Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft, filmlere konu olan nükleer santrali yapay zeka için aldı!

  Three Mile Island nükleer santrali Microsoft yatırımıyla yeniden canlanacak. Yıllardır kapalı olan santral, yapay zekaya güç verecek. Micr...

...

 

Three Mile Island nükleer santrali Microsoft yatırımıyla yeniden canlanacak. Yıllardır kapalı olan santral, yapay zekaya güç verecek.

Microsoft, veri merkezleri ve yapay zeka çalışmalarının enerji ihtiyacını karşılamak için Three Mile Island nükleer santralinden elektrik sağlayacağını duyurdu. Constellation Energy tarafından işletilen ve 1979 yılındaki nükleer kazanın ardından kapatılan santral, 2028 yılında Crane Temiz Enerji Merkezi olarak yeniden faaliyete geçecek.

Three Mile Island nükleer santrali yeniden canlanacak

Microsoft ile Constellation arasında imzalanan anlaşma, santralin 20 yıllık üretim kapasitesinin tamamını kapsıyor. 837 megawatt elektrik üretme kapasitesine sahip olan santral; 800 binden fazla evin enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

Microsoft, bu anlaşma ile karbon salınımını azaltma ve 2025 yılına kadar veri merkezlerini tamamen yenilenebilir enerjiyle çalıştırma hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili konuşan yönetici Bobby Hollis, anlaşmanın şirketin karbon-sıfır yolculuğunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Hollis’in açıklamasına göre bu anlaşma, yalnızca Microsoft’un değil, aynı zamanda hızla büyüyen veri merkezi sektörünün de temiz ve güvenilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacını yansıtıyor. Yapay zeka teknolojilerinin gelişimiyle birlikte artan enerji talebi, nükleer enerji gibi alternatif kaynaklara olan ilgiyi artırıyor. 

Constellation, santrali yeniden faaliyete geçirmek için 1,6 milyar dolar yatırım yapacak. Proje, ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu ve diğer ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından hayata geçirilecek.

Ayrıca tüm dünyada nükleer santrallere yönelik negatif bir bakış açısı var. Microsoft’un bu adımı, Amerika’daki nükleer endüstrisi için de yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.