Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

e-Devlet’te Kolay Adres Sorgulama (KOLAS) hizmeti başladı!

  FAST Sistemi'nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için hizmete başladı.   Dijitalle...

...

 


FAST Sistemi'nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için hizmete başladı.

 

Dijitalleşmenin hızla ilerlediği günümüzde, finansal işlemler de kolaylık ve pratiklik arayışıyla şekilleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen FAST Sistemi’nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için hizmete başladı.

Şimdi ise e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan yeni Kolay Adres Sorgulama (KOLAS) hizmetiyle, vatandaşlar farklı banka ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı Kolay Adres bilgilerini tek bir ekranda kolayca sorgulayabiliyor. Kolay Adres, IBAN numarası gibi karmaşık bilgileri hatırlama zorunluluğunu ortadan kaldıran pratik bir sistem

Telefon numarası, e-posta adresi, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası, Yabancı Kimlik Numarası veya Pasaport Numarası gibi kişisel bilgilerinizi banka hesaplarınızla eşleştirerek, para transferlerinde bu bilgileri kullanabilirsiniz. Bu sayede uzun ve karmaşık IBAN numaralarını paylaşmak yerine kolayca hatırlayabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bilgilerle ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan yeni Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmeti, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Artık farklı banka ve EPK uygulamalarında tanımladığınız tüm Kolay Adres bilgilerinizi tek bir platformda görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede, hangi hesabınızın hangi bilgiyle eşleştirildiğini kontrol etmek ve güncellemek çok daha pratik hale geliyor.

Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmetinden faydalanmak oldukça basit. e-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “Kolay Adres Sorgulama” yazarak ilgili hizmete ulaşabilirsiniz. Tek bir tıklamayla tüm tanımlı Kolay Adres bilgilerinizi görüntüleyebilir ve hesaplarınızın kontrolünü elinizde tutabilirsiniz. 

 

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.