Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yeni Blog Yazar Hataları

Blogger Blog kullanıcısı olarak, Blogunuzu yeni açtınız. Aşağıda yazdığım birkaç ipucunu kesin uygulamanızı tavsiye ederim. Google aramala...

...
Blogger Yazar
Blogger Blog kullanıcısı olarak, Blogunuzu yeni açtınız. Aşağıda yazdığım birkaç ipucunu kesin uygulamanızı tavsiye ederim. Google aramalarında blogunuzun çıkması, Endexlenmesi bu basit yönergeleri uygulamanız ile ilgilidir. İncelediğim Blogların çoğunda halen bu hatalar yapılmaktadır. Blogunuzun tasarımı size çok güzel gelebilir. Ancak başarıya güzellik ile ulaşmanız mümkün değildir. Blogunuza emek veriyor, zaman ayırıyorsunuz. Neden, daha iyi bir konumda olmasın? Okuyucu sayınızın çoğalması ve Google aramalarda üst sıralarda gözükmek herhalde zevk alacağınız bir uygulamadır.

Yazarların dikkat etmesi gereken konular :

1. Blogunuzda yazdığınız yazılarınızda başlıklara kesin önem verin.
Örnek : BLOGGER YENİ BLOG YAZAR HATALARI” bir başlıktır.
Bu başlık büyük harfle yazılırsa, Google Web Kalite Yönergelerinde, olur görmeyeceği gibi Endexlenmesi de beklenemez. Hadi endexlendi diyelim arama sıralarında en altta yer alır. Bu da okuyucu kitlenizi zayıflatacağı anlamına gelir.
Doğru olan :Blogger Yeni Blog Yazar Hataları” tarzıdır. Her harfin büyük olmaması gerekir ancak bizde vurgu olsun diye bu tarzı kullanmaktayız. Sonuç olarak bu yazılan bir link dönüşümü sağlamakta ve Google aramalarda çıkmaktadır.
2. Yazılarınızı yazdıktan sonra mümkün olduğunca okuyun ve düzeltin.

3. Yazılarınıza vereceğiniz link bağlantılarının, açılır olduüunu kontrol edin.

4. Yazılarınızda, kesin bir görseli baş kısma koymaya çalışın. Paylaşımlarda yazınızla beraber resim de çıkacaktır. Konuya en iyi örnek popüler yazılarınızdaki resimli ve resimsiz görsellerin görüntüsüdür.

5. Bir yazı yazdınız ve YouTube den video yüklediniz. Bu şekilde yayınladığınızda, yazınızda resim çıkmayacaktır. Videonun konusu ile ilgili en başta bir resim, altta yazı ve en altta video kaydı en doğal görünümdür.

6. Yazılarınıza eklediğiniz resimlere, resimlere tıkladığınızda özellikler kısmına resim açıklamasını yazın. Bir alt kutuya da farklı bir açıklama yazabilirsiniz. Google img. resim taraması yaptığını ve bu görsellerle sitenize, blogunuza okuyucu çektiğini unutmayın.

7. Yazınızdaki konuya bağlı olarak, etiket yapılandırmasını kesin kullanın. Google aramalarının, kelime öbeklerinden oluştuğunu hatırlatmak isterim. Aramalarda yazılan kelimelerin, başta yada sonda olması önemli değildir. Blog yazınızın içeriği ile uyum sağlıyorsa kesin yazınız, Google aramalarda ön plana çıkar.

8. Yazdığınız yazıyı Sosyal Medyada ilk siz paylaşın. Paylaşım için benim önereceğim araç AddThis sitesinin eklentileridir.

9. AddThis paylaşım yapılandırmasını hem blogunuzda hemde tarayıcınızda kullanabilirsiniz. Diyeceksiniz ki iki tarafta da neden kullanalım? Hemen cevaplamak isterim. Facebook sitesinde Google ile ilgili bir paylaşım görebiliyor musunuz? Aynı şekilde Pinteres gibi Sosyal Medya paylaşımlarında da bu eklentiler yoktur. Herhalde konu şimdi daha iyi anlaşılmıştır.

Blogunuzda AddThis paylaşımını ve Tarayıcınızda AddThis paylaşımlarını verdiğim linklerden inceleyiniz. Linkleri göremiyor musunuz? Linkler yazı içende ki renkli olan kısımlardır. Her biri bir konuya hitap eder ve açıklama içerir.

Her nedense çok okuyucu bu linklere tıklamaz. Ancak yazılara yol gösteren sizi yönlendiren bu bağlantı linkleridir. Yani konu iki paragraf olabilir. Yazılardaki linklerle konu genişletilerek okuyucunun daha fazla bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Sizlere diğer önerim, cümle içinde verilen linkleri pas geçmeyin. Onlar sizi yönlendirerek, konuyu en iyi anlayabileceğiniz duruma getirir. Farklı düşüncelerde görüşmek üzere.

6 yorum

  1. Çok teşekkürler abi. kolay gelsin..bilgilerinizizn devamını bekleriz..zaten hep devam ediyor da :)))selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İbrahim AKKAYA, Çok teşekkür ederim İbrahim bey.Devam...

      Sil
  2. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bir meleğin günlüğü
      Çok teşekkür ederim hanfendi.

      Sil
  3. Abi çok önemli bir şey sorcam ben yeni bir yazı yazdığımda sadece anasayfada konunun başlığını gözükmesini istiyorum.fakat öle olmuyor bir de senin gibi kategori yapamıyorum onu bana anlatırsan gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yusuf anı
      Bey merhaba; Oyuntubem Dinamik Blog'unuz hayırlı olsun. Dianmik blog seçmeniz güzel ir olgu.Kısa zamanda zirve yaparsınız.Menüleriniz baktım.Sayfa açmışsınız.Statik sayfalarda bir yazı yazılır.Örnek Hakkında ve İletişim gibi kalıcı sayfalardır.Bilgi vermek amaçlıdır. Siz sayfa kısmında web yazan kısmı kategori menüsü için kullanmanız gerekir.Bunun içinde şu yazımdaki web için olan kısmı inceleyin lütfen ;
      http://guney59.blogspot.com/2012/01/24sayfalarla-menu-butonu-nasl-yaplr.html
      Görüşmek üzere. Kategoriler menüsünden veya menüdeki Dinamik Blogger yazısına tıklayın tüm dinamik log hakkında yazılanlara ulaşacaksınız.Blog eğitim videolarıda resimli anlatımları destekleyen videolardan oluşur.İnceleyin lütfen.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.