zaten.Umarım anlattıklarım sizi kırmaz.Ama bunları gözmezden gelmek kendimizi altadmaktan başka birşey olmaz.Bu nedenle çık açık bir şekilde konuyu size yazmak istedim.

      Sil
    2. öncelikle çok teşekkür ediyorum. cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz ve zamanınızı cevap yazmaya ayırdığınız için. benim asıl amacım sadece blog açıp paylaşım yapmaktı. kesinlikle para kazanayım diye bir derdim yoktu açıkçası. bloğumun çok eksiği vardı bir haftadır onları düzenlemekle uğraşıyorum. ve daha da baya bir eksiğinin olduğunun farkındayım tam bir blog olabilmesi için en az bir ay daha uğraşmam gerekeceğini biliyorum. bu tip şeylerden az biraz anlarım çünkü ben bilgisayar öğretmenliği okudum. html ve php den anladığımı söyleyebilirim. bloğumu güzelleştirmek için hangi sayfalara girsem ilk öncelikleri adsense oluyordu. bende merak ettim acaba benimkinde niye böyle bir sıkıntı var diye. 1 yılı dolduracak neredeyse açalı bu sorununun olduğunu biliyordum ama hiç de düzeltmek için uğraşmamıştım.nadasa bırakmıştım. şimdi tekrar geri dönüp aktif kullanmaya başladım. bu sorunu da çözsem daha güzel olur diye düşündüm hocam

      Sil
    3. @A kadir Dogan ,
      Bey merhaba öğretmen olmanıza sevindim.Kodlar konusunda bilgi sahibi olmanız nedeni ile bir haftada tüm işlemleri yapabilirsiniz.Şu aşamada Adsense'i unutun.Blogger yapılandırma, tema, özgün içerik ve ayarlar ile uğraşın şeklinde önerirm olur.Size faydalı ve yol gösterecek yazılar menüde mevcut.Blogger ayarlar, blogunu kur, tema tasarım, temalar falan gibi.Benim düşüncem Blogger yapısına henüz alışamadınız.Yoksa 2 günde yapabileceğinize inanıyorum.Belirli bir yapılandırmadan sonra irtibatta olalım.Adsense için ben size başvurmanız gereken zamanı söylerim.Görüşmek üzere kolay gelisin teşekkür ederim.

      Sil
    4. değerli hocam. adsense işini halletim az önce o onaylandı. dediğiniz gibi blogger biraz yabancıyım doğrusu. çünkü genelde websitemi Macromedia Dreamweaver ile yapıyorum ve öyle şeyler de olmuyor tabi. kodlarda neyin nerede olması gerektiği büyüklü-genişlik-uzunluk vs kendim el ile ayarlayıp küçük bir kod ile bağlayabiliyorum. ama burada gatget eklediğimde birbirinin üzerine kayabiliyor veya göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşabiliyor. hocam vaktinizi alıyorum ama kabul ederseniz hangi şablon ve gatgetler olsa iyi hangileri gereksiz yada olmasa da olur türünden bir öneri sunabilir misiniz acaba bana. konu başlığının şuan yazdıklarımla alakalı olmadığı içinde sizden çok özür diliyorum

      Sil
    5. @A kadir Dogan;
      Bey merhaba, Adsensenin onaylanmasına sevendim.Çok güzel.Ancak yinede diğer ayarlar farklı konular.Web araçları seo gibi.Dreamweaver kullanmak herkesin yapabileceği bir işlem değil.Ancak tasarım için uzun çalışma yapmak ve tsarım için birçok ölçüleri hazırlamak bilmek lazım.bence bu kadar zaman kaybetmeyin.Hazır blogger wordpress alt yapılı temalar var.Tasarımını inceleyip yayınladığım temalara bakın.Tasarımcının sitesinde de birçok tema mevcut.Birini beğenip yapılandırın.yapılandırma hakkında açıklamalar mevcut.Siz çok kısa zamanda yapabilirsiniz.Çok büyük tema kullanmayın.2 sütun, 3 alt sütun açılır menü ve statik bir başlık yeterli olacaktır.
      Örnek benim kullandığım klasik wordpress alt yapılı bir tema örneği. http://adnanguney.blogspot.com.tr/ buna benzere bir tema kullanabilirsiniz.lütfen hiç sorun değil.rahatlıkla en yakın yazıya yazabilirsiniz.

      Sil
    6. MRB DEĞERLİ HOCAM GENE BEN :)

      http://kutuphanecafe.blogspot.com.tr/

      bloğumun son haline vaktiniz varsa şayet, bakmanız mümkün mü acaba daha düzenlemem gereken birkaç yer daha var özellikle etiket kısımlarını falan ama bir yorum yaparsanız çok sevinirim.

      kolay gelsin yardımlarınız ve önerileriniz için de çok teşekkür ederim...

      Sil
    7. @A kadir Dogan; Merhaba, güzel olmaya başlamış.Kısa zamanda daha iyi olacaktır.Zamanı geldiğinde oluşumlar bittiğinde gerekli olan yapılır merak etmeyin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.