Chrome bu yapay zeka özelliğiyle çok kullanıcı toplar!


Google Chrome ile yapay zeka entegrasyonu adım adım ilerliyor. Gemini yapay zekasıyla geçmiş arama ve iki yeni özellik daha geldi.


Google, masaüstü Chrome tarayıcısı için yapay zeka entegrasyonunu bir adım daha ileri taşıdı. Google Chrome’da Gemini yapay zekası ile geçmiş arama özelliğini tanıttı. Bu yenilik sayesinde, kullanıcılar Chrome’un adres çubuğuna doğal bir dil kullanarak sorular sorabilecek ve geçmişte ziyaret ettikleri sayfalara kolayca erişebilecekler. İşte detaylar…

Google Chrome, yapay zeka ile geçmiş arama ve daha fazla özellik sundu


Chrome gezinme geçmişi arama özelliği sayesinde örneğin, “Geçen hafta ziyaret ettiğim Amazon’daki dilimleyici sayfası” gibi bir sorgu, tarayıcının ilgili sayfayı bulmasını sağlayacak. Bu özellik, başlangıçta sadece ABD’deki kullanıcılar için ve yalnızca masaüstü sürümlerinde mevcut olacak.



Varsayılan olarak etkin olacak bu özellik, kullanıcılar tarafından istendiğinde devre dışı bırakılabilecek. Gizli modda ise bu özellik varsayılan olarak kapalı olacak. Google, bu yeniliğin kullanıcıların gezinme geçmişini analiz edeceğini kabul ediyor, ancak verilerin yapay zeka uygulamalarını eğitmek için kullanılmayacağını garanti ediyor.

Ancak, veriler bulutta işlenecek, bu nedenle gelecekteki bazı cihazlar bu adımı atlayabilir. Ayrıca, Google Chrome’a iki yeni özellik daha ekleniyor: İlk olarak, Google Lens’in masaüstü platformlarına genişletilmesi. Bu özellik daha önce sadece Android ve iOS cihazlarında mevcuttu.



İkinci olarak, tarayıcı sekmeleri arasında ürün karşılaştırma özelliği getiriliyor. Kullanıcılar, tarayıcıdaki iki sekmedeki ürünleri karşılaştırmak için yapay zeka robotundan yardım alabilecek ve bu robot, ürünlerin temel özelliklerini, değerlendirmelerini ve fiyatlarını özetleyen bir bilgi sunacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Yorumlar