Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Android 15'te "NFC ile Kablosuz Şarj" Özelliği Gelebilir

  Daha çok akıllı telefonlardan temassız ödeme için kullanılan NFC, Android 15'te kablosuz şarj için kullanılabilir. NFC kablosuz şarj k...

...

 


Daha çok akıllı telefonlardan temassız ödeme için kullanılan NFC, Android 15'te kablosuz şarj için kullanılabilir. NFC kablosuz şarj kodu Android 15'e eklendi.

Kablosuz şarj teknolojileri son yıllarda giderek artan bir şekilde kullanılıyor. Bu teknolojiyi hem akıllı telefonlarda hem de diğer cihazlarda görebiliyoruz. Bunun için de Qi kablosuz şarj özelliği kullanılıyor. Android 15 ise daha versatil bir kablosuz şarj standardına sahip olabilir. NFC kablosuz şarj ya da WLC adı verilen yöntemin kodları Android 15'te ortaya çıktı. 

Daha önce temassız ödemelerde gördüğümüz NFC (Near-Field Communication/Yakın-Alan İletişimi) teknolojisini kullanan WLC, daha küçük antenler kullanıyor. Bu da kulaklıklar, akıllı saatler, takip cihazları gibi cihazlarda kullanılabilmelerini sağlıyor. Aynı antenle NFC veri transferi de sağlanabiliyor. Bu teknoloji yeni özelliğin de merkezinde yer alıyor. 

Daha küçük cihazlar da kablosuz şarj olabilecek


Kaynak: https://www.phonearena.com/news/Android-15-adding-support-for-wireless-charging-via-NFC_id157339
 
 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.