Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google yapay zekası bu Android telefonlara geliyor!

  MediaTek Dimensity 9400, Google Gemini Nano yapay zekasını destekleyecek. İşte detaylar. MediaTek ve Google, güçlerini birleştirerek mobil...

...

 

MediaTek Dimensity 9400, Google Gemini Nano yapay zekasını destekleyecek. İşte detaylar.

MediaTek ve Google, güçlerini birleştirerek mobil cihazların yapay zeka yeteneklerini yeni bir seviyeye taşıyor. İki şirket arasındaki ortaklık sayesinde Dimensity 9400 başta olmak üzere çeşitli MediaTek yonga setleri Gemini Nano yapay zekayı destekleyecek.

MediaTek, Google ile yaptığı iş birliği sayesinde Gemini Nano yapay zeka yeteneklerini kendi yonga setlerine entegre edeceğini duyurdu.

yerlesik-gemini-nano-ai-kullanan-ilk-cihazlar

Gemini Nano, akıllı telefonların internet bağlantısı olmadan metin oluşturma, ses işleme gibi yapay zeka görevlerini gerçekleştirmesini sağlayan Google’ın mini yapay zeka modeli. Son sürümüyle birlikte multimodal desteği kazanan Gemini Nano; metin ve resim gibi birden fazla medya türünü anlayabiliyor.

MediaTek, yeni yonga seti Dimensity 9400’ün Gemini Nano’yu destekleyen ilk çip olacağını açıkladı. Yeni işlemcinin önümüzdeki yıl sunulacak birçok amiral gemisi Android telefona güç sağlaması bekleniyor. Ancak MediaTek, bu özelliğin yapay zeka destekleyen diğer yonga setlerine de geleceğini belirtti.

MediaTek Dimensity 9300+ yonga setinden güç alan Galaxy Tab S10 gibi cihazlar, yazılım güncellemeleri aracılığıyla Gemini Nano desteğine kavuşacak. Bu da cihaz üzerinde yapay zeka yetenekleri konusunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Google Gemini Advanced özellikleri güncelleme

Bu ortaklık, her iki şirketin de gizlilik ve performans avantajları için cihaz üzerinde çalışabilen yapay zeka modellerine yönelik çabalarını yansıtıyor. Gemini Nano ile kullanıcılar; fotoğraf çekebilecek ve görsel ve metinsel anlayışı birleştiren açıklamalar alabilecek. 

 

 

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.