Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türkiye'de ve Dünya Genelinde En Çok Kullanılan İnternet Tarayıcıları Belli Oldu

  Türkiye'de ve dünya çapında en çok tercih edilen internet tarayıcılarının hangileri olduğu açıklandı. Piyasada Google Chrome'un ...

...

 



Türkiye'de ve dünya çapında en çok tercih edilen internet tarayıcılarının hangileri olduğu açıklandı. Piyasada Google Chrome'un tahtını sarsacak bir rakip hâlâ yok.

Pazar araştırma şirketi Statcounter, düzenli olarak dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen internet tarayıcılarını açıklıyordu. Şimdi ise Mayıs 2024 verileri bizlerle buluştu. Yapılan araştırmanın sonucu çok da şaşırtıcı değil. Tahmin edebileceğiniz üzere Google Chrome, dünyanın her yerinde ve herhangi bir platformda açık ara farkla en çok tercih edilen internet tarayıcısı olmaya devam ediyor. 

Peki yapılan araştırmalara göre dünyada ve Türkiye'de internet tarayıcılarındaki güncel pazar payları ne durumda? Gelin Statcounter'ın paylaştığı verilere yakından bakalım.

Dünya genelinde en çok tercih edilen internet tarayıcıları (tüm platformlar)

Tarayıcı Kullanım yüzdesi
Google Chrome %65,12
Safari %18,17
Edge %5,21
Firefox %2,82
Samsung Internet %2,66
Opera %2,54

Verilere baktığımızda Chrome'un geçen senenin aynı dönemine kıyasla pazar payını %3 artırdığını görebiliyoruz. Safari ise %2'lik düşüş yaşamış. Aynı şekilde Edge'de de %0,09'luk bir düşüş var.

Dünya genelinde en çok tercih edilen internet tarayıcıları (sadece akıllı telefonlar)

Tarayıcı Kullanım yüzdesi
Google Chrome %65,94
Safari %23,47
Samsung Internet %4,44
Opera %2,17
UC Browser %1,48
Firefox %0,51

Geçen senenin mayıs ayına kıyasla payını %4,7 civarında artıran Google Chrome, mobil tarafta da dominasyonunu sürdürüyor. En yakın rakibi Safari, 2023'e göre %4 civarında düşüş yaşamış.

Peki Türkiye'de durum nasıl?

Statcounter, ülkeler bazında da veriler paylaştı. Açık konuşmak gerekirse Türkiye'de en çok tercih edilen internet tarayıcıları da dünya genelinden farklı değil. Gelin Türkiye'yi kapsayan sonuçlara bakalım.

Türkiye'de en çok tercih edilen internet tarayıcıları (tüm platformlar)

Tarayıcı Kullanım yüzdesi
Google Chrome %75,69
Safari %12,67
Samsung Internet %3.67
Opera %2,51
Yandex %2,18
Edge %2,15

Burada en dikkat çeken şeyYandex. Rusya merkezli internet tarayıcısı dünya genelinde ilk sıralarda yer almazken, Türkiye'de Edge ve Firefox'tan bile çok tercih ediliyor.

Türkiye'de en çok tercih edilen internet tarayıcıları (sadece akıllı telefonlar)

Tarayıcı Kullanım yüzdesi
Google Chrome %76,19
Safari %15,53
Samsung Internet %4,81
Yandex %1,88
Opera %1,17
UC Browser %0,14

Chrome, geçen yılın aynı dönemine kıyasla pazar payını %8'e yakın oranda artırmayı başararak ezici bir şekilde mobil tarafta da en üstte. Safari'de %4'lük bir düşüş var. Yandex'in yine listede üstlerde yer alması dikkat çekici.

Statcounter'ın tüm verilerini incelemek isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.