Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni bir PC kategorisi doğdu: Microsoft, Copilot+ PC'leri duyurdu

  Microsoft, yapay zeka destekli yeni bir PC kategorisini resmi olarak duyurdu. Copilot+ PC adı verilen bu yeni nesil bilgisayarlar, şimdik...

...

 


Microsoft, yapay zeka destekli yeni bir PC kategorisini resmi olarak duyurdu. Copilot+ PC adı verilen bu yeni nesil bilgisayarlar, şimdiki bilgisayarlardan bazı önemli farklara sahip olacak.

Microsoft, düzenlediği medya etkinliğinde yeni bir Windows PC kategorisini duyuruldu. Şirket, bu yeni nesil bilgisayarları Copilot+ PC olarak adlandırıyor.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, Intel, AMD ve Qualcomm'un Windows ve Copilot asistanını çalıştırmak için yapay zeka tabanlı çiplere sahip işlemciler sunacağını söyledi. Microsoft, Dell, HP, Acer, Asus, Samsung ve Lenovo dahil olmak üzere büyük bilgisayar şirketlerinin çoğu Copilot+ PC'ler üretecek.

Microsoft'un başkan yardımcısı ve tüketici pazarlama müdürü Yusuf Mehdi, bu yeni bilgisayarların “inanılmaz derecede ince, hafif ve güzel” olacağını ve “çığır açan yapay zeka deneyimlerine” sahip olacağını söyledi. Ayrıca yeni Copilot+ PC'lerin, içinde Apple'ın M3 çipi bulunan bir MacBook Air'den “yüzde 58 daha hızlı” olacağını iddia etti.

Bunun Qualcomm Snapdragon X çipli yeni bilgisayarlar için mi yoksa Intel ya da AMD'nin kendi yapay zeka sinir işlemcisine sahip gelecekteki bir işlemcisi için mi olduğu konusunda bir açıklama yok. Ama Microsoft, yeni Qualcomm Snapdragon X Elite çiplere sahip Copilot+ PC dizüstü bilgisayarların web'de gezinmek için 15 saate kadar ve video izlemek için 20 saate kadar pil ömrüne sahip olacağını iddia ediyor.

Bu yeni Copilot+ PC'lerle birlikte, Windows 11'in standart masaüstü duvar kağıdı da makyajlanıyor. Yeni duvar kağıdını aşağıda görebilirsiniz:


Microsoft, PC almak isteyenlere, bu Copilot+ PC'lerden birini satın alırsanız, yapay zeka tabanlı sinir çipine (NPU) sahip olmayan bir PC'ye kıyasla bazı ekstra avantajlar elde edeceğinizi göstermeye çalışıyor. Şirket bu yeni Copilot+ PC etiketine sahip yaklaşık 50 milyon dizüstü bilgisayarın satılmasını bekliyor. Microsoft ayrıca bu yeni Windows PC dizüstü bilgisayar kategorisinin tüm gün pil ömrü içereceğini vaat ediyor,

Tüm bunlar kulağa harika ve çok cesaret verici gelse de, ilk Copilot+ PC'ler henüz piyasaya sürülmedi, bu nedenle bu AI çip tabanlı dizüstü bilgisayarların Windows 11 ve Copilot yazılımı ile birlikte nasıl çalışacağını ve söz verildiği gibi performans gösterip göstermeyeceği konusunda karar vermek için hala erken.

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.