Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 7 tasarımı tek tuşla Windows 11’e geliyor!

  Windows 7'nin görev çubuğunu, bildirim alanını ve diğer temel arayüz öğelerini Windows 11'e taşımak artık mümkün.   Klasik Window...

...

 


Windows 7'nin görev çubuğunu, bildirim alanını ve diğer temel arayüz öğelerini Windows 11'e taşımak artık mümkün.

 

Klasik Windows 7 arayüzünü Windows 11’e getiren yeni bir mod yayınlandı. Windows 7’nin ikonik görev çubuğu ve Başlat menüsünü birkaç basit adımda en yeni işletim sisteminde kullanabilirsiniz. İşte en yeni Explorer7 aracı.

Explorer7; Windows 7’deki görev çubuğunu, bildirim alanını ve diğer temel arayüz öğelerini Windows 8.1, 10 ve 11’e getiren bir araç. Bu sayede yeni Windows sürümlerinde ikonik arayüzü kullanmak mümkün oluyor. Ayrıca tanıdık görünüme de geri dönebiliyorsunuz.

Proje henüz beta aşamasında olsa da, ilk izlenimlerin başarılı olduğunu söylemek mümkün. Windows 7 görev çubuğunu başarılı şekilde yeni nesil Windows’lara taşıyan araç, temel işlevlerde sorun çıkarmıyor. Simgeler doğrudan görev çubuğuna yerleştiriliyor ve Başlat menüsü ise sol alttan açılıyor.

Tabi Explorer7’nin bazı sınırlamaları da bulunuyor. Örneğin, Windows 11 için geliştirilmiş UWP uygulamalarının Windows 7 arayüzünde çalışmadığını belirtelim. Ayrıca görev çubuğunun çoklu monitörde desteklenmediği görüldü.

Proje GitHub üzerinde aktif olarak geliştirilmeye devam ediyor. Hatalar giderildikçe ve daha fazla işlevsellik yüklendikçe, Explorer7’nin de daha verimli çalışacağını söylemek mümkün.

windows-11-fat32-boyut-sinirini-kaldiriyor

Ayrıca Start11 ve WindowsBlinds 11 olmak üzere başka alternatifler de bulunuyor. Start 11 30 gün ücretsiz kullanım sunarken, WindowsBlinds 11 27 Dolar karşılığında temayı tamamen değiştiriyor

 

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.