Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome’un sevilen özelliği Android’lere geliyor!

  Google Chrome'un Android uygulamasına görev yöneticisi özelliği geliyor. Artık mobil cihazlarda tarayıcı performansını yönetmek kol...

...

 


Google Chrome'un Android uygulamasına görev yöneticisi özelliği geliyor. Artık mobil cihazlarda tarayıcı performansını yönetmek kolaylaşacak.

 

Google, nihayet Chrome’un Android sürümüne de görev yöneticisi özelliğini eklemeye hazırlanıyor. Bilgisayarlarımızda sıklıkla kullandığımız bu araç, tarayıcı performansını yönetmek için birebir. Neyse ki bu özellik, artık mobil cihazlarda da kullanılabilecek. Peki, görev yöneticisi tam olarak ne işe yarıyor?

Mobil dünyada Chrome tarayıcısını kullanmak oldukça yaygın. Ancak çoğu kullanıcı, birden fazla sekme açtığında veya yoğun kullanımda cihazın yavaşlamasından şikayetçi. Tarayıcıda neyin bu kadar çok kaynak tükettiğini anlamak genellikle zordur. İşte burada görev yöneticisi devreye giriyor.

google-chrome-gorev-yoneticisi-ozelligi-android

Kısaca açıklamak gerekirse, masaüstünde Chrome kullanıyorsanız, görev yöneticisi aracılığıyla hangi sekmenin ne kadar bellek kullandığını görebilir ve performansı optimize edebilirsiniz. Google, bu özelliği Android’de de sunarak kullanıcılarına daha fazla kontrol sunmak istiyor. Artık hangi sekmenin veya uzantının ne kadar kaynak tükettiğini görmek ve gerekiyorsa kapatmak mümkün olacak.

 

Artık Chrome kullanıcıları, tarayıcılarının arka planda neler yaptığını tam anlamıyla görebilecek. Bu sadece tarayıcının performansını optimize etmekle kalmayacak, aynı zamanda batarya tüketimini de azaltacak. Telefonlarda açılan onlarca sekmenin arka planda ne kadar kaynak tükettiğini görebileceksiniz.

Özetle bu özelliğin, tarayıcılarını yoğun kullanan mobil kullanıcılar için hayat kurtarıcı olabileceğini söyleyebiliriz. Google’ın bu özelliği ne zaman kullanıcılarla buluşturacağını söylemek şu an için zor, ancak çok yakında gelmesi bekleniyor. Bu özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.